GENEL - 24 Ekim 2019 Perşembe 18:29

Malkara Adliyesi veda yemeğinde buluştu

A
A
A
Malkara Adliyesi veda yemeğinde buluştu

Emekliye ayrılan Malkara Cumhuriyet Savcılığında görevli Katip Saime Zobarlar ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına tayini çıkan savcılık şoförü Erdem Sonsuz için Malkara Adliyesi’ndeki mesai arkadaşları tarafından veda yemeği düzenlendi.

Emekliye ayrılan Malkara Cumhuriyet Savcılığında görevli Katip Saime Zobarlar ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına tayini çıkan savcılık şoförü Erdem Sonsuz için Malkara Adliyesi’ndeki mesai arkadaşları tarafından veda yemeği düzenlendi.



Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir restoranda düzenlenen veda yemeğine, ilçede görev yapan Cumhuriyet Savcıları Özdemir Dede, Hüseyin Demir ve Sait Yiğitbaşı, adliye personeli, kaymakamlık, emniyet ve jandarmadan gelen davetliler katıldı. Gecenin önemine değinen Malkara Cumhuriyet Başsavcısı Özdemir Dede, “Arkadaşlarımız için düzenlediğimiz veda yemeğinde bulunmaktayız. Hepiniz hoş geldiniz. Aslında söylenecek pek fazla bir şey yok. Tayini çıkan Erdem Bey ve emekliye ayrılan Saime Hanım’ın düzenli, disiplinli ve çalışkanlığıyla bizler son derece memnunduk. Gönül isterdi ki daha fazla çalışalım. Kendileri benim için iyi birer insandı. Kendilerini böyle hatırlayacağım. Saime Hanım’a emeklilik hayatında eşiyle, çocuklarıyla beraber inşallah uzun yıllar diliyorum. Erdem Bey’e de Tekirdağ’daki görevinde başarılar diliyorum. İnşallah irtibatımızı hiçbir zaman koparmayız. İyi insanlar unutulmaz. Biz unutmayız, umarım ki onlar da bizi unutmazlar. Hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.



28 yıldır yürüttüğü savcılık katipliği görevinin emekliliği nedeniyle sona erdiğini ifade eden Saime Zobarlar, “Böyle uğurlanmak, benim için büyük bir mutluluk. 28 yıldır görev yaptığım bu meslekte gerçekten güzel anılarım oldu. Gerek amirlerimle gerek arkadaşlarımla iyi geçindiğime inanıyorum. Bazen tatsızlıklar da oldu, kırdım, kırıldım. Fakat neticesinde güzel günler geçirdik. Emeklilik inşallah herkese nasip olsun. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Sohbet ortamında geçen yemek, plaket takdiminin ardından son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.