ÇEVRE - 12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:18

Kapaklı’nın göbeğinde yılan yuvası

A
A
A
Kapaklı’nın göbeğinde yılan yuvası

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde Atatürk Mahallesi Kerem Sokak ile Kenan Evren Caddesi arasında kalan ve Ergene Caddesi boyunca uzanan 200 metre uzunluğundaki ıslah edilmeyen pislik içindeki dere yatağı, yılanların ve kurbağaların yuvası oldu.


Sulak alandan caddeye çıkan yılanlar ve sabah 07.00’dan 09.00’a kadar ve akşam saat 20.00’dan sonra başlayan kurbağa sesleri bölgede yaşayan vatandaşlar için dert oldu. Su birikintisi olan bölgeden caddeye inen yılanlardan ve yoğun sesten dolayı rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlar, duruma bir an önce çare bulunmasını istedi.



"Kurbağa sesinden çok yılandan korkuyoruz”


Islah edilmemiş olan dere yatağında yaşayan çeşitli türdeki hayvanlardan ve bölgeden gelen yoğun sesten rahatsız olduklarını ifade eden ismini vermek istemeyen çevre sakini, “Burada yılan da var her şey de. Biz burada kurbağa seslerinden daha çok yılandan korkuyoruz. Derenin pisliğine bakabilirsiniz. Burası her yaz bu hale geliyor. Buranın üstünü kapatsalar aslında çok iyi olur. Tam derenin yanında oturuyoruz bu durum bizi rahatsız ediyor. Burada oyun oynasak topumuz aşağı düşse geri alamıyoruz. Derenin şu anki görüntüsü nasıl bir durumda olduğunu gösteriyor aslında. Çok yağmur yağdığı zaman derenin suyu da yükseldiği oluyor. Ama şu anki otu, pisliği ve kokusu çok rahatsız edici. Derede yaşayan hayvanları tabii ki istila edemeyiz ama bizim korktuğumuz yılanlar ve içerisinde bulunan fareler. Bu derenin kepçe ile temizlenmesi lazım” dedi.



“Etrafı açık olan alana biri düşer korkusu yaşıyoruz”


Bölgede bulunan sulak alanın etrafının kapatılmamasının tehlikelere yol açtığını söyleyen Nuray Özer, “Ben az ileride oturuyorum. Çarşıya gidip gelirken sulak bölgenin bulunduğu yolu kullanıyoruz. Çok ağır bir kokusu oluyor ve bunun yanı sıra ufak çocuklarımız etrafta oynuyorlar. Her geçişimizde acaba biri etrafı açık olan ıslah edilmemiş alana düşer mi korkusu yaşıyoruz. Derede yılan görenlerimiz olmuş. Zaten sıcak havalardan dolayı yılanların artışı söz konusu. Birkaç komşum da yılan gördüklerini söyledi" ifadelerini kullandı.



“Yetkililerin duruma el atması gerek”


Yetkililere seslenen Nuray Özer, "Kurbağa seslerine gelecek olursak, sesler benim için çok güzel, huzur verici ama vardiyalı çalışan vatandaşlar için bu durum çok rahatsız edici. Bence buranın temizlenmesi lazım. En azından dibinde ne var ne yok görebilmemiz gerek. Yıllar önce sarhoş olduğu tahmin edilen bir adam düşmüştü buraya. Polis ekipleri gelmişti. Bölgede de çok oynayan çocuklarımız var onların da düşme tehlikeleri söz konusu. Yetkililerin bu duruma bir el atması gerekiyor” diye konuştu.


Kapaklı’nın göbeğinde yılan yuvası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Sayapark’ta yılbaşı coşkusu tüm hızıyla devam ediyor Mersin’in alış veriş merkezi Sayapark’ta 6 Aralık tarihinde başlayan ’Yılbaşı Festivali’, zengin içeriği ve renkli atmosferiyle ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Şehrin yılbaşı ruhunu en canlı şekilde yansıtan festival, her yaştan misafire hitap eden etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Festival alanında kurulan lezzet stantları, ziyaretçilere farklı damak tatlarını keşfetme imkanı sunarken, hediyelik eşya stantları yılbaşına özel ürünleriyle alışveriş keyfini artırıyor. El emeği ürünlerden yılbaşı konulu süs eşyalarına kadar pek çok alternatif, festival boyunca ziyaretçilerle buluşuyor. Çocuklar için özel olarak hazırlanan eğlence alanları ise festivalin en ilgi çekici bölümleri arasında yer alıyor. Atlı karınca, trambolin ve akülü arabalar minik ziyaretçilere keyifli anlar yaşatırken, ücretsiz şişme çocuk oyun alanları ailelerin yoğun ilgisini görüyor. Güvenli ve eğlenceli şekilde tasarlanan bu alanlar, çocukların doyasıya eğlenmesine olanak sağlıyor. Işıklandırmaları, süslemeleri ve yılbaşı konseptiyle Sayapark, hem aileler hem de arkadaş grupları için keyifli bir buluşma noktası olmayı sürdürüyor. Festival, ziyaretçilerine alışveriş, eğlence ve yılbaşı atmosferini bir arada sunarak şehrin en renkli yılbaşı festivali olma özelliğini bu yıl da koruyor. Sayapark Yılbaşı Festivali, yılbaşı dönemine özel etkinlikleri ve eğlence dolu içeriğiyle önümüzdeki günlerde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Manisa İzmirlİ fotoğrafçılar Manisa’ya hayran kaldı İzmir’den gelen fotoğraf tutkunları, Manisa’nın tarihi ve doğal mirasını objektifleriyle ölümsüzleştirdi. Türkiye Fotoğrafçılar ve Gezi Kulübü İzmir Grubu, Manisa’da düzenlenen fotoğraf gezisinde kentin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafladı. Manisalı amatör fotoğrafçı İsmail Aybey’in rehberliğinde gerçekleşen gezide, fotoğraf severler Manisa’nın simge mekanlarına yoğun ilgi gösterdi. Manisa’nın simgelerinden Ulu Park’ta bir araya gelen fotoğraf ekibi, ilk olarak Sultan Camii, Tarihi Tıp Müzesi, Muradiye Camii, Kurşunlu Han ve Hatuniye Camii’ni objektiflerine yansıttı. Ardından Ulu Camii, Darphane, Ağlayan Kaya ve Kır Kahvesi’ni ziyaret eden ekip, Manisa Mevlevihanesi’ni de gezerek tarihi dokuyu fotoğrafladı. Geziyle ilgili değerlendirmede bulunan amatör fotoğrafçı İsmail Aybey, İzmir ve Salihli’den gelen fotoğraf dostlarıyla birlikte keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek, "Manisa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini bol bol fotoğrafladık. İnsan yaşadığı şehirdeyken bazı değerlerin kıymetini fark edemeyebiliyor. Bu geziyle birlikte ben de Manisa’yı yeniden keşfetmiş oldum. Birçok şehzadeye ev sahipliği yapmış, Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri Muradiye Camii’ni barındıran ilimiz, gerçekten gezilip görülmeye değer" dedi. Fotoğraf gezisi, katılımcıların Manisa’ya dair gözlemlerini paylaşması ve çekilen karelerin değerlendirilmesiyle sona erdi.