Son Dakika
|
Yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 81 şüpheli adliyeye sevk edildi
Sahte vekâletle 770 milyon liralık vurguna suçüstü
Almanya: "BM'nin yenilenmesi gerekmektedir"
Arnavutköy sahilinde erkek cesedi bulundu
Ayasofya’da dev restorasyonda kritik aşama: Kubbe kapatılıyor
Kene kabusu geri döndü, 21 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Çocukluk arkadaşına IBAN’ını verdi, hakkında 70 dava açıldı
Ertan Torunoğulları: "Yönetim olarak bazı kararlar alacağız"
Samandıra’da Fenerbahçeli taraftarlar takım otobüsünü taşladı
Domenico Tedesco: "Bu akşam gol atamamamız çılgınca geliyor"
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Taiwan’s Epic Spiritual Journey with the Sea Goddess Mazu
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da film galasına katıldı
Irak’ta yeni Başbakan adayı Ali el-Zeydi oldu
Rubio: 'İran’a olağanüstü bir baskı uygulanıyor, bu baskı daha da artırılabilir'
Macron, İranlı yetkililerle Hürmüz Boğazı’nı görüşecek
Bakan Gürlek: "27 Nisan E-muhtırası, hukuk devletine karşı bir müdahale girişimiydi"
Bakan Fidan, Hırvatistan’ı ziyaret edecek
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
TEKNOLOJİ
İmam hatipli öğrencilerden robotik alanda önemli başarı
27 Nisan 2026 Pazartesi - 15:41:36
Afyonkarahisar Sandıklı Aktürkler İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, geliştirdikleri çizgi izleyen araçla ön elemeyi geçerek 6-8 Mayıs tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması’na katılmaya hak kazandı. Bu yıl "Yeşil Vatan, Mavi Gelecek" temasıyla gerçekleşecek yarışmada, öğrenciler ’Temel Seviye Çizgi İzleyen Robot’ kategorisinde mücadele edecek. Danışman öğretmen Fatih Kocakaya rehberliğinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler İbrahim Yenigün ve Abdullah Mücahit Aktan, hem okullarını hem de Sandıklı’yı en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor. Öğrenciler, robotlarının hız, denge ve çizgi takip hassasiyeti açısından güçlü bir performans sergileyeceğine inanıyor. Kocakaya, yarışmaya katılımın öğrenciler açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgularken, bu tür organizasyonların gençlerin problem çözme, analitik düşünme ve takım çalışması becerilerini geliştirdiğini ifade etti.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 15:41
Dijitalleşme çağında ulusal güvenlik
Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen "Dijitalleşme Çağında Ulusal Güvenlik: Yeni Cepheler, Yeni Riskler ve 5G Ötesi Gerçeği" başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Cumhuriyet Konferans Salonu’nda programa Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılım sağlarken, TÜBA Asli Üyesi ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Arslan konuşmacı olarak etkinlikte yer aldı. Rektör Nedim Sözbir, dijitalleşmenin günümüzde yalnızca teknolojik bir dönüşüm değil, aynı zamanda ulusal güvenlik açısından da kritik bir unsur haline geldiğine dikkat çekti. Güvenlik kavramının fiziksel sınırların ötesine geçtiğini ifade eden Sözbir; veri, iletişim altyapıları ve ileri teknolojiler ekseninde çok boyutlu bir yapıya evrildiğini belirtti. Dijital dönüşümün, ulusal güvenlik politikalarının yeniden değerlendirilmesini zorunlu kıldığını vurgulayan Sözbir, bu alandaki akademik çalışmaların önemine işaret etti. "Dijitalleşme yeni güvenlik alanları oluşturuyor" Prof. Dr. Hüseyin Arslan, dijitalleşme sürecinin küresel ölçekte yeni fırsatlar sunduğu kadar ciddi riskleri de beraberinde getirdiğini ifade ederek konuşmasına başladı. Dijital teknolojilerin hızlı gelişimiyle birlikte güvenlik anlayışının değişim geçirdiğini belirten Prof. Dr. Hüseyin Arslan, özellikle 5G ve ötesi teknolojilerin yalnızca iletişim alanını değil, tüm sektörleri dönüştüren altyapılar haline geldiğini vurguladı. "5G sadece bir iletişim teknolojisi değil, stratejik bir altyapıdır" 5G teknolojisinin önceki nesil iletişim sistemlerinden farklı olarak yalnızca hız artışı sağlamadığını vurgulayan Arslan, bu teknolojinin nesnelerin interneti, akıllı şehirler, akıllı sağlık ve akıllı tarım gibi birçok alanda dönüşümün temelini oluşturduğunu ifade etti. Dijital dönüşümün günlük yaşamdan finans sektörüne, sağlık hizmetlerinden tarıma kadar geniş bir alanda etkisini gösterdiğini aktaran Arslan, bu yeni dönüşümün insan hayatını kolaylaştıran yeniliklerin yanı sıra yeni güvenlik risklerini de beraberinde getirdiğini ifade etti. "Siber savaşlar yeni nesil güvenlik tehdidi" Günümüzde savaşların artık yalnızca fiziksel alanlarda değil, dijital ortamlarda da gerçekleştiğini belirten Arslan, siber savaşların geleceğin en önemli güvenlik tehditlerinden biri olduğunu söyledi. Elektronik sistemlerin, iletişim ağlarının ve veri altyapılarının savaşın bir parçası haline geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Arslan, ülkelerin bu yeni tehditlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini dile getirdi. Teknolojik bağımsızlığın ulusal güvenlik açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Hüseyin Arslan, dışa bağımlı sistemlerin ciddi riskler oluşturabileceğine dikkat çekerek yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesinin stratejik bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Programın sonunda Rektör Nedim Sözbir tarafından Hüseyin Arslan’a teşekkür belgesi takdim etti.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 11:55
Köyceğiz BİLSEM’den 3 öğrenci bilimsel değerlendirme sürecini geçti
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde eğitim veren Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, hazırladıkları bildirilerle katıldıkları 1. Özel Yetenekli Çocuk Sanat Kongresi’nde önemli bir başarıya imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayesinde, Çukurova Bilim ve Sanat Merkezi ile Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen kongre kapsamında, Köyceğiz BİLSEM tarafından sunulan 3 bildiri daha önce kabul edilmişti. ’Geri Dönüştürülmüş Nesnelerden Müzik Üretimi’, ’Sürdürülebilir Sesler’ ve ’Geri Dönüşümden Yapay Zeka ile Müzik’ başlıklı çalışmalar, yapılan hakem değerlendirmeleri sonucunda bilimsel süreci başarıyla geçerek sunum yapmaya hak kazandı. Kongreye katılan üç öğrenci, hazırladıkları projeleri akademik bir ortamda sunarak alanlarında önemli katkılar ortaya koydu. Öğrencilerin elde ettiği bu başarı, hem eğitim kurumunda hem de ilçe genelinde memnuniyetle karşılandı. Köyceğiz BİLSEM’in bilim ve sanat alanında yürüttüğü çalışmaların, öğrencilerin akademik ve sanatsal gelişimine katkı sağlamaya devam ettiği belirtildi.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 11:50
Afyon Drone Günleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi
Afyonkarahisar’da hafta sonu teknoloji ve havacılık meraklılarını bir araya getiren ‘Afyon Drone Günleri 2026’ büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Motocross Festival Alanı’nda kapılarını açan Afyon Drone Günleri valilik ve belediye destekleriyle gökyüzü tutkunlarını buluşturdu. Hafta sonu tatilini fırsat bilen her yaştan teknoloji meraklısı, Motocross Festival Alanı’na akın etti. Organizasyonun ev sahibi Erkan Aydın, yaptığı konuşmada drone teknolojisinin hayatın her alanına entegre olduğunu vurguladı. Aydın bu teknolojinin doğru ve güvenli kullanımı konusunda toplumsal bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Etkinlik çerçevesinde özellikle profesyonel kullanım alanlarına yönelik sergilenen performanslar izleyicilerden tam not aldı. Arama kurtarma ekiplerinin en büyük yardımcısı olan termal dronlar ile modern tarımın vazgeçilmezi ilaçlama dronları, Erkan Aydın ve ekibinin kontrolünde hünerlerini sergiledi. Katılımcılar, hafta sonu boyunca bu cihazların teknik kapasiteleri hakkında bizzat uzmanından bilgi alma şansı yakaladı.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
21 Nisan 2026 Salı- 15:11
Bilimin kalbi Balıkesir’de attı: Bilim Fuarı yoğun katılımla açıldı
2
27 Nisan 2026 Pazartesi- 11:50
Afyon Drone Günleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi
3
27 Nisan 2026 Pazartesi- 11:55
Köyceğiz BİLSEM’den 3 öğrenci bilimsel değerlendirme sürecini geçti
4
25 Nisan 2026 Cumartesi- 14:10
Fibonacci Uluslararası Robot Olimpiyatları’nda ilk 3’e girmek için mücadele ettiler
5
24 Nisan 2026 Cuma- 09:22
Denizli’nin meslek liseli gençleri uluslararası kongrede makale sundu
09 Eylül 2021 Perşembe - 13:23
Ebeveynlere dijital platform üzerinden uzman desteği
Kızlarının doğumunda ve sonrasında yaşadıkları sıkıntılardan yola çıkan Eray Uğurelli, kurduğu online platform üzerinden ebeveynlere gebelik öncesi/sonrası ile çocukların bilişsel, fiziksel, sosyo-duygusal gelişiminde ihtiyaç duyabilecekleri 10 farklı kategoride uzman desteği sağlıyor.
09 Eylül 2021 Perşembe - 10:30
Apple'da ekranı yakan açık buldu
Mersin'de Apple, Google ve Youtube gibi dünya devlerinde bulduğu açıklarla tanınan teknoloji meraklısı 21 yaşındaki Çayan Temel, İphone telefonlarda ekranı yakma noktasına getiren yeni bir açık keşfetti. Temel, açığı paylaştığını ancak açığın kapatılması noktasında Apple'ın herhangi bir sonuca henüz ulaşamadığını ileri sürdü.
09 Eylül 2021 Perşembe - 10:29
Bilişim 500’de birincilik değişmedi
Turkcell Global Bilgi Türkiye’nin önemli bilişim şirketlerinin yer aldığı, ‘İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nda bu yıl da satış gelirlerine göre kendi kategorisinde birinci seçildi.
09 Eylül 2021 Perşembe - 09:50
Uçan süpürge gerçek oldu
Adana Adliyesinde memur olarak çalışan Koray Başsarı, uçan süpürge üretti. AR-GE çalışması devam eden ve yerden 1 buçuk santimetre yükseğe çıkan süpürgenin seri üretimi için destek bekleniyor.
08 Eylül 2021 Çarşamba - 11:22
Profesyonellere yönelik üstün performanslı bilgisayar: Excalibur G911
Dünyanın mobil platformlardaki en yüksek performansı sunan işlemcisine ve ekran kartına sahip laptopu Casper Excalibur G911 satışa çıktı. Intel ve NVIDIA’nın hem yeni hem de en üst seviye işlemci ve ekran kartı modellerine sahip olan Excalibur G911, profesyonellere ihtiyaçları olan performansı fazlasıyla sunuyor.
08 Eylül 2021 Çarşamba - 11:08
Kanser ilacı üretiminde dışa bağımlılığı azaltacak çalışma
Bartın Üniversitesinde yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye’deki porsuk ağaçlarında kanser ilaçlarının üretiminde dışa bağımlılığı azaltacak düzeyde antikanser bileşik olan Taxol maddesinin var olduğu tespit edildi
07 Eylül 2021 Salı - 16:14
Gençler için ‘Bulut Bilişim Kampı’
Türk Telekom, bulut teknolojileri alanında kariyerine önemli bir başlangıç yapmak isteyen gençler için ‘Bulut Bilişim Kampı’ düzenliyor. Bu yıl 11-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak kamp, ilk üçe girenlerin toplam 33 bin TL değerinde ödülün sahibi olmasıyla tamamlanacak.
07 Eylül 2021 Salı - 16:05
Facebook ile İBB iş birliğiyle resmi WhatsApp hattı devreye girdi
İstanbul’da yaşayan milyonlarca vatandaş, İBB ve Facebook iş birliğiyle kurulan resmi resmi WhatsApp hattı üzerinde talep ve şikayetlerini direkt olarak belediyeye yöneltip canlı destek alabilecek.
05 Eylül 2021 Pazar - 21:40
Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç yarışları sona erdi
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç yarışlarında ödüller sahiplerini buldu.
04 Eylül 2021 Cumartesi - 11:48
Okullar açıldı teknolojik ürün talepleri arttı
Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte, her yaştan öğrencinin bilgi-sayar ve tabletlere olan ihtiyaçları arttı. Veliler ise son teknolojik ürünleri satın almak yerine; bütçeye dost fiyatlarla kiralamaya yöneldi.
03 Eylül 2021 Cuma - 13:05
Sosyal medya hırsızları çoğaldı, konunun uzmanı vatandaşları uyardı
Son dönemlerde çoğu vatandaşın vazgeçilmezi olan sosyal medya platformlarında hesapların çalınması ve klonlanması en çok karşılaşılan kimlik hırsızlıklarının başında gelirken konunun uzmanı alınabilecek önlemler konusunda bilgiler verdi.
01 Eylül 2021 Çarşamba - 15:40
Öğrenciler yüksek hızlı internet ile okula geri dönüyor
Pandemiyle birlikte uzaktan eğitimde internet hızı ön plana çıkmıştı. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala katlanan internet paketleriyle, artan internet kullanımının ve yüksek hız ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder