EĞİTİM - 17 Mayıs 2022 Salı 14:37

Tokat Belediyesine 500 bin liralık ödül

A
A
A
Tokat Belediyesine 500 bin liralık ödül

Tokat Belediyesi “Çocuktan Al Haberi” projesiyle 500 bin liralık ödüle layık görüldü.

Tokat Belediyesi “Çocuktan Al Haberi” projesiyle 500 bin liralık ödüle layık görüldü.


Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından organizesinde “Çocuk Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması” düzenlendi. Tokat Belediyesi “Çocuktan Al Haberi” projesiyle ödül almaya hak kazandı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu; tamamen çocuk gözüyle bakılarak yapılacak projenin tasarlanması ile ilk olacağını belirterek, ödülü tüm Tokatlı hemşerilerinin adına aldığını ifade etti.


Ankara’da düzenlenen törende Adalet Bakanı Beki Bozdağ ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’inden ödülünü alan Başkan Eroğlu, “Çocuklar bugünkü nüfusumuzun üçte birini, geleceğimizin ise tamamını oluşturuyor. Bu proje dahilinde şehrimizde yaşayan çocukların şehir yönetimi ile ilgili daha fazla söz sahibi olabilmelerini hedefledik. Çocuklarımıza imkânlar tanıyıp; onları yaşadıkları sokaklar, mahalleler ile alakalı söz sahibi olmaya davet edeceğiz. İnanıyoruz ki çocukların o sonsuz hayal güçleri sayesinde biz büyüklerin göremediği fikirleri; söz sahibi mahalle başkanı çocuklarımız sayesinde yapılacaklar listemize ekleyip, daha güzel hizmetler sağlayacağız. Aldığımız bu ödül ile çocuk dostu şehirler arasında ki yerimiz tescillenmiş oldu. Tokat’ımızı böylesine güzel bir ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Şehrimiz için her kulvarda çalışmaya devam edeceğiz" dedi.



Her mahalleden 4 öğrenci seçilecek


Proje dahilinde il merkezinde bulunan 42 mahalleden 9-15 yaş kategorisindeki öğrenciler mahallelerini temsil edecek. Her mahalleden 2 kız ve 2 erkek öğrenci olmak üzere 4 öğrenci “Mahalle Başkanı” olarak; her ay toplanacak mecliste taleplerini iletecek. Seçilecek mahalle başkanları, mahallelerinde çocuklara yönelik eksikleri tespit edecek, yapılması istedikleri fikirleri her ay yapılacak toplantılarda diğer mahalle başkanları ile görüşecekler. Uygun görünen ilk 10 fikir ise kendi aralarında seçilecek iki başkan tarafından doğrudan Belediye Başkanı ve Belediye Meclisine iletilecek. İletilen bu konular Tokat Belediyesi’nin öncelikli yapılacaklar listesinde yer alacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)