GENEL - 12 Haziran 2019 Çarşamba 16:11

Tokat’ta çocuklar "Kanka Polisle” biraraya geldi

A
A
A
Tokat’ta çocuklar "Kanka Polisle” biraraya geldi

Tokat’ın Artova ilçesinde Huzur-Güven Projesi kapsamında "Kanka Polisle Piknikteyiz" etkinliği düzenlendi.

Tokat’ın Artova ilçesinde Huzur-Güven Projesi kapsamında "Kanka Polisle Piknikteyiz" etkinliği düzenlendi.


Artova ilçe Emniyet Amirliği; Emniyet Teşkilatı ve çocuklar arasında etkileşimi güçlendirmek amacıyla Artova Kent Ormanı’nda Çocuk Şenliği ve Piknik programı düzenledi.


Artova Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Adoçim Çimento Fabrikası’nın destekleriyle ilçede eğitim gören ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen programda çocuklar hem trafik kurallarını öğrendiler hem de gönüllerince eğlenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


Huzur-Güven projesi kapsamındaki etkinlikte "Kanka Polis" çocuklarla birlikte oyunlar oynayarak, onlara kanka polis temalı şapka, çeşitli oyuncak ve eğitici materyaller hediye etti.


Düzenlenen etkinlikte ilgili olarak bir açıklama yapan İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Fatih Kaptan; “İlçemize ilk kez gelen kanka polisle çocukları bir araya getirdik. Oldukça güzel bir program oldu. Çocuklar Kanka Polisi çok sevdi ve her birinin yüzünden gülücükler eksik olmadı. Bizler için de önemli olan husus budur zaten. Projemize destek veren Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Adoçim yönetimine, bizleri yalnız bırakmayan tüm davetlilere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Programa Artova Kaymakamı Mustafa Karali, Belediye Başkan Vekili Çıtak Çıtak, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Salih Turalı, Artova adliyesinden hakim ve savcılar, ilçe protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı Uşak’ta tarım arazisinde ölü bulunan 63 yaşındaki Gürsel Arı’nın cinayet şüphelisi, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen titiz çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Olay, 11 Mayıs’ta Uşak merkeze bağlı Kemalöz Mahallesi yakınlarında bulunan bir tarım arazisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede hareketsiz halde yatan bir şahsı fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde, boğazında bıçak kesiği bulunan şahsın hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan kimlik tespitinde hayatını kaybeden kişinin Gürsel Arı (63) olduğu öğrenildi. Arı’nın cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, olay günü Gürsel Arı ile birlikte bölgede bulunan kişinin N.K. (42) isimli kadın olduğu tespit edildi. N.K.’nin olayın ardından şehir merkezinde bir özel hastaneye başvurduğu ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan N.K., Gürsel Arı ile arkadaş olduklarını ve olay günü birlikte tarım arazisine gittiklerini belirtti. N.K., burada bir süre sonra tanımadıkları bir şahsın yanlarına geldiğini, bu kişinin Gürsel Arı’yı bıçakladığını, ardından kendisini ağaçlık alana götürerek bıçakladığını ve daha sonra da kaçtığını iddia etti. N.K., olayın ardından otobüsle şehir merkezine gittiğini, burada vatandaşların ve şoförün durumundan şüphelenerek kendisine yardım etmek istediğini ancak yardım teklifini kabul etmediğini, daha sonra bir arkadaşına durumu anlattığını ve birlikte hastaneye başvurduklarını ifade etti. 300 saatlik kamera incelemesiyle şüpheli tespit edildi Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarda, çevrede bulunan yaklaşık 60 güvenlik kamerasına ait 300 saatlik görüntüler titizlikle incelendi. Yapılan incelemelerde olay yerinin yakınlarında şüpheli tavırlar sergileyen ve ormanlık alandan koşarak uzaklaştığı değerlendirilen bir şahıs tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin R.K. (20) olduğu belirlendi. Şüpheli, ekiplerce Aybey Mahallesi’ndeki adresine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.