GENEL - 15 Mart 2018 Perşembe 09:46

Tokat’ta 4 öğrenci sokak müziği yaparak harçlıklarını çıkartıyor

A
A
A
Tokat’ta 4 öğrenci sokak müziği yaparak harçlıklarını çıkartıyor

Tokat’ta 3 üniversite öğrencisi ile 1 lise öğrencisi sokak müziği yaparak harçlıklarını çıkartıyor.

Tokat’ta 3 üniversite öğrencisi ile 1 lise öğrencisi sokak müziği yaparak harçlıklarını çıkartıyor.


Tokat’ta gençlik merkezinde tanışarak bir araya gelen Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinden Fatih Erikoğlu, İsmail Nacar, Burak Öztürk ile Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Murat Küçük Gaziosmanpaşa Bulvarı Sivri Tekke önünde sokak müziği yapıyor. Kentte ilk defa bir grup olarak sokak müziği yapan ekibe vatandaşlarda destek veriyor. Yaptıkları müzikle yoldan geçenleri neşelendiren gençler aynı zamanda harçlıklarını çıkartıyor.


Öğrencilerden Fatih Erikoğlu, caddede müzik yaparak boş zamanlarını değerlendirdiklerini vatandaşlarında bu faaliyetlerinin hoşuna gittiğini söyledi. Gençlik merkezinde tanıştığı arkadaşları ile müzik gurubu kurduklarını ifade eden Erikoğlu, caddede müzik yapmaları nedeni ile rahatsız olanlardan fazla destekleyenlerin olduğunu kaydetti.İsmail Nacar ise maddi anlamda çok fazla katkısı olmasa da sokak müziği yaparak kendilerini geliştirdiklerini, Tokat’ta bir ilki yaptıklarını söyledi.


Sokakta müzik yapanlara dilenci gözü ile bakılması algısından insanları uzaklaşmaya başladığını ifade eden Burak Öztür, "Bizim gibi bir kaç grup daha çıksa Tokat’ta öyle bir düşünce yapısı kalmayacak. Büyükşehirlerde insanlar çalıyor, söylüyor eğleniyor. Biz burada sokakta müzik yapınca dilenci gözü ile bakılıyordu. Biz çalmaya başlayınca parça isteğinde bulunanlar olmaya başladı, çocuklar eşlik etmeye başladı. Bu bizim için güzel bir şey, onlara bu duyguyu verebiliyoruz" diye konuştu.


Lise öğrencisi Murat Küçük ise 7 yıldır müzikle uğraştığını belirterek, "Sokak sanatı yapmak bambaşka bir duygu. Bir yerde çalmak farklı, sokakta özgürsün. Karışan yok ama bazı olumsuzluklardan etkileniyoruz. İlk başlarda olumsuz etki alıyorduk, ama gittikçe gelişiyor" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Pembe kimlikle 38 yıl yaşayan Kumral Bodur’un hayatı film oluyor Giresun’da nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı pembe kimlik verilen ve 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan 52 yaşındaki Kumral Bodur’un hayatı beyaz perdeye ilham kaynağı oldu. Yazar Aziz Nesin’in filmlere de konu olan “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” romanının ardından, nüfus müdürünün hatası nedeniyle nüfusa kadın olarak kaydedilen Kumral Bodur’un 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalıştığı hayat hikayesi de filme konu oluyor. Filim yapımcılarının kendisini aradığını anlatan Kumral Bodur, “Trajikomik bir film hikayesi için hayatımın bir film senaryosuna ilham kaynağı olmuş. Bununla ilgili filmin yönetmenliğini yapacak olan Abbas Karatekin ve Yapımcısı Ulaş Karadeniz beni aradılar ve projelerinden bahsettiler. Ben de olumlu yaklaştım. Önümüzdeki günlerde Giresun’a gelip senaryo yazımı için detaylı görüşmeler yapacağız” dedi. 15 hakim, 19 savcı değişmiş, kimliği değişmemişti Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Kumral Bodur nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı nüfusa kadın olarak yazılmış ve pembe kimlik verilmişti. Ancak yapılan hatanın düzeltilmesi ise tam 38 yıl sürmüş bu süre içerisinde evlenip çocuk sahibi olmasına rağmen ne resmi evlilik yapabilmiş ne de çocuklarını nüfusuna yazdırabilmişti. Çocuklarını kardeşlerinin nüfusuna yazdıran Kumral Bodur, sigortalı bir işe girip çalışamamış ve askerlik görevini de yapamamıştı. 15 hakim, 19 savcının değiştiği hukuk mücadelesi ise tam 38 yıl sürmüştü. Kumral, mahkeme sürecinde yaşadığı psikoloji sorunlar nedeniyle aldığı hapis cezasını da, kadın kimliğiyle, erkek cezaevine girdiğinde ise yanlışlığın fark edilmesi sonucu cezaevinden dışarı çıkartılmıştı.
Amasya Amasyalı öğrenciler okulda ata tohumu ekip fide yetiştirdi Amasya’nın Taşova ilçesinde Emine Bursalı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri okulda ektikleri ata tohumlarından fide yetiştirdi. Çileklerin ve diğer sebzelerin hasadı yapılırken ata tohumu domates fideleri de okul bahçesinde oluşturulan seraya dikildi. "Ata tohumlarını burada yetiştiriyoruz" Fen ve teknoloji laboratuvarında yetiştirilen ata tohumları, ‘Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2022 Programı’ çerçevesinde sağlanan 25 bin liralık destekle okul bahçesinde oluşturulan 25 metrekarelik seraya taşınarak öğrencilerin elinde toprakla buluştu. Çok heyecanlandıklarını belirten 7. sınıf öğrencisi Abdullah Ensar Sarıbaş, “Getirdiğimiz ata tohumlarını burada yetiştiriyoruz. Burada çilek, marul, maydanoz gibi bir sürü çeşit bitki bulunuyor” dedi. Arkadaşı Tuğçe Naz Aşık da, “Köyümüz uzak olduğu için git, gel yapamıyoruz. Okulumuzda bunun gibi sera olduğu için tarımdan da yararlanabiliyoruz. Laboratuvarda üretiyoruz. Sonra gelip buraya dikiyoruz” diye konuştu. "Amacımız akademik başarının yanı sıra evlatlarımızı hayata da hazırlamak" Çalışmanın öğrencilerinin gelişimi için fırsat olduğuna işaret eden Fen Bilimleri Öğretmeni Bayram Atalay, “3 sene önce kurulan serada çilek, domates, salatalık, karnabahar, roka yetiştiriyoruz. Çocuklara eğitim, öğretim faaliyetinin haricinde yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi de öğretiyoruz” şeklinde konuştu. Amaçlarının akademik başarının yanı sıra evlatlarını hayata da hazırlamak olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Ali Buğalı ise, “Son yıllarda küresel ısınmayla beraber gıdaya erişim konusundaki sıkıntıları göz önüne aldığımızda toplumumuzun üreten, kendi kendine yeten bir toplum olması açısından tarım faaliyetlerine yönelip her türlü sebze ve meyveyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlara da örnek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.