GENEL - 12 Aralık 2017 Salı 09:56

AFAD gönüllüsü aday öğrencilerine ’O Kahraman Benim’ eğitimi

A
A
A
AFAD gönüllüsü aday öğrencilerine ’O Kahraman Benim’ eğitimi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından yürütülen "O Kahraman Benim" gönüllülük kampanyası kapsamında Tekirdağ’da "O Kahraman Benim" tanıtma ve eğitim programı gerçekleştirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından yürütülen "O Kahraman Benim" gönüllülük kampanyası kapsamında Tekirdağ’da "O Kahraman Benim" tanıtma ve eğitim programı gerçekleştirildi.


AFAD Tekirdağ Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Namık Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerine, 20 gönüllü öğrencinin katıldığı programda, İl Müdürlüğü tanıtımı, görev ve sorumlulukları ile AFAD Gönüllülük Esasları hakkında genel bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca afet ve acil durumlarda ilk 72 saat, Tekirdağ’da meydana gelen afet türleri, afet öncesi-sırası ve sonrası doğru davranış şekilleri ve afet öncesinde alınması gereken tedbirler konuları uygulamalı olarak anlatıldı.


AFAD Gönüllüsü kampanyası il ilgili eğitimlerin önümüzdeki dönemde de sürdüreceği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.