GÜNDEM - 17 Mart 2026 Salı 09:59

Sokak iftarında paket yemek tartışması: Kurye paket şeklinde almak isteyince yemek verilmedi

A
A
A
Sokak iftarında paket yemek tartışması: Kurye paket şeklinde almak isteyince yemek verilmedi

Tekirdağ’da Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarında kurye olduğunu belirten bir kişinin yemeği paket olarak almak istemesi üzerine yaşandığı öne sürülen diyalog sosyal medyada tartışma konusu oldu.


Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarında önceki haftalarda yaşandığı öne sürülen bir olay sosyal medyada gündeme geldi. Sosyal medyada paylaşılan iddiaya göre kurye olduğunu belirten bir kişi, ezana yaklaşık 15 dakika kala sokak iftarına gelerek, görevliye paket dağıtımında olduğu için sofraya oturamayacağını ve yemeği alarak işine devam etmek istediğini söyledi. İddiaya göre görevli, kurallar nedeniyle iftar yemeğinin paket olarak verilemeyeceğini belirtti. Bunun üzerine kurye yemek almadan alandan ayrıldı. Sosyal medyada paylaşılan olaya kısa sürede çok sayıda kullanıcı yorum yaptı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar Belediyesi’nden Kadir Gecesi’nde gönülleri ısıtan sürpriz Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu sahaya yansıtan Pursaklar Belediyesi, Kadir Gecesi’nde camilere gelen çocuklara sürpriz yaparak ayakkabılarına bıraktığı hediyelerle yüzlerde tebessüm oluşturdu. Pursaklar Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferine anlam katan güzel bir etkinliğe imza attı. Kadir Gecesi dolayısıyla camilere gelen çocukları unutmayan belediye ekipleri, miniklere sürpriz yapmak için özel bir çalışma gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, çocukların mutluluklarına ortak olmak adına ilçedeki camileri tek tek gezerek miniklerin ayakkabılarını içine çeşitli hediyeler bıraktı. Camiden çıkan minikler, ayakkabılarının içinde buldukları sürprizlerle büyük sevinç yaşadı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, aileler tarafından da takdirle karşılandı. "Çocuklarımızın, Ramazan’ı ve Kadir Gecesi’ni böylesine güzel hatıralarla anımsaması bizim için çok kıymetli" Kadir Gecesi’nde camilere gelen çocukları için sürpriz hediyeler hazırladıklarını Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "Kadir Gecesi’nde camilerimize gelen çocuklarımızın kalbine küçük bir dokunuş yaparak, onların ayakkabılarına bıraktığımız küçük hediyeleri büyük bir sevince dönüştürdük. Belki küçük bir hediye ama o an çocuklarımızın kalbinde oluşan mutluluk, bizim en büyük kazancımızdır. Çocuklarımızın, Ramazan’ı ve Kadir Gecesi’ni böylesine güzel hatıralarla anımsaması bizim için çok kıymetli. Biz de bu anlayışla, özellikle çocuklarımızın kalbine dokunan projeler üretmeye devam edeceğiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, tüm çocuklarımızın yüzü her zaman gülsün" dedi.
Şanlıurfa Şanlıurfa’da şiddetli yağışlar tarlaları göle çevirdi Şanlıurfa etkili olan yoğun yağışlar, Suruç ilçesinde tarlaları adeta göle çevirdi. Dört tarafı sularla kaplanan kırsal mahalleler ise adeta adaya döndü. Şanlıurfa’da bu yıl yoğun bir şekilde etkili olan yağışlar nedeniyle Suruç ilçesinde tarlalar su altında kaldı. İlçeye bağlı kırsal Özgören Mahallesi’nde yüzlerce dekar buğday ekili tarım arazisi suyla kaplandı. İddiaya göre, bölgede yeterli drenaj kanalının bulunmaması, yağmur sularının tarlalarda birikmesine neden oldu. Her iki tarafı suyla kaplı yolu kullanarak evlerine giden vatandaşlar, adeta bir adada yaşıyor. Çiftçi endişeli Yağışların ardından oluşan su birikintileri nedeniyle birçok tarla göle dönerken, çiftçiler ürünlerinin zarar görmesinden endişe duyduklarını ifade etti. Tarım arazilerinde oluşan su baskınının özellikle yeni gelişme dönemindeki buğday ekili alanları olumsuz etkilediği belirtildi. Drenaj kanalı şart Mahalle sakinleri ve üreticiler, benzer durumların tekrar yaşanmaması için bölgede drenaj kanallarının açılması ve altyapı çalışmalarının yapılmasını talep etti. Çiftçiler, yetkililerin bölgede inceleme yaparak gerekli önlemleri almasını beklediklerini dile getirdi. Arazisinde devasa bir göl oluşan Mehmet Bulut, "Tarlalarımız sular altında kaldı. Hepsine de buğday ekmişiz. Tohum, gübre ve mazotu borç aldık. Parayı nereden getirip ödeyeceğiz bilmiyorum" dedi. Arazisinde göl oluşan Abdullah Aslan da zararlarının büyük olduğunu ve yetkililerin bu soruna bir çare bulmasını istedi. Drenaj kanallarının en kısa zamanda yapılması gerektiğini söyleyen Ziraat Teknikeri Abdurrahman Aydoğdu, "Burada drenaj kanalları olmadığı için sular tarlalarda birikiyor, göller oluşuyor. Bu da ciddi zararlara neden oluyor, çünkü çiftçi tohumu, gübreyi, ilacı borç ile alıyor. Eğer bu ürünler olmasa çiftçi borcunu ödeyemez" diye konuştu.