GENEL - 13 Ocak 2012 Cuma 13:42

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI GÜNEŞ: "KARAKOL YOK, POLİS MERKEZİ VAR"

A
A
A
İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI GÜNEŞ: "KARAKOL YOK, POLİS MERKEZİ VAR"

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, eskiden karakollar olduğunu ifade ederek, "Şimdi karakol yok. Artık polis merkezlerimiz var" dedi.
Sivas’ta bir dizi programa katıldıktan sonra geceyi Tokat’ta geçiren İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile birlikte Tokat Valisi Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Valilik girişinde polis mangasını selamlayan Güneş, valilik şeref defterini imzaladı. Basın mensuplarına teknik anlamda ziyarette bulunduğunu ifade eden Güneş, bakanlığı ile ilgili değerlendirmede bulunarak kaymakamlarla bir araya geleceklerini söyledi. Tokat’a polis akademisi yapılıp
yapılmayacağı yönünde basın mensuplarının sorularına karşı Güneş, İçişleri Bakanlığı olarak Polis Meslek Yüksek Okulu bağlamında kendilerine bir teklif yapılmadığının altını çizerek, "Bu bir ihtiyaç meselesi zamanında harekete geçme meselesi. Sivas’ta var. Çünkü zamanında geniş bir alan tahsis edilmiş. Bizimde ihtiyacımız vardı. Çevremizdeki birçok dost, kardeş ülkeler özellikle eğitim alanında bizden yardım ve destek bekliyor. Bu okulları o amaçla bir kısmını kullanmaya başladık. Sivas’ta bunlardan birisi.
491 Afganlı polis amirini mezun ederek gönderdik. Bizden yardım isteyen şimdi Mısır, Libya gibi birçok ülke var. Bu ihtiyaçlar arttıkça bir bakarsınız, ihtiyaç zuhur ederse bir şey yapılabilir. Ama şuan planlanmış bir şey yok" diye konuştu.
Karakollarda uygulanan değişimlere dikkat çeken Güneş, "Eskiden polis karakollarımız vardı. Şimdi karakol yok. Artık polis merkezlerimiz var. Geçtiğimiz yıllardan birisi de polis merkezleri yılı ilan etmiştik. Polis merkezlerini daha iyi hale getirerek vatandaşın rahatça hizmet almasını sağlayacak fiziki imkanları sağlamaya yönelik büyük gayretler gösterildi. Ülke genelinde çok güzel şeyler yapıldı" şeklinde konuştu.
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un yargılanma süreci ile ilgili sorulara ise Güneş, "Buraya ben teknik ziyaret yapmaya geldim. O işe o platformda görev yapan büyüklerimize sorarsınız. Ben netice itibariyle devlet memuruyum" diye cevap verdi.
"POLİSİMİZ DÜNYA STANDARDINI 3-4 AY İÇİNDE YAKALAMAK DURUMUNDA"
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise memleketi Tokat’ta eş dost ziyaretinde bulunurken, bir yanda da çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Kılıçlar, bazı standartları yakaladıklarında Polis Meslek Yüksekokulların birçoğunun kapatmaları gerekeceğini ifade ederek, "Şuan da 29 Polis Meslek Yüksekokulumuz var. Yüksekokul mezunlarını alıp eğitime aldığımız 10 tane Polis Meslek Eğitim Merkezimiz var. 250 bine yakında polisimiz var. Yani bizim normalde dünya standartlarında 250 kişiye bir polis düşerse
iyidir. Biz o standardı 3-4 ay içerisinde yakalamak durumdayız. Standardı yakaladıktan sonra mevcut okulların birçoğunu kapatmamız gerekecek. Yani bu okullara ihtiyacımız kalmayacak. Dolayısı ile 3-4 sene sonra kapatacağımız okullu yeniden okul açmak, bakanlık politikası olarak yeni okul açılmıyor. İlla açılacaksa yerel imkanlarla sağlanan alt yapı bina varsa, kapasitesi bin kişinin üzerinde imkan sağlanırsa ancak böyle açarız diye bakanlığımızın prensip kararı var" şeklinde konuştu.
"ÖZEL HAREKET POLİSİ İHTİYAÇ OLAN HER YERDE ÇALIŞIYOR"
Bir gazetecinin sorusu üzerine özel hareket polisinin önceki yıllarda da kırsalda jandarma ve askerle görev yaptığına dikkat çeken Kılıçlar, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu, devletin aldığı bir karardır. Şuanda el birliliği jandarmamız TSK ile birlikte çalışıyoruz. Son derece güzel bir uyum, işbirliği var. Bu da terörle mücadeledeki etkinliğimizi olumlu manada etkiliyor. Gayet iyi gidiyoruz bir sorun yok. Özel hareket polisi ihtiyaç olan her yerde çalışıyor. Sadece doğuda çalışıyor gibi bir şey yok."
Vali Şerif Yılmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tokat’ta emniyet hizmet binaları ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Günün anısına Vali Yılmaz, konuklarına ceviz sandıkla birlikte Tokat’ın el sanatı ürünlerinde yazma hediye etti.
Daha sonra Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek’i makamında ziyaret eden Bakan Yardımcısı Güneş, tarihi belediye binasına hayran kaldı. Başkan Çiçek, günün anısına bakır ibrik hediye ettiği Güneş, ayrıca İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne ziyaretlerde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: "Nazilli esnafının sorunlarını biliyoruz” Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç ve yönetimi, Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunurken, Başkan Tetik Nazilli esnafının sorunlarını bildiklerini gerekli desteğe vermeye çalışacaklarını kaydetti. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından mazbatasını alır almaz vatandaşlarla iç içe olan Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan misafirlerini makamında ağırlamaya devam ediyor. Son olarak Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç ve yönetimi ile bir araya gelen Tetik, ilçenin yerel ekonomisinin mihenk taşı olan esnafların kalkınması ve gelişmesi için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Nazilli’nin ekonomik anlamda çok güçlü olduğunu ve bu potansiyelin iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tetik; “Esnafımızın sorunlarını biliyoruz. Onların derdi bizim derdimiz. Hazırladığımız projelerle Nazillimizin ekonomik gücünü ortaya çıkaracağız. Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimizle istişarelerde bulunduk. Taleplerini dinledik. Gerekli notlarımızı aldık. Nazik ziyaretlerinden dolayı başkanımıza ve kıymetli yönetimine teşekkür ediyorum” dedi. Misafirperverliklerinden dolayı Başkan Tetik’e teşekkür eden Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Öztunç, Nazilli Belediyesi ile her zaman koordineli bir şekilde çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Samsun Başkan Kurnaz: “İlkadım’da hizmetin en iyisini hemşerilerimizle buluşturacağız” İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "İlkadım, Samsun’un kalbidir. İlkadım’da hizmetin en iyisini hemşerilerimizle buluşturacağız” dedi. Başkan İhsan Kurnaz, esnaf ziyareti gerçekleştirerek hem esnaflarla sohbet etti hem de taleplerini dinledi. Talepleri tek tek not aldırdı. Yoğun bir ilgiyle karşılaşan Başkan İhsan Kurnaz, bu durumdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İlkadım’da büyük bir değişim ve dönüşümün gerçekleşeceğini kaydetti. Seçim dönemi İlkadımlı hemşehrilerine verdikleri sözleri tek tek yerine getireceklerini vurgulayan Başkan Kurnaz "Üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Çok çalışmak durumunda olduğumuzun bilincindeyiz. Hemşehrilerimiz şunu iyi bilsin: Samsun’un kalbi İlkadım’daki büyük değişimi ve dönüşümü günden güne fark edecekleri bir dönem artık başlamıştır. İlkadım, Samsun’un kalbidir. Hak ettiği hizmetleri talep etmek ve almak en doğal hakkıdır. Bütün çalışmalarımızda bu şiarla hareket edeceğiz" diye konuştu. "İlkadım hizmetin en iyisine layık" Yeni dönemde İlkadım’ın insan odaklı hizmetlerle anılacağına dikkat çeken Başkan İhsan Kurnaz, "Şehir ekonomisinin bel kemiği olan esnafımız bizim için çok değerli. Esnaflarımızın taleplerini ve sorunlarını yerinde dinliyoruz. Planladığımız projeleri, gerçekleştireceğimiz hizmetleri de yine hemşehrilerimizin ve esnaflarımızın taleplerine göre şekillendiriyoruz. Daha modern ve güzel bir şehirde yaşamak adına ortak akıl anlayışıyla hareket ederek, hizmetin en iyisine layık olan ilçemize hep birlikte katkı sunmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız artarak devam edecektir” şeklinde konuştu. Talepleri tek tek not aldırdı İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ise, “Başkanımız görevi daha yeni devraldı. Ancak sahaya erken çıktı. Belediye Başkanımızı sahada görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Kendisiyle konuşma, sohbet etme, talep ve sorunlarımızı kendisine iletme fırsatı bulduk. Kendisine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dediler. Hemşehrilerinin taleplerini dinleyen ve tek tek not aldıran İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, belediye olarak yapılacak hizmetler ve hayata geçirilecek projeler hakkında bilgilendirmeler yapmak üzere ziyaretlerin artarak devam edeceğini ifade etti.
Samsun Başkan Sandıkçı: “Canik için seferberlik halinde çalışıyoruz” Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçeye yeni projeler kazandırmak için aralıksız bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Üstyapı ve altyapı çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ettiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, sosyal donatı alanlarının bakım ve onarım çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini ifade etti. Sahada çalışmalara yoğun bir şekilde devam ederken, ilçeye kazandırılacak yeni eser ve hizmetlerin planlamalarını titizlikle gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik’imiz için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz” dedi. “İlçemize değer katmaya devam edeceğiz” İlçeye yeni eser ve hizmetler kazandırmak için gayretle çalıştıklarını vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, "İlçemizde çalışmalarımıza hummalı bir şekilde devam ediyoruz. Tüm ekiplerimizle sahada yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürürken, ilçemize kazandıracağımız yeni projelerin ve yatırımların planlamalarını hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Canik’imiz için seferberlik halinde çalışıyoruz. Modern yaşam alanları, güvenli ve konforlu yollar, gözde sosyal donatı alanlarıyla ilçemize değer katmaya devam edeceğiz. Her alanda gelişmeye devam eden bir Canik’e şahitlik etmeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.