ÇEVRE - 07 Ekim 2025 Salı 23:00

Hamile kadının evi sular altında kaldı

A
A
A
Hamile kadının evi sular altında kaldı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Bağlık Mahallesi Elçi Sokak’ta, sağanak yağış sonrası rögarların taşmasıyla birlikte bir apartmanın giriş katındaki daireyi lağım suyu bastı.


Gün boyu etkili olan sağanak yağış, ilçede birçok noktada rögar taşkınlarına neden oldu. Bağlık Mahallesi Elçi Sokak’taki 4 katlı bir apartmanın giriş katında yaşayan Demirdöven ailesinin evi, tuvaletten taşan kanalizasyon suları nedeniyle kullanılmaz hale geldi. Evdeki birçok eşya lağım suyuyla temas ettiği için zarar gördü. Hamile ve iki çocuk annesi Cemre Demirdöven, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle anlattı: "Hamileyim. 2 çocuğum ve eşim ile yaşadığımız evi lağım bastı. TESKİ’yi aradık. Saatler geçmesine rağmen kimse gelmedi. Ev kullanılmayacak halde. Eşyalarımız mahvoldu, çocuklarım perişan. Bütün eşyalarım, mobilyalarım sular altında kaldı. Oturma odam, salonum, mutfağım mahvoldu. Çocuklarım perişan oldu. Saat 15.00’ten beri ekipleri aradım ama kimse gelmedi. Hamileyim, kendi başıma su boşaltmaya çalıştım. Yorganlarım, parkelerim, doğmamış bebeğimin eşyaları bile suya gömüldü. Benim bu mağduriyetimi kim karşılayacak" dedi.



Yetkililere tepki var


Aile, yardım için başvurdukları TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi) ekiplerinin uzun süre gelmediğini, saatlerce destek beklediklerini ancak herhangi bir müdahale yapılmadığını belirtti. Mahallede yaşayan diğer vatandaşlar da, altyapının yetersiz olduğunu, her yağmurda benzer sorunlarla karşılaştıklarını ifade ederek, yetkililere çağrıda bulundu.



Yol çöktü, araç çukura saplandı


Aynı gün, Fatih Mahallesi Ateş Sokak’ta ise şiddetli yağış sonrası yolda oluşan göçük nedeniyle bir araç çukura saplandı. Sürücü kazayı yara almadan atlatsa da araçta maddi hasar oluştu. Mahalle sakinleri, söz konusu bölgede uzun süredir altyapı problemi yaşandığını belirterek, "Her yağmurda bu sokak göle dönüyor. Bu kez yol çöktü. Daha ne olması gerekiyor?" diyerek yetkililere tepki gösterdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Bir yıldır aranan hükümlü, araç içinde güneşlikle yüzünü kameralardan gizlemeye çalışırken yakalandı Kırıkkale’de çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 firari hükümlü, polis ekiplerince yürütülen operasyonlarla yakalandı. 2024 yılından bu yana aranan bir hükümlünün ise, Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarında yüzünü gizlemek amacıyla araç içi güneşliği indirdiğinin tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Kayseri’de olduğu belirlenen hükümlü, yapılan teknik takip sonucu yakalandı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince, çeşitli suçlardan aranan firari hükümlülerin yakalanmasına yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda, "hırsızlık" suçundan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.G., "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.G., "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.E. ile "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.K. yakalandı. Kameralardan yüzünü gizlemek için araç güneşliğini kullandı Ayrıca, "kasten öldürme" ve "karşılıksız yararlanma" suçlarından toplam 11 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla yaklaşık bir yıldır aranan N.Z.’nin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, şahsın kardeşi adına kayıtlı araçla Kayseri’de hareket halinde olduğu belirlendi. Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarında, şahsın yüzünü gizlemek amacıyla aracın güneşliğini indirdiğinin tespit edilmesi üzerine elde edilen bilgiler Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ile paylaşıldı. Düzenlenen ortak operasyonla N.Z., belirlenen güzergah üzerinde yakayı ele verdi. Operasyonların devamında, "dolandırıcılık" suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.Ç., Karşıyaka Mahallesi’ndeki ikametinde yakalanırken, "bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 14 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan D.K. ile "alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma" suçundan 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.S. de yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alındı. Hükümlüler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ceza infaz kurumlarına teslim edildi. Kent genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.