EĞİTİM - 08 Haziran 2023 Perşembe 12:49

TOGÜ’de ingilizce öğrenim çalıştayı başladı

A
A
A
TOGÜ’de ingilizce öğrenim çalıştayı başladı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi Çalıştayı ve Öğretmen Atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi Çalıştayı ve Öğretmen Atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi.


Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlen Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi Çalıştayı ve Öğretmen Atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Şenocak, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, müdür yardımcıları, akademisyenler ve öğretmenler katıldı. Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi Çalıştayı ve Öğretmen Atölyeleri 2 gün boyunca devam edecek.


İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ülkelerin en önemli faaliyet alanının eğitim olduğunu ve öğretmenlerin kendini geliştirmesini çok önemsediğini belirterek, "Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile işbirliklerimizi yaygınlaştırdık. Bu işbirliklerinin oldukça anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Çalıştay çerçevesinde ortaya konacak çözüm önerileri büyük önem arz etmektedir. Buradan çıkan sonuçların yabancı dil eğitimine ve öğrencilere yüksek katkı sağlayacak. İşbirliklerinden dolayı Üniversitemize teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.


Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Şenocak Eğitim Fakültesi bünyesinde alanında uzman çok iyi araştırmacıların bulunduğunu belirterek, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birçok konuda işbirliklerinin yapıyoruz. Milli Eğitim Camiasına katkıda bulunmaya istekli şekilde hareket ediyoruz. Milli Eğitimden gelen öneriler çerçevesinde bilimsel araştırmalar yapılıyor. İşbirliklerimiz artarak devam edecek. Katkılarından ve katılımlarından dolayı İl Milli Eğitim Müdür ve Müdür yardımcılarına ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da ahır yangını: 27 büyükbaş hayvan telef oldu Ordu’nun Ünye ilçesinde bir ahırda çıkan yangında dumanların ve alevlerin arasında kalan 27 büyükbaş hayvan telef olurken, ahırda ise büyük çapta maddi hasar oluştu. Olay, ilçenin Çatalpınar Mahallesi Karapınar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ali Dalgıç’a ait ahırda henüz belirlenemeyen bir nedenle bir anda alevler yükselmeye başladı. Çatı katında ve samanlık bölümünde başlayan yangını, ahır sahiplerinin yangını fark etmesiyle bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, büyüyen alevlere müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışma sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürülürken, soğutma çalışmaları devam etti. "Tek geçim kaynağı hayvancılıktı" Yangın haberini alır almaz olay yerine koşan Ali Dalgıç’ın kayınbiraderi İsmail Öztürk, "İftardan sonra misafirlikteydim, daha sonra eve geldim. Tam yatıyordum, eniştem ahırının yandığını söyleyerek beni aradı. Telefonda çok konuşamadı. Biz de hemen buraya geldik. Biz geldiğimizde itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri de buradaydı. Biz geldiğimizde hayvanlarda telef olmuştu. Eniştemin gelir kaynağı hayvancılık olduğu için sürekli bununla uğraşıyordu. 27 baş civarı hayvanın hepsi içerde telef oldu. Dumandan zehirlenmişler. Zaten elektrik git gel yapıyordu. Çocuklar da camdan baktıklarında yangını fark ediyorlar" dedi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için jandarma ve itfaiye ekipleri tarafından geniş çaplı inceleme başlatıldı.