EĞİTİM - 09 Ekim 2019 Çarşamba 19:07

Tokat’ta, "Aile Okulu" açıldı

A
A
A
Tokat’ta, "Aile Okulu" açıldı

Tokat İl Müftülüğü tarafından yürütülen Diyanet Tokat projesi kapsamında düzenlenen ‘Aile Okulu’ açılışı törenle yapıldı.

Tokat İl Müftülüğü tarafından yürütülen Diyanet Tokat projesi kapsamında düzenlenen ‘Aile Okulu’ açılışı törenle yapıldı.


26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen törende Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Ali Rıza Temel, ”Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile” konulu konferansını verdi. Tokat Valisi Ozan Balcı, bugüne kadar 9 bine yakın aileye eğitim verildiğini, sene sonuna kadar 20 bin haneye dokunulacağını belirterek “Aile okulunu önemsiyoruz. Ben toplumun ve devletin temelinin aile olduğunu inanıyorum. Aileyi ayakta tutmamız lazım. Ama aileyi ayakta tutmak için gayret ve çaba göstermemiz lazım. Aile insandaki omurga, binadaki çatıdır. Ailede mutlu ve huzurlu olan insanlar topluma faydalı olur. Dolayısıyla aile okulunu çok önemsiyorum." dedi.


Aileyi ayakta tutmak için bazı değerlere önem vermek gerektiğini ifade eden Vali Balcı, “Ailemizi temel almazsak devletimizi, toplumumuzun ayakta tutamayız. Türkiye’nin her alanda gelişmesine katkı vermemiz lazım. Yeryüzünü maddi ve manevi anlamda imar, ihya, inşa etmek için insanları da imar, ihya ve inşa etmek lazım. Maddi ve manevi anlamda insanları dik tutmalıyız. Bir işi yılmadan, yorulmadan, aşkla, şevkle yapıyorsanız siz o işi başarıyla gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Sizlere çok büyük görevler düşüyor” diye konuştu.


Törene Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Gaziosmanpaşa Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, protokol mensupları ve aileler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ali Koç: "Tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur" Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına seçilen Şekip Mosturoğlu’nu tebrik ederek, "Bir ve beraber olduğumuzda, tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur, bizi de kimse yıkamaz" dedi. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerini 1177 oy alan Şekip Mosturoğlu kazandı. Seçimlerin tamamlanmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Şekip Mosturoğlu’nu tebrik etti. Toplantı sonunda kürsüye çıkarak konuşma yapan Başkan Koç, "Seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güzel bir süreci hep birlikte tamamladık. 1590 kişi oy kullandı. Bu seçime de çok ilgi vardı aldığımız seçimlerden. Çok adaylı seçimlere çok önem veriyoruz. Rekabetin getirdiği kaliteye önem veriyoruz. O yüzden Türkiye Futbol Federasyonu’nun da çok adaylı seçimli olmasını diliyoruz. Tam bir Fenerbahçe demokrasisi kültürü oturtmaya çalıştık. Fenerbahçe’nin iftihar edeceği bir günü daha tamamlıyoruz. Emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma ve profesyonellere teşekkür ediyorum. Gerek 2 Nisan’da yaptığımız genel kurul, gerek bugün yaptığımız yüksek divan kurulu seçimi. Bir ve beraber olduğumuzda tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur, bizi de kimse yıkamaz. Çok dinamik bir dijital dünyada yaşıyoruz. Oluşan birlik ve beraberliğin çok kırılgan olduğunu görüyoruz. Bir ve beraber olalım diyenlerin, camianın birlik ve beraberliğinden bahsedenlerin eylem ve söylemlerin aynı istikamette olması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Fenerbahçe’nin iyi gününde de, kötü gününde de hepimiz Fenerbahçeliliğimizi, Fenerbahçe sevgisini, Fenerbahçe tutkusunu, her daim camiamızın menfaatleri çerçevesinde diri tutmalıyız. Camiamıza göz göre göre saldırılar yapılıyor. Suskun kalanlar, mücadeleye destek olmak yerine dışarıdan bakanlar, mücadelemiz için attığımız adımları itibarsızlaştırmaya çalışanlara da şunu söylemek istiyorum; Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir" ifadelerini kullandı.