ASAYİŞ - 31 Mayıs 2019 Cuma 00:05

El frenini çekmeyi unuttuğu otomobil sulama kanalına uçtu

A
A
A
El frenini çekmeyi unuttuğu otomobil sulama kanalına uçtu

Tokat’ta sürücünün el frenini çekmeyi unuttuğu otomobil sulama kanalına uçtu.

Tokat’ta sürücünün el frenini çekmeyi unuttuğu otomobil sulama kanalına uçtu.



Edinilen bilgiye göre, Dedeli Mahallesi TOKİ yolu üzerinde otomobilini park eden Ali Memiş (60) döndüğünde aracını yerinde bulamadı. Otomobilin bazı parçalarının sulama kanalı kenarında olduğunu fark eden yaşlı adam durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri kanal etrafımda arama yaptı. Sulama kanalının üzeri kapalı olan yaklaşık 100 metrelik bölümünde otomobilin kalmış olabileceğini tahmin eden ekipler AFAD’dan yardım istedi. Su kesildikten sonra su seviyesinin düşmesi ile birlikte kanala giren AFAD ekipleri otomobilin yerini tespit etti. Olay yerine çağrılan çekici tarafından halata bağlanan otomobil bulunduğu yerden çıkartıldı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından bulunduğu yerden çıkartılan otomobil vinç yardımı ile sudan çıkartıldı. Otomobil sahibi Al Memiş, otomobilin el freninin çekili olmadığını viteste bıraktığını belirterek, "Nasıl oldu bende anlamadım, vitesten kurtulmuş kanala düşmüş" dedi.



Otomobili yerinde görmeyince çalındı sanmış


Doğukent Mahallesi Muhtarı Sıtkı Dal, otomobilini park ederek mandıraya süt almaya giden şahsın geri döndüğünde önce aracın çalınmış olduğunu sandığını belirterek, "Sonra bakıyor aracın kanala düştüğünü fark ediyor. Neyse ki araçta başka kimse yokmuş" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik’te ‘TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’ 450 bin TL bütçeyle kabul edildi Bilecik’te ‘TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’ 450 bin TL bütçeyle kabul edildi. Bilecik İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Maarif Modeli Işığında Bilecik Bilim Şenliği" projesinin ‘TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme’ Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandığı bildirildi. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında, 10-11-12 Eylül 2026 tarihlerinde Bilecik’te bilim ve teknoloji temalı geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenecek. Şenlikte öğrenciler ve vatandaşlar; yapay zekâ, robotik kodlama, sanal gerçeklik, astronomi, sanat, tasarım, akıl oyunları ve deney temelli uygulamalarla bilimsel süreçleri deneyimleme imkânı bulacak. Program kapsamında 21 atölye, 26 etkinlik, 4 seminer ve 3 yarışmanın yer alacağı, etkinliklerin okul öncesinden lise düzeyine kadar tüm öğrencilere ve vatandaşlara hitap edeceği belirtildi. 450 bin TL bütçeyle desteklenen proje ile bilimsel farkındalığın artırılması ve öğrencilerin üretkenlik becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bilecik İl Millî Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, " ‘TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme’ Programı kapsamında, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan "Maarif Modeli Işığında Bilecik Bilim Şenliği" Projemiz kabul edilmiştir. Şehrimizi bilim, teknoloji ve üretim dolu günlere hazırlama zamanı. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı destekleriyle gerçekleştirilecek bilim şenliğimiz, 10-11-12 Eylül 2026 tarihlerinde bilim meraklılarını bir araya getirecek. Şenlik kapsamında öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız; yapay zekâ, robotik kodlama, sanal gerçeklik, astronomi, sanat, tasarım, akıl oyunları ve deney temelli uygulamalarla bilimsel süreçleri yaşayarak deneyimleme fırsatı bulacak. 21 atölye, 26 etkinlik, 4 seminer ve 3 yarışmadan oluşan şenliğimiz; okul öncesinden lise düzeyine kadar tüm öğrencilerimize hitap ederken aynı zamanda ailelerimizi ve vatandaşlarımızı da bilimle buluşturmayı hedefliyor. ‘Promptlarla Üreten Zekâlar’, ‘MEBKİT’le Dijital Keşif’, ‘Gökyüzüne Uzanan Gözler’ ve ‘Mercek Altındaki Minik Canlılar’ gibi atölyelerle katılımcılarımızı geleceğe hazırlayacağız. 450 bin TL bütçeyle desteklenmeye hak kazanan projemizin hazırlanmasında emeği geçen Ar-Ge ekibimizi, öğretmenlerimizi, akademisyenlerimizi ve tüm paydaş kurumlarımızı tebrik ediyorum" dedi.