- 25 Kasım 2017 Cumartesi 08:42

Gıda kontrol ve denetim ekiplerine eğitim

A
A
A
Gıda kontrol ve denetim ekiplerine eğitim

Tekirdağ il genelinde okullardaki öğrencilerin, yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerde bulaşıcı hastalıklara yakalanma ve gıda zehirlenmesi vakıalarının oluşma riskini en az düzeye indirmek amacıyla yapılan kontrol ve denetimlerde görev alan personellere eğitim verildi.

Tekirdağ il genelinde okullardaki öğrencilerin, yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerde bulaşıcı hastalıklara yakalanma ve gıda zehirlenmesi vakıalarının oluşma riskini en az düzeye indirmek amacıyla yapılan kontrol ve denetimlerde görev alan personellere eğitim verildi.


Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programında, kontrol ve denim görevlileri, denetimlerinde dikkat edecekleri hususlar konusunda bilgilendirildi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Amacımız, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi-özel okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrenciler ile kursiyerlerin beslenme ihtiyaçlarını toplu olarak karşıladıkları yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerde bulaşıcı hastalıklara yakalanma ile gıda zehirlenmesi vakalarının oluşma riskini en az düzeye indirmektir” ifadelerine yer verildi.


Okul denetimleriyle ilgili Tekirdağ Valiliği’nden açıklamada ise, "Okul/kurumlardaki Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol ve Denetimine İlişkin Uygulama Kılavuzu’nun 14 Eylül 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğünce uygulanmak üzere Valiliğimize gönderilmiş bulunmaktadır. Kılavuz kapsamında, Koordinasyon ve Sekreterya görevi İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine verilmiştir. İl Denetim Komisyonu, planlama, eğitim, izleme-değerlendirme, raporlama görevi yapmak üzere Valilik onayı ile İlçe Denetim Ekipleri ise, Kaymakamlıklar onayı ile her üç İl/İlçe Müdürlüğü personelince oluşturulmuştur. İlçe Denetim Ekipleri, planlama yaparak her eğitim öğretim döneminde en az bir kez olmak üzere okul/kurumlara ait gıda işyerlerinde denetim yapacaklardır” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.