KÜLTÜR SANAT - 02 Kasım 2017 Perşembe 12:34

Tokat Kitap Fuarı başladı

A
A
A
Tokat Kitap Fuarı başladı

Tokat Cumhuriyet Meydanında kurulan dev çadırda ilki düzenlenen Tokat Kitap Günlerine öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tokat Cumhuriyet Meydanında kurulan dev çadırda ilki düzenlenen Tokat Kitap Günlerine öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Tokat Cumhuriyet Meydanında 101 yazarın kitapseverlerle buluşacağı 85 yayınevi ve 1 milyondan fazla kitabın bulunduğu fuar törenle açıldı. Tokat Belediyesi ve EğitimEvi organizasyonun birlikte düzenlediği Tokat Kitap Günlerinin açılışına protokolün yanı sıra öğrenciler ve halk yoğun ilgi gösterdi.


Törende konuşan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ‘Okuyan Kitap Şehri Tokat’ sloganıyla ilki düzenlenen kitap fuarında 17 konferans 11 şiir dinletisi 60 söyleyiş, 82 imza programı olmak üzere 70 etkinlik yapılacağını söyledi.


EğitimEvi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci de açılışta, “Umuyorum ki Tokat Belediyesiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu fuar Tokat halkı için hayırlı olur. Tokat halkını 1 milyon kitapla buluşturacağız. Okumaya olan hizmetimizi Türkiye’nin bütün illerinde devam ettirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından protokolün yanı sıra halk, öğrenciler ve yazarlar dualarla kurdele keserek Tokat Kitap Günleri’nin açılışı yaptılar. Fuarda katılımcılar EğitimEvi standına yoğun ilgi gösterdi. Yazar Rasim Özdenören de öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.


Özdenören, “Açılan fuarların genel kanaatin tersine kitap okumaya yoğunlaşmanın göstergesi olduğunu düşünüyorum” dedi.


Yapılan açıklamada; 31 Ekim-8 Kasım tarihleri arasın da sürecek olan fuar Tokat Cumhuriyet Meydanında açık kalacak. Bölgenin en kapsamlı kitap fuarı olarak belirtilen organizasyonda şiir etkinlikleri ve söyleşiler kitapseverlerle sunulacak. İlkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki tüm öğrenciler sevdikleri yazarlarla bir araya gelebilecekler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Abdullah Avcı: "Avrupa’nın en güzel tesislerine sahibiz" Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Avrupa’nın en güzel tesislerine sahip olduklarını belirterek, kendisini burada çok iyi hisettiğini söyledi. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen, ’Spor Hayatına Bakış’ sempozyumuna katıldı. Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Sağlık Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ahmet Beşir’in de katıldığı sempozyum öncesi öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Avcı, elinden geldiğince bu tarz organizasyonlara katılmaya çalıştığını dile getirerek, "70’e yakın üniversiteye konuşmacı olarak katıldım. Trabzon şehrinin en büyük iki markası Trabzonspor ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’dir. İkisiyle beraber olmak benim için çok güzel bir duygu” Avcı, günümüz futbolunun sağlıkla doğrudan örtüştüğünün altını çizerek, “Futbol kulüplerinde sağlık departmanı çok önemli ve değerlidir. Eski dönemlerde yani benim futbolcu olduğum zamanlarda kulüplerde sadece bir masör bulunuyordu ve bu masörler sadece oynayan oyuncularla ilgileniyordu. Futbolculuk kariyerimin başlangıcında dizimden yaşadığım sakatlık sonrası menüsküs teşhisi kondu ve o zamanlarda bunun karşılığı ‘futbol yaşantısı’ bitiyor şeklindeydi. Ameliyat oldum. Şimdilerde bile yaşam kalitemi bir seviyede tutmak için ayağımı hala çalıştırıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nde çalıştığım ilk dönemde önceliğim transfer yerine sağlık ekibi kurmak oldu. 2006 senesinde sağlık ekibi kurduk. Sağlık organizasyonunun ne kadar önemli olduğunu hem yaşadığım sakatlıklar hem de diğer etkenlerden ötürü çok iyi biliyorum. Bilimin, teknolojinin ve AR-GE’nin olmadığı yerde gelişim de olmaz. Bu sebeplerden dolayı gittiğim her yerde sağlıkla ilgili organizasyonlara çok önem verdik” dedi. Avrupa’nın en güzel tesislerine sahip olduklarını birçok kişinin de söylediğini vurgulayan Teknik Direktör Abdullah Avcı, “Burada İstanbul trafiği yok. Sabah uyandığımda 10 dakikada tesislere gidiyorum. Tesisimiz bence Avrupa’nın en güzel tesisi. Doğasıyla ve deniziyle ön plana çıkıyor. Kendimi burada çok iyi hissediyorum” dedi. Tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı: "Her şey çok hızlı değişiyor. Kendinize yatırım yapmaktan geri kalmayın. Kendinize yatırım yapıyorsanız hayat size her zaman fırsatlar verecektir. Eğitiminizi ve hayatınızı her zaman planlamalısınız. Plansız hareket ederseniz her şeyinizi kaybedebilirsiniz. O yüzden gününü, haftanı, ayını ve senelerinizi planlamalısınız.” Sempozyum sonunda KTÜ BAT Yönetimi tarafından Teknik Direktör Abdullah Avcı ve Sağlık Kurulu Başkan Doç. Dr. Ahmet Beşir’e plaket takdim edilirken, Avcı da Edin Visca’nın formasını kendilerine hediye etti.
İstanbul İstanbul’da Nisan ayında fiyatı en çok artan ürün çocuk bluzu oldu İstanbul’da Nisan ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 48,27 ile çocuk bluzu oldu. Bu ayda patlıcan, yüzde 40,88 ile fiyatı en fazla azalan ürün oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, geçen Nisan ayında İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı. İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 155’inin perakende fiyatı artarken, 26 ürünün fiyatı düştü, 61 ürünün fiyatı ise değişmedi. Nisan ayında İstanbul’da çocuk bluzu fiyatı yüzde 48,27 arttı Nisan ayında giyim harcamaları çocuk giyimi alt grubunda yer alan çocuk bluzu yüzde 48,27 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Fiyatında artış yaşanan diğer ürünlerin bazıları; aynı gruptan yüzde 44,76 ile kadın iç çamaşırı, yüzde 44,32 ile kadın bluzu, yüzde 36 ile erkek iç çamaşırı, yüzde 34,39 ile kadın elbisesi, ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundan yüzde 33,33 ile mektup gönderim ücreti, giyim harcamaları grubundan yüzde 27,50 ile etek, yüzde 26,63 ile çocuk çorabı, gıda harcamaları yaş kuru sebze meyveler alt grubundan yüzde 25,21 ile limon, erkek giyimi alt grubundan yüzde 21,74 ile erkek pantolonu ve gıda harcamaları yaş kuru sebze meyveler alt grubundan yüzde 21,58 ile soğan oldu. Nisan ayında patlıcan fiyatı yüzde 40,88 ucuzladı Nisan ayında gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan patlıcan yüzde 40,88 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu. Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler; gıda harcamaları grubundan yüzde 28,27 ile salatalık, yüzde 26 ile taze fasulye, yüzde 20,19 ile bezelye, yüzde 19,62 ile yeşil soğan, yüzde 18,87 ile sivri biber ve yüzde 17,34 ile kıvırcık salata oldu.
Aydın Yunanistan geri itti, Türkiye kurtardı Aydın’da Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde Nisan ayı içerisinde, Yunanistan tarafından geri itilen 63’ü çocuk toplam 241 düzensiz göçmen kurtarıldı. Aydın’ın Didim ve Kuşadası açıklarından lastik bot veya can salları ile Yunanistan’a geçmeye çalışan düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yunan sahil güvenliği tarafından geri itilerek ölüme terk edilen düzensiz göçmenler için yapılan çalışmalar, Nisan ayında da hız kesmezken, 1-30 Nisan tarihleri arasında toplam 241 düzensiz göçmen kurtarıldı. Son 1 ayda toplam 8 olay meydana gelirken, kurtarılan 241 düzensiz göçmen ise sağlık kontrollerinin ardından Aydın Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı verilerine göre Aydın’da 5 Nisan’da Kuşadası açıklarında 6’sı çocuk olmak üzere 21 düzensiz göçmen, 6 Nisan’da kendi imkanlarıyla karaya çıkan ve jandarma karakol ekiplerince kurtarılan 23 düzensiz göçmen, 7 Nisan’da 5’i çocuk olmak üzere toplam 37 düzensiz göçmen, 10 Nisan’da Kuşadası açıklarında 19’u çocuk olmak üzere toplam 42 düzensiz göçmen, 11 Nisan’da 9’u çocuk olmak üzere 24 düzensiz göçmen, 11 Nisan’da 16’sı çocuk olmak üzere 35 düzensiz göçmen, 17 Nisan’da 5’i çocuk olmak üzere 15 düzensiz göçmen, 21 Nisan’da 3’ü çocuk olmak üzere 44 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Bursa Perde işçiler için açılacak Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali’nde sanata değer katacak. Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen festivalde, hafta boyunca perde tiyatrocu işçiler için açılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi iş birliğiyle düzenlenen 3. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Hamiyet Bir Peyk Müzikali” sahnesiyle başladı. Açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve Marmara Tiyatro Kooperatifi Başkanı Necati Arpacık katıldı. Tayyare Kültür Merkezi, Ekim Sanat Sahnesi ve Kafa Sanat Sahnesi’nde 2-8 Mayıs tarihleri arasında devam edecek festivale; birçok fabrikanın tiyatro ekipleri katılacak. Bursalı tiyatroseverler, fabrikalarda tezgâh başında çalışan işçilerin aynı zamanda sahne ışıkları altında nasıl usta birer sanatçıya dönüştüğüne tanıklık edecek. “Emekçilerimiz, kentimizin çelik dişlileridir” Festivalin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak söze başladı. Başkan Bozbey, “Fabrikalarda, tarlalarda, atölyelerde, inşaatlarda, kısacası yaşamın her alanında özveriyle çalışan emekçilerimiz, kentimizin çelik dişlileridir. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de çalışmanın ve emeğin önemine işaret etmek için “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak.” demiştir. Kültür ve sanat; bir toplumun gelişmişlik düzeyine işaret eder, bu sebeple asla ihmal edilmemesi gereken bir alandır. Bugün de işçi kenti Bursa’mızda, bizlere sanatın herkes için olduğunu gösteren bu anlamlı etkinlikte hep beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu. 8 Mayıs’a kadar devam edecek olan festivalde, işçilerin birbirinden güzel oyunları sahneye taşıyacağını ifade eden Başkan Bozbey, “Bizleri gülümsetecek her bir sanatçımıza, tiyatro grubumuza, fabrikamıza ve iş birliği için Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi’ne gönülden teşekkür ediyorum.” dedi. Gösteri bitiminde, izleyicilerden büyük alkış toplayan “Hamiyet Bir Peyk Müzikali” oyuncularına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.