ASAYİŞ - 21 Kasım 2025 Cuma 19:36

Tekirdağ’da gecekondu alev topuna döndü

A
A
A
Tekirdağ’da gecekondu alev topuna döndü

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde bir vatandaşın ikamet ettiği gecekonduda büyük çaplı yangın meydana geldi.



Olay, akşam saatlerinde Sağlık Mahallesi Edirne 3. Sokak üzerindeki bir ikamette meydana geldi. Serkan Zengin, ikamet ettiği derme çatma tek katlı binada soba yaktıktan sonra dışarı çıktı. Bir süre sonra binada henüz bilinmeyen bir nedenle büyük çaplı yangın meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonrası söndürüldü. Yangında büyük hasar gören bina kullanılamaz hale geldi.


Sobayı yakıp alışverişe çıkmış


Olay yerinde konuşan ikamet sakini Serkan Zengin, "Sobayı yaktıktan sonra alışverişe çıkmıştım. Sonra döndüğümde ise ev tutuşmuş." diye konuştu.


Yangının sobadan çıkmış olabileceği değerlendiriliyor.


(HT-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da U12 futbol seçmeleri tamamlandı: 95 genç yetenek belirlendi Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen U12 futbol seçmeleri tamamlandı. 2014 doğumlu sporcular arasından belirlenen 95 genç yetenek, Türk futbolunun geleceğine umut olurken, antrenörler eşliğinde sistemli bir gelişim sürecine dahil edilecek. "100 kulüpte altyapı seferberliği" ASKF Başkanı Metin Bulut, Antalya’da altyapıya verilen önemin her geçen gün arttığını belirterek, merkez, doğu ve batı gruplarında faaliyet gösteren yaklaşık 100 amatör kulübün U12 liginde yer aldığını ifade etti. Bulut, "Kulüplerimizde görev yapan antrenörlerimizin özverili çalışmaları sayesinde geleceğin yıldız adaylarını titizlikle belirledik" dedi. "Titiz seçim süreciyle 95 sporcu belirlendi" Gerçekleştirilen kapsamlı seçmeler sonucunda merkezden 40, doğu grubundan 30 ve batı grubundan 25 olmak üzere toplam 95 sporcu kadroya dahil edildi. Seçilen sporcular, deneyimli antrenörün gözetiminde eğitim alacağı ve düzenli antrenman programlarıyla gelişimlerinin yakından takip edileceği bildirildi. "Hedef sadece başarı değil, karakterli sporcu" ASKF’nın en büyük hedefinin sadece sportif başarı olmadığını vurgulayan Metin Bulut, "Amacımız; sahada başarılı olduğu kadar saha dışında da örnek davranışlar sergileyen, disiplinli ve ahlaklı bireyler yetiştirmek" ifadelerini kullandı. Genç futbolcular için uzun vadeli bir eğitim modelinin uygulanacağı kaydedildi. "Futbol şöleni 21 Nisan’da" Antalya’da futbol heyecanı 21 Nisan’da düzenlenecek U12 futbol festivaliyle devam edecek. Antalyaspor ve Alanyaspor’un da yer alacağı 8 takımlı organizasyon, genç yeteneklerin sahne alacağı bir futbol şölenine dönüşecek. Festivalin, sporcuların hem rekabet hem de takım ruhu açısından önemli kazanımlar elde etmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Ankara DMM’den Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki saldırılarla ilgili dezenformasyon uyarısı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformları üzerinden Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan elim hadiselere ilişkin paylaşılan; ‘Kahramanmaraş’taki saldırganın polis eşliğinde sağ olarak okuldan çıkarıldığı’ ve ‘Şanlıurfa’daki saldırganın olaydan bir gün önce tutuklanıp serbest bırakıldığı’ yönündeki iddialar tamamen asılsızdır ve gerçekle hiçbir bağı bulunmamaktadır" denildi. DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformları üzerinden Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan elim hadiselere ilişkin paylaşılan; ‘Kahramanmaraş’taki saldırganın polis eşliğinde sağ olarak okuldan çıkarıldığı’ ve ‘Şanlıurfa’daki saldırganın olaydan bir gün önce tutuklanıp serbest bırakıldığı’ yönündeki iddialar tamamen asılsızdır ve gerçekle hiçbir bağı bulunmamaktadır. Söz konusu paylaşımlar, yalnızca birer bilgi kirliliği değil; toplumsal hassasiyetleri istismar ederek kaos ortamı oluşturmayı, devlet kurumlarımızı hedef göstermeyi ve milletimizin devletine olan güven bağını zedelemeyi amaçlayan açık birer algı operasyonudur. Toplumsal huzurumuzu ve kamu düzenini hedef alarak kasıtlı biçimde gerçek dışı bilgi yayan, dezenformasyon aracılığıyla halkı kin ve düşmanlığa sevk eden bu odaklara yönelik gerekli adli süreçler titizlikle ve ivedilikle başlatılmıştır. Kamuoyunun her türlü provokatif girişime karşı yalnızca resmi makamlarca yapılan açıklamaları dikkate alması önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.