ASAYİŞ - 19 Ekim 2022 Çarşamba 13:25

Tokat’ta 125 bin adet makaron ele geçirildi

A
A
A
Tokat’ta 125 bin adet makaron ele geçirildi

Tokat’ın Niksar İlçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda 125 bin boş makaron ve 60 bin adet doldurulmuş kaçak sigara ele geçirildi.

Tokat’ın Niksar İlçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda 125 bin boş makaron ve 60 bin adet doldurulmuş kaçak sigara ele geçirildi.


Niksar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ilçe merkezinde kaçakçılık yapanlara yönelik operasyon düzenlendi. Jandarma ekipleri ilçe merkezinde bir A.P.(34) adlı şahsın yasadışı sigara imalatı yaptığı yönünde bilgiye ulaştı. Ekipler şahsa ait bağ evinde yaptığı aramada 125 bin boş makaron, 60 bin adet doldurulmuş kaçak sigara, 150 kilo kaçak tütün, 2 bin sigara paketleme poşeti, 1 sigara doldurma makinesi, 2 kompresör, 1 ruhsatsız tabanca ve bir av tüfeği ele geçirildi. Operasyonda şüpheli A.P.’nin yanı sıra sigara imalatı esnasında suç üstü yakalanan H.A.Y. isimli bir kişi de gözaltına alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.