GENEL - 01 Aralık 2018 Cumartesi 16:29

Soğuğa aldırış etmeden Ergene’de her gün 60 ton çöp topluyorlar

A
A
A
Soğuğa aldırış etmeden Ergene’de her gün 60 ton çöp topluyorlar

Tekirdağ Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüi vatandaşlara temiz bir şehir sunmak için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor.

Tekirdağ Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüi vatandaşlara temiz bir şehir sunmak için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü ilçede temizlik işçileri soğuktan etkilense de çalışmaları aksatmıyor.


Sabahın ilk ışıklarında başlayarak gece yarılarına kadar çöp kamyonlarıyla mesailerine devam eden Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, Ergene’nin 17 mahallesinde bulunan 6 bin adet çöp konteynerini tek tek gezerek içini boşaltılıyor. Kamyonlara alınan çöpler döküm alanlarına götürülüyor.


79 temizlik personeli, 16 çöp kamyonu, 2 büyük süpürge makinesi, 1 belden kırmalı temizlik aracı, 2 traktör, 2 kepçe, 1 dozer, 1 kamyon, 1 atık getirme ve 1 traktör arkası süpürge aracı ile Ergene’nin temizliğini yapan ekipler, pazar yerlerindeki temizlik ve yıkamadan da sorumlu olarak faaliyet gösteriyor.


Teknolojik araçlarıyla hizmet veren Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çalışan personelin güvenliğini ön planda tutarak çöp kamyonlarını basamakta işçi varken 30 kilometre hız ile sabitlerken geri görüş kamerası ile arka kısımda bulunan personeli dikkat altına alıyor.


Ergene’de her gün 60 ton, yılda 21 bin 900 ton çöp toplayan Ergene Belediyesi temiz bir Ergene sloganıyla çıktığı yolda hizmet odaklı çalışmalarıyla halkının takdirini kazanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.