ASAYİŞ - 22 Mayıs 2022 Pazar 19:21

Tekirdağ-İstanbul yolunda dönüş yoğunluğu

A
A
A
Tekirdağ-İstanbul yolunda dönüş yoğunluğu

Tekirdağ ile İstanbul’u birbirine bağlayan D110 karayolu üzerinde bulunan ışıklı kavşaklar trafiği durma noktasına getiriyor.

Tekirdağ ile İstanbul’u birbirine bağlayan D110 karayolu üzerinde bulunan ışıklı kavşaklar trafiği durma noktasına getiriyor.



İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’nı birbirine bağlayan karayolunun Tekirdağ kesiminde bulunan ışıklı kavşaklar sebebiyle meydana gelen yoğunluk yüzünden oluşan araç kuyrukları yüzlerce metre uzanıyor. Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan Yeniçiftlik, Çorlu ilçesinde bulunan Yenice ve Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Beyazköy kavşaklarında oluşan trafik yoğunluğu sebebiyle uzun süre ışıklarda bekleyen sürücüler, sıcak havanın da etkisiyle zor anlar yaşıyor. Karayolu üzerinde köprülü kavşak olmaması sebebiyle trafik ışıkları ile akışı sağlanan trafik aksarken, yaz aylarında yoğunluk katlanarak artıyor. Sürücüler ise yaşanan yoğunluğun önlenmesi için köprülü kavşak yapılmasını talep ediyorlar.



Tekirdağ’dan İstanbul yönüne giden İsmail Sönmez, “Şuan da sezon daha açılmadı, henüz o kadar yok ama buranın da bir çözüme kavuşturulması lazım, hakikaten çok trafik. Özellikle sezon zamanı çok trafik oluyor. Muhakkak buranın bir çözüme ulaştırılması lazım” dedi. İstanbul istikametine seyir halinde olan Hurşit Çelik ise, “Yoğunluk olduğu zaman trafik polisi koysunlar. Yapacak bir şey yok yani. Yoğunluk olur ama belirli günler, hafta içi olur. Hafta sonu olmaz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.