EKONOMİ - 24 Mart 2022 Perşembe 14:42

Bakan Karaismailoğlu: "Dev hizmet ve eserler zincirine Tokat’ta bir yenisi daha ekliyoruz"

A
A
A
Bakan Karaismailoğlu: "Dev hizmet ve eserler zincirine Tokat’ta bir yenisi daha ekliyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Yeni Tokat Havalimanında incelemede bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Yeni Tokat Havalimanında incelemede bulundu.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın hizmete girecek olan Tokat havalimanında son kontrollerini yaptıktan sonra basın karşısına geçerek açıklama yaptı. Tokat Havalimanını ülkeye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Karaismailoğlu, “Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü olan 18 Mart’ta açtığımız 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun ardından şimdi de Tokat Havalimanı’nı hizmete kazandırmanın mutluluğunun arifesindeyiz. AK Parti iktidarı ile hayata geçen dev hizmet ve eserler zincirine Tokat’ta bir yenisi daha ekliyoruz. Yarın, Cumhurbaşkanımızın da teşrifleri ile Tokat Yeni Havalimanımızı ülkemize kazandıracağız” dedi.



"Dış hat uçuş noktaları 60’tan 277’ye çıktı"


Bakan Karaismailoğlu, 2003 yılında 60 olan dış hat uçuş noktalarını 277’ye çıkarttıklarını aktararak, “Türkiye hava sahasını uluslararası havayolu ağları ile ördük. ’Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak’ dedik ve çok şükür bu hedefimizi de büyük oranda gerçekleştirdik. Anlaşmalar ve müzakereler neticesinde, 2003 yılında 60 olan dış hat uçuş nokta sayısına 277 yeni nokta ekledik. Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 sağlık krizine rağmen havacılık sektöründe uyguladığımız kurallar bütünüyle tüm dünyaya örnek olduk. Güvenli uçuş sertifikası, havalimanlarına girişteki kontroller, sosyal mesafe kuralları havacılık sektörümüzün ayakta kalmasını sağladı. Aldığımız önlemler sayesinde pandemi süreci başarılı bir şekilde yönetildi” diye konuştu.



34 milyondan 128 milyona


Karaismailoğlu, 2003 yılında 34 milyon olan yolcu sayısının toplamda 128 milyona yükseldiğinin altını çizerek, “Uçuş ağımız, 2022 yılı Şubat ayı sonu itibarıyla 129 ülkede 337 noktaya ulaştı. En büyük ve önemli havacılık yatırımımız olan İstanbul Havalimanı ile birlikte bugün ülkemiz, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biridir. 2003 yılında 34 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2019 yılında yüzde 507 artış göstererek 210 milyona ulaşmıştı. 2021 yılında ise pandeminin etkisinin azalması ile birlikte toplam yolcu sayısı 128 milyonu aştı. Bu yılın Şubat ayı sonunda ise toplam yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 76 artışla 18 milyonun üstüne çıktı. Uluslararası Havalimanları Konseyinin açıkladığı veriler ışığında; İstanbul Havalimanı ağırladığı 36 milyondan fazla yolcu ile 2021 yılında Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. İstanbul’da bulunan diğer havalimanımız Sabiha Gökçen 24 milyon 991 yolcu ile Avrupa’nın en yoğun 6. havalimanı olurken, Antalya Havalimanı da, 21 milyon 333 bin yolcu ile 9. sırada yer alarak büyük başarılara imza attılar” ifadelerini kullandı.



İstanbul’dan sonra Tokat’ta


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce ihale edilen havalimanı, 550 milyon TL’ye mal edildi. 45 metre genişliğinde 2 bin 700 metre uzunluğunda pisti bulunan havalimanı son teknoloji ile donatıldı. Türkiye’nin 57. havalimanı olan Tokat Havalimanında ASELSAN tarafından üretimi yapılan yerli ve milli X-Ray cihazları kullanıldı. İstanbul Havalimanında kullanılan aletli iniş sistemi Tokat Havalimanında da pilotlara büyük kolaylık sağlayacak.


1987 yılında inşa ettirilen eski Tokat Havaalanı, pist yönü ve uzunluğu nedeni ile risk taşıdığı için 2017 yılında seferlere kapatılmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Hayvan pazarında hararetli pazarlık kamerada Kurban Bayramı’na 1,5 ay kala Bolu’nun Mudurnu ilçesinde kurulan hayvan pazarında hareketlilik erken başlarken; alıcılar ile besiciler arasında yaşanan çetin fiyat pazarlıkları, zaman zaman ilginç ve hararetli atışmalara sahne oluyor. Mudurnu ilçesindeki hayvan pazarında, Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık alım satım telaşı hız kazandı. Bayram hazırlıklarını erkenden tamamlamak isteyen vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte pazarın yolunu tutarak yoğunluk oluşturdu. Pazar alanında alıcılar ve satıcılar arasında kıyasıya pazarlıklar yaşanırken, taraflar arasındaki iddialaşmalar dikkat çekiyor. Pazarda kurbanlık satışı yapan besici Muhsin Canbazoğlu ile bir müşteri arasındaki çetin fiyat pazarlığında hararetli anlar yaşandı. Canbazoğlu, müşterisinin kendisine yönelttiği "Bu hayvanı bu fiyata satamazsın" şeklindeki sözlerine, "Eşeğin kulaklarını keserim, yine satarım" yanıtını verdi. "Ahırda sattığımız malı, pazarda sattığımızdan daha ucuza veriyoruz" Uzun yıllardır besicilik yaptığını ve sektörün içinden geldiğini belirten Canbazoğlu, zorlu geçen pazarlıkların temel nedeninin yüksek fiyatlar olduğuna işaret ederek, "Fiyatlar şu anda çok yüksek. Ahırda sattığımız hayvanı, pazarda sattığımızdan daha ucuza satıyoruz. Pazar piyasası bizden çok daha pahalı ve fiyatlar çok uçuk. Gerçekten insanlar bilinçsizce ve şuursuzca fiyatlar istiyorlar. Bu şartlar altında fiyatların düşeceğini sanmıyorum" dedi.
Çankırı Akü fabrikasından aktığı iddia edilen su, çiftçinin tarlalarını kullanılmaz hale getirdi Çankırı’da AKO akü fabrikasından aktığı iddia edilen sular sebebiyle tarlalarının zarar gördüğünü söyleyen çiftçi, tüm uğraşlarına rağmen soruna çözüm bulunmadığını söyledi. Çankırı Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında tarım arazileri bulunan Kazım Gündoğmuş, OSB’deki AKO Grup’a ait akü fabrikasından aktığı iddia edilen su sebebiyle tarlalarının sular altında kaldığını ve mahsullerinin zarar gördüğünü ifade etti. Kaynağını bilmediği suyun yağmur yağışları sırasında sürekli tarlasına aktığını belirten Gündoğmuş, fabrikayla görüşmesine rağmen soruna çözüm üretilmediğini ifade etti. Fabrikanın tahliye etmediği yağmur sularının sürekli tarlasına aktığını belirten Gündoğmuş, yetkililerden yaşanan soruna çözüm bulunmasını istedi. "Bu durumdan ciddi şekilde mağduruz" Fabrika yetkililerinin akan suyun yağmur suyu olduğunu söylediğini belirten Kazım Gündoğmuş, "Bizim sıkıntımız, akü fabrikasının yağmur suları ile birlikte atık su olduğunu düşündüğümüz suları tarım arazimize akıtmasıdır. Bu sular, mandıramızın yanından geçerek aşağıdaki tarlamıza kadar ulaşmaktadır. Bu nedenle arazimizi düzgün bir şekilde ekemiyoruz. Hatta arazimizin bir kısmını hiç ekemedik, bir kısmını geç ekmek zorunda kaldık, bir kısmı da çürüdü. Bu durumdan ciddi şekilde mağduruz. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Daha önce şikayette bulunduk, jandarmayı çağırdık ve CİMER’e yazdık. Jandarma gelerek tutanak tuttu ve görevini yerine getirdi. Fabrikada yetkili olan bey efendiyle görüştük. Kendisi önlem alacaklarını söyledi. Ancak suyu drenaj sistemine veremediklerini, arıtma sistemine yönlendirdiklerinde maliyetlerinin arttığını ifade etti. Hatta uğradığım zarar için tazminat teklif etti. Fakat ben tazminat istemediğimi, bu suyun tamamen kesilmesini istediğimi belirttim" dedi. "Yaşadığımız mağduriyet devam ediyor" Tüm çabalarına rağmen suyun akmaya devam ettiğini dile getiren Gündoğmuş, "Buna rağmen su hala akmaya devam ediyor. Bu suyun ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Yağmur suyu olduğu söyleniyor ancak bunun geri dönüşüm tesisi suyu olduğunu düşünüyoruz. Bu suyun akmamasını istiyoruz. Yaşadığımız mağduriyet devam ediyor. Ayrıca tarım arazilerinin içinden geçen yol da zarar görmektedir. Bu nedenle, gerekli önlemlerin alınmasını ve bu suyun arazimize akıtılmasının tamamen engellenmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.
Antalya 100. Yıl Bulvarı’nda 5. etap asfalt çalışması tamamlandı Antalya Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarından dolayı deforme olan 100.Yıl Bulvarı’nda sıcak asfalt çalışmalarını etaplar halinde sürdürüyor. Çalışmaların 5. etabı olan Hızır Reis Caddesi ile Anafartalar Caddesi (Güllük Kavşağı) arasında kalan bölüm sıcak asfalt ile kaplandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, 100. Yıl Bulvarı’nda zamanla yıpranan ve altyapı kurum ve kuruluşlarının çalışmalarından dolayı deforme olan bölümlerinde başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Yolda 6 etap halinde planlanan iyileştirme çalışmalarının 5. etabı gerçekleştirildi. 12 Nisan Pazar günü yapılan çalışmalar ile 100. Yıl Bulvarı’nın Konyaaltı istikametinden şehir merkezi yönüne doğru, Hızır Reis Caddesi ile Anafartalar Caddesi (Güllük Kavşağı) arasında kalan bölümünde sıcak asfalt çalışması yapıldı. Yol trafiğe açıldı Pazar sabah 07.00 itibariyle trafiğe kapatılan yolda ilk olarak eski ve yıpranmış asfaltın sökümü yapıldı. 100 personel ile 60 iş makinesinin görev aldığı çalışmalar kapsamında sökümü yapılan yola sıcak asfalt döküldü. Son olarak çizgi çalışması yapılan yoldaki çalışmalar planlandığı sürede tamamlandı. 100. Yıl Bulvarı’nın çalışma nedeniyle kapatılan bölümü 13 Nisan Pazartesi sabah trafiğe açıldı. "100. Yıl Caddesi Antalya’ya yakışır hale gelecek" 100. Yıl Bulvarı’nda bugüne kadar 5 etap halinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yol asfaltlanarak daha konforlu ve güvenli hale getirildi. Bulvar üzerindeki çalışmalar planlanan etaplar doğrultusunda önümüzdeki günlerde sürecek. Çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Serdar Oruç Gün, "Daha önce planladığımız çalışmaları etaplar halinde sürdürdük. Bu etabın tamamlanmasının ardından sadece bir etabımız kalacak. Çalışmaların ardından yolumuz daha konforlu ve standartları yüksek şekilde hizmet verecek. Biz bu günden sonra 100. Yıl Caddesi’nde sadece asfalttan değil kaldırımdan aydınlatmasından ve peyzajından bahsedeceğiz. 100. Yıl Caddesi’ni hak etmiş olduğu en estetik hale dönüştüreceğiz. 100. Yıl Caddesi’ni Antalya’ya yakışır hale getireceğiz" dedi.
Bilecik 1969 Bilecikspor Kulübü zorlu maçı kazanarak, adını yarı finale yazdırdı Bilecik’te oynanan 1. Amatör Lig play-off müsabakasında 1969 Bilecikspor, zorlu maçı kazanarak adını yarı finale yazdırdı. Bilecik 1. Amatör Lig şampiyonunu belirleyecek olan play-off müsabakaların ilk dün Söğüt İlçe Stadı’ndan A Grubunun üçüncüsü 1969 Bilecikspor Kulübü ile B Grubu’nu kinci sırada bitiren Pazaryerispor karşı karşıya geldi. 2 takımın taraftarları güzel havada kendilerine ayrılan yeri tıka basa doldurdu. Maça iyi başlayan Pazaryerispor maçın üçüncü dakikasında Gürkan Çoban’n golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra karşılıklı bulunan ataklar sonuçsuz kalınca ilk yarı 1-0’lık Pazaryerispor üstünlüğü ile geçildi. Maçın ikinci yarısıda orta saha geçen ikili mücadeleyle devam ederken, maçın 90’uncu dakikasında bir korner atışı yapan 1969 Bilecikspor Kulübü İlyas Antekin’in kafa golüyle durumu 1-1’e getirdi. Bu golden sonra bulunan ataklar sonuçsuz kalınca maç 1-1’lik skorla bitti. Uzatmalara gitti Maç uzatma dakikalarına giderken, 15 dakikalık ilk uzatma devresinde takımlar gol bulamadı. İkinci uzatma devresinin 118’inci dakikasında Fatih Şahinoğlu 35 metreden füze gibi vurduğu top filelere giderken, 1969 Bilecikspor Kulübü 2-1 öne geçti. Maç bu skorla sonuçlanırken, rakibini eleyen 1969 Bilecikspor Kulübü yarı finale yükseldi. Maçı Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, ASKF Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi İsmail Özdil ve çok sayıda taraftar izledi. Başkan maça gelmedi 1969 Bilecikspor Kulübü Başkanı Mehmet Ergün maça gelmezken, şeref tribünde 1969 Bilecikspor Kulübünü temsilen kimsenin olmaması gözlerden kaçmadı.