GÜNDEM - 22 Aralık 2023 Cuma 15:05

Sağlık çalışanlarından sessiz eylem

A
A
A
Sağlık çalışanlarından sessiz eylem

Tekirdağ’da sağlık çalışanları İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle sessiz eylem gerçekleştirdi.


Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesindeki sağlık çalışanları İsrail’in Gazze’ye saldırıları nedeniyle sessiz eylem gerçekleştirdi. Hastane önünde düzenlenen protestoya sağlık çalışanları ellerinde İsrail’i lanetleyen döviz ve pankartlarla bir süre sessizce bekledi.


Daha sonra grup adına açıklamada bulunan Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Amine Ahsen Geldi, "Gazze’de 7 Ekim’den bu yana yaşananların soykırımdan başka kelimeyle açıklanamıyor. Bu katliam bütün dünyanın gözü önünde devam ederken gücü yetenler sessizce izlemektedir. İnsan hakları ve uluslararası hukuk ihlal edilerek binlerce insan katledildi. Ayrıca sağlık hizmetlerine ve tıbbi malzemelere de erişim engellendi. Bebeklerin dahi ölümüne neden olundu. Orada yaşananlara karşı mesleğimize yakışır bir duruş ortaya koymalıyız. Bu hafta sessiz yürüyüşümüzü 40’dan fazla ilde, yurt dışında da farklı şehirlerde düzenliyoruz. Bunu tüm dünyada yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Vicdan sahibi herkesi harekete geçmeye bu onurlu yürüyüşte yer olarak bu onurlu yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.



Sağlık çalışanlarından sessiz eylem

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama Adana’nın Kozan ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Edinilen bilgilere göre olay, 26 Mayıs’ta Kurban Bayramı arifesinde ilçedeki kurban pazarında meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile arasında tartışma çıktı. Pompalı tüfek ve silahların kullanıldığı kavgada başından vurulan Sinan Köten ağır yaralanırken M.K. ve K.K. ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Sinan Köten kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda olay yerinde 6 şüpheli gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen silahlar da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T., M.T. ve E.T. tutuklandı. Şüpheli E.G. adli kontrol şartıyla, F.T. ile Y.T. ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yaralanan M.K. ile K.K.’nin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.