EKONOMİ - 04 Eylül 2025 Perşembe 11:19

Tekirdağ’da mağdur işçiler fabrika kapısına dayandı

A
A
A

 Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde bir tekstil fabrikasından çıkarılan ve alacaklarını alamayan işçiler, tepkilerini duyurmak amacıyla ikinci kez protesto gösterisinde bir araya geldi.

Çorlu-Çerkezköy yolu üzerindeki Velimeşe OSB'de faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında işten çıkarılan bir grup işçi, sendika öncülüğünde fabrika önünde sesini duyurmak için kalabalık şekilde toplandı.

Fabrika kapısına dayanan mağdur işçiler, sloganlar atarak, ''Bu iş yeri hakkımızı vermiyor. Her seferinde bizleri oyalıyor.'' ''Sadaka kutusu değiliz.'', ''Söz değil yılların emeğini istiyoruz, hakkımızı istiyoruz.'', ''Kıdem tazminatımız bizim geleceğimizdir.'', ''Sözün bittiği yerdeyiz.'', ''Patron çık dışarı.'' yazılı dövizleriyle seslendi.

Jandarma ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisi, yaklaşık 3 saat sonra olaysız bir şekilde sona erdi. Tepkisini ifade eden yüzlerce mağdur işçi, alacaklarının bir an önce tahsil edilmesini istiyor.

Hüseyin Tayyar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Günel: ’Amacımız yeni bir başlangıcın kapısını aralamak’ Başkan Ömer Günel, ITB Berlin Fuarı’na katılmak için gittiği Almanya’da, Türk-Alman İş İnsanları Birliği’ni ziyaret etti. Birlik üyelerine Kuşadası’nın sahip olduğu turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Başkan Ömer Günel, "Aydın bugüne kadar tarım kenti olarak görüldüğü için buna göre organize edilmiş. Ancak bize göre Aydın turizmin, gastronominin ve sanayinin de lokomotifi olacak kapasiteye sahip. Bu nedenle bizim amacımız yeni bir başlangıcın kapısını aralamak" dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Berlin’de Türk-Alman İş İnsanları Birliği üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Ömer Günel’in ziyaretine Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari ile Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. Başkan Ömer Günel ziyaretinde Türk-Alman İş İnsanları Birliği üyelerine Kuşadası’nın sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerinden bahsetti. Toplantıda Kuşadası’nın yılın dört mevsimine yayılan turizm ile konaklama imkanlarını da anlatan Başkan Ömer Günel’i Türk-Alman İş İnsanları Birliği üyeleri ilgi ve dikkatle dinledi. Aydın’ın bugüne kadar sadece tarım kenti olarak görüldüğüne dikkat çeken Başkan Ömer Günel, "Bize göre Aydın aynı zamanda turizm, gastronomi ve sanayi kenti. Çünkü dünyanın en önemli 3 kruvaziyer limanından bir tanesi Kuşadası’nda bulunuyor. İlçemize gelen kruvaziyer yolcusu sayısına baktığımızda son 3 yıldır kendi rekorumuzu egale ediyoruz. Geçen yıl 1 milyon kruvaziyer yolcusu ağırladık. Bu yıl sayının çok daha fazla olmasını bekliyoruz. Ben Kuşadası, Didim ve Selçuk’un turizm alanında iş birliği içerisinde olmasını çok önemsiyorum. Çünkü ortak turizm değerlerini paylaşıyoruz. Bizim amacımız Aydın için yeni bir başlangıcın kapısını aralamak" diye konuştu.