EKONOMİ - 31 Mayıs 2019 Cuma 10:16

Sigortanın önemi ilkokullarda öğretilmeli

A
A
A
Sigortanın önemi ilkokullarda öğretilmeli

Türkiye’de sigortalılık oranının yüzde 26 bandında ve Avrupa’nın çok gerisinde olmasıyla birlikte daralan sektörün uzun vadede rahatlamasına yönelik bir öneri de Tokat’tan eğitime çocuklardan başlanması doğrultusunda geldi.

Türkiye’de sigortalılık oranının yüzde 26 bandında ve Avrupa’nın çok gerisinde olmasıyla birlikte daralan sektörün uzun vadede rahatlamasına yönelik bir öneri de Tokat’tan eğitime çocuklardan başlanması doğrultusunda geldi.


Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Halil Kaya, meclisteki bu göreve komitesinde bulunan sigorta acentelerinin verdiği destekle geldiğini ve bir taraftan da yerelde Tokat Sigorta Acenteleri Derneği Başkanlığı ile ulusalda da federe ve konfedere yapılarda yönetici olarak sigortalılığın ve sigortanın önemini anlatmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Avrupa’da birçok ülkede yüzde 50 sigortalılık oranlarının sektörde panik havası oluşturduğunu söyleyen Kaya, Türkiye’de bu oranın yüzde 26, Tokat’ta ise yüzde 14 olduğunu, bu durumun da sigortalılığın öneminin yeteri kadar anlatılamıyor olduğunun en büyük kanıtı olduğuna dikkat çekti. Rakamlarla konuşan ve sorunun sigorta bilincine yönelik eğitimlerin ilkokullarda verilmeye başlanmasıyla çözülebileceğini dile getiren Kaya, “Ülke ekonomisinin lokomotifi sigorta sektörünün zor günlerden geçtiği şu günlerde acente arkadaşlarımızın ve tüm sektör paydaşlarının sigorta bilincini artırmaya yönelik gayret sarf etmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Adımlarımızı da buna göre atıyoruz. Önceliğimiz sigortalılığın ülke ekonomisine, milli servetin tazminine ve hayatın doğal akışıyla oluşan olumsuzlukların maddi ve manevi yeniden inşası için olmazsa olmaz olduğunu anlatabilmek. Azami gayretimizin sigortanın ne olduğunu ilkokuldan başlayarak öğretilmesine yoğunlaştırmalıyız. Varlıklarımızın ekonomik bedellerinin korunmasında ve sonraki nesle ulaşmasında sigortanın ne kadar önemli olduğu herkesçe malum. İçerisinde bulunduğumuz sigorta haftası süresince, tüm enerjimizi yaşadığımız şehirlerde bu çalışmalara veriyoruz. Hem bölgemizdeki hem de ülke genelindeki meslektaşlarımızın da haftasını kutluyor, bizlere bulundukları şehirlerde benzer çalışmalarla destek vermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.