EĞİTİM - 16 Mart 2022 Çarşamba 14:14

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Azerbaycan üniversiteleri arasında iş birliği

A
A
A
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Azerbaycan üniversiteleri arasında iş birliği

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Azerbaycan Diplomatik Akademisi (ADA) ve Bakü Devlet Üniversitelerini ziyaret ederek iş birliği ve öğrenci değişimi konularında görüşmelerde bulundu.


Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, T.C. Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı Bakü Büyükelçilik binasında ziyaret etti. Ziyarette Türkiye ve Azerbaycan Meclis Başkanları onursal başkanlığında 2-4 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacak olan INCSOS Bakü Sosyal Bilimler Kongresi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Rektör Şahin, Bakü Büyükelçisi Bağcı’nın ardından Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Prof. Dr. Nesibe Gafarova’yı ziyaret etti. Ziyarette Türkiye ve Azerbaycan arasında gerçekleşecek iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.



Azerbaycan STK’larına ziyaret


TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Azerbaycan-Türk iş insanlarının ortak kurmuş oldukları Sivil Toplum Örgütlerine ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Azerbaycan Türk İş Adamları Birliği (ATİB) ve Türkiye ve Azerbaycan iş Adamları Birliği (TÜİB) heyetleri ile görüşme yapıldı. Ziyaretlere T.C. Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem ve TBMM Baş Müşaviri Dr. Necip Fazıl Kurt eşlik etti. Ziyaret sonrası karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu. Rektör Şahin, son olarak Azerbaycan Diplomatik Akademisi (ADA) ve Bakü Devlet Üniversitesini ziyaret etti. Rektör Şahin, kardeş ülke Azerbaycan’da üniversiteler arasında iş birliği, öğrenci değişimi konularında fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da lezzet rüzgarı: "Wiyanawanda Fest 3’üncü kez kapılarını açıyor" Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Azka Otel ev sahipliğinde bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Wiyanawanda FEST Bodrum, gastronomi ve müziği buluşturan özel bir etkinlikle "Yaza Merhaba" diyecek. Denize sıfır konumuyla dikkat çeken Azka Otel’in yemyeşil bahçelerinde gerçekleştirilecek festivalde, gastronomi dünyasının önde gelen üreticileri ile lezzet tutkunları bir araya gelecek. Etkinlikte, farklı tatların buluştuğu stantlarda ziyaretçilere geniş bir tadım deneyimi sunulacak. 18 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek festivalde yaklaşık 50 lezzet standı yer alacak. Katılımcılar, gün boyu sürecek etkinlikte hem gastronomi hem de müzik eşliğinde keyifli anlar yaşayacak. "Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden biri oldu" Etkinliğin kurucularından Berna Kızılhan, festivalin her geçen yıl büyüdüğünü belirterek, "Nisan ayında üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Wiyanawanda FEST Bodrum, geçtiğimiz yıl 1.350 lezzet takipçisini ağırlayarak kendi alanında Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden biri oldu. Azka Otel sahibi Bülent Kaya ile Bodrum’un gastronomi alanındaki gelişimine katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Etkinliğimiz sadece Bodrum’da yaşayanlara değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gastronomi tutkunlarına da ev sahipliği yapıyor; aynı zamanda Azka Otel’in atmosferinde unutulmaz bir hafta sonu deneyimi sunuyor" dedi. Festivalin, hem Bodrum turizmine hem de gastronomi sektörüne önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Kırıkkale Geleceğe nefes olacak 2 bin fidan toprakla buluştu Kırıkkale’de daha yeşil bir gelecek için düzenlenen etkinlikte, yüzlerce öğrenci ve vatandaş 2 bin çam fidanını toprakla buluşturdu. Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen fidan dikim etkinliği, Aşağımahmutlar Mahallesi’ndeki ağaçlandırma sahasında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Daha yeşil bir Kırıkkale hedefiyle düzenlenen organizasyonda, yüzlerce öğrenci ve vatandaş 2 bin çam fidanını toprakla buluşturdu. Doğayla iç içe geçen etkinlikte katılımcılar hem çevre bilinci kazandı hem de geleceğe nefes olacak fidanların dikimine katkı sundu. Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, renkli anlar da yaşandı. İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde arama kurtarma çalışmalarında görev alan "İglo" isimli köpek, öğrenciler için gösteri yaptı. İglo’nun sergilediği performans, etkinliğe katılanlardan büyük alkış aldı. Fidan dikiminin ardından belediye tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Belediye Başkanı Ahmet Önal, yaklaşık 2 bin çam fidanını toprakla buluşturduklarını belirterek, "Bugün burada çok kalabalığız ve çok coşkuluyuz. Daha yeşil bir Kırıkkale için herkes görev başında. İnsanlarımızın memnuniyeti ve çalışma azmi bizi çok mutlu ediyor. Bir sonraki etkinlikte yine hep birlikte buluşacağız" dedi. Etkinliğe katılan vatandaşlardan Zeynep Göçer ise fidan dikiminde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İyi ki gelmişim. Çok mutlu oldum. Yarına bırakacağımız bir fidanımız, bir ağacımız olacak. Ağaç dikmenin çok değerli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Lise öğrencisi Elif Ercan, herkesin en az bir kez ağaç dikmesi gerektiğini söyledi. Diğer bir lise öğrencisi de Meral Alkaç da her insanın hayatı boyunca en az bir kez ağaç dikerek çevreye faydalı olması gerektiğini dile getirdi.