GENEL - 12 Nisan 2019 Cuma 09:04

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel görevi törenle devraldı

A
A
A
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel görevi törenle devraldı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı seçilen AK Parti’li Cüneyt Yüksel, mazbatasını Tekirdağ Adliye Sarayında gerçekleştirilen törenle aldı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı seçilen AK Parti’li Cüneyt Yüksel, mazbatasını Tekirdağ Adliye Sarayında gerçekleştirilen törenle aldı. Yüksel, mazbata töreninin ardından Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Hizmet Binasında gerçekleştirilen devir teslim törenine katılarak resmen görevine başladı.


Cüneyt Yüksel’e Süleymanpaşa Belediyesinin resmi mühür beratını takdim eden eski başkan Ekrem Eşkinat, yeni görevinde başarılar diledi. Eşkinat, "Beş yıl boyunca onur ve gururla sürdürdüğüm Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevini, halkımızın takdiri ve teveccühü ile bu göreve seçtiği Cüneyt Yüksel kardeşime aynı onur ve gururla devrediyorum. Kendisine bu görevde başarılar diliyorum. Bundan sonraki dönemde beş yıllık tecrübe ve bilgi birikimimle ne zaman isterse yardıma hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Süleymanpaşa’ya hayırlı, uğurlu olsun” dedi.



“Vatanımıza milletimize ve şehrimize hayırlı olsun”


Ekrem Eşkinat’tan Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevini devralan Cüneyt Yüksel, Eşkinat’a beş yıllık görev süresince gerçekleştirdiği hizmetler ve yatırımlar için teşekkür ederek çiçek takdim etti. Yüksel, “Ekrem Başkanıma ve çalışma ekibine beş yıllık hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Her kim ki şehrimiz için bir çivi dahi çakmışsa Allah hepsinden razı olsun. Devam etmesinde yarar gördüğümüz hizmetleri geliştirerek sürdüreceğiz. Başlanmış yatırımları bitirmek bizim asli görevimizdir. Kendisinin bilgi ve birikiminden elbette faydalanacağız. Tüm meclis üyelerimize de hayırlı olsun. Vatanımıza, milletimize ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.



Başkan Yüksel balkon konuşması ile Süleymanpaşalılara seslendi


Görevine resmen başlayan Cüneyt Yüksel, belediye binası önünde kendisini tebrik etmeye gelen yüzlerce vatandaşa hitap ederek balkon konuşması gerçekleştirdi. Balkon konuşmasında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, eski Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Ayşe Doğan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, AK Parti İlçe Başkanı Sezayi Çetin, MHP İlçe Başkanı Kürşat Sungur ve çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Sezayi Çetin, MHP İlçe Başkanı Kürşat Sungur ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de birer konuşma yaparak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e yeni görevinde başarılar diledi.



“Şu dakika itibariyle herkesin belediye başkanı olmaya söz veriyorum”


Çetin, Sungur ve Yel’in ardından konuşan Yüksel, “10 yıl boyunca partimizin her kademesinde canla başla çalışmış bir kardeşiniz olarak, kampanya döneminde de Cumhur İttifakı ile gece gündüz demeden çalışmış bir kardeşiniz olarak şunu söylemek istiyorum ki, şu dakika itibariyle partimizin rozetini kalbimizin içinde saklayarak, bize oy vermiş ya da vermemiş bütün Süleymanpaşalı hemşehrilerimin belediye başkanı, kardeşi olmaya söz veriyorum. Herkesin gönlü ferah olsun. Allah’ın izniyle herkesin gönlüne girmek için bu makamı işgal etmiş olacağım. Ben bu şehirde girilmemiş, ayak basılmamış sokak, sıkılmamış bir el bırakmamak için belediye başkanı oldum” diye konuştu.


Konuşmasına birlik ve beraberlik vurgusu ile devam eden Başkan Yüksel, “Birlikte olduğumuz sürece her daim güçlüyüz. 15 Temmuz’u hep beraber atlattık. Bir daha başka 15 Temmuzlar yaşamamak için bu birliği ve beraberliği asla ve asla bozmamalıyız” ifadelerini kullandı.



“Beni aradığınızda sokaklarda göreceksiniz”


“Bütün makamlar gelip geçici, bunun farkındayız” diyen Yüksel, “Bunu bilerek milletimize hizmetkar olmaya talip olduk. Bize güvenen milletimizin güvenini boşa çıkarmayacağımızın da sözünü veriyoruz. Beni kolay kolay makamda bulamayacaksınız. Bu kardeşinizi aradığınızda sokaklarda göreceksiniz. Burası sadece Tekirdağ’ın değil, Trakya’nın kalbi. Beni Malkara’da göreceksiniz. Şarköy’de, Çorlu’da, Saray’da göreceksiniz. Beni Trakya’da birçok başka ilçede hatta ilde göreceksiniz" dedi.


Sözlerini teşekkürlerini sunarak tamamlayan Yüksel, "Üzerimde hakkı olan anacığım, üç evladım ve eşim haklarını helal etsinler, gece gündüz demedik, onlardan ayrı kaldık. Allah onlardan razı olsun. Benimle birlikte gece gündüz çalışan ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim vardı. Teşkilat mensuplarımız, milletvekillerimiz, eski vekillerimiz vardı. Allah hepsinden razı olsun. Özel bir teşekkür de Tekirdağ için büyük bir şans olan, Tekirdağ’ın yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan ve şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yapan Mustafa Şentop Hocama etmek istiyorum. Allah ondan da razı olsun. Son olarak beni hiç yalnız bırakmayan sizleri Allah da hiç yalnız bırakmasın, yar ve yardımcınız olsun. Kalın sağlıcakla" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.