Erbaa Belediyesi, Ahmet Yenihan Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahne, koltuk, aydınlatma ve teknik altyapıyı kapsayan yenileme çalışmalarını 1 ay içinde tamamlayarak salonu yeniden Erbaalıların hizmetine sunacak.
Erbaa Belediyesi Ahmet Yenihan Kongre ve Kültür Merkezinde yenileme çalışması başlattı. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, 20 yıl Erbaa Belediye Başkanı olarak görev yapan Ahmet Yenihan ile birlikte merkezi ziyaret edip devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Sahne başta olmak üzere, koltuklar, aydınlatma, ses, ısıtma ve koltukların yenileneceği çalışmaların ise 1 aylık süre sonunda tamamlanacağı belirtildi.
1994-2014 yılları arası Erbaa Belediye Başkanı olarak görev yapan Ahmet Yenihan; "Bu binanın kıymetini biliyorlar. Çok güzel bir tasarım yapmışlar. Onu göstermeye davet ettiler beni. O vesileyle buradayım. Allah yollarını açık etsin. Çok başarılı bir belediye başkanımız var. Ben kıymetini biliyorum. İnşallah Erbaalı hemşehrilerimiz de kıymetini biliyor" dedi.
Yıpranan salon baştan aşağı yenileniyor
Çalışmaların 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Ben kıymetli Ahmet başkanımıza teşekkür ediyorum tüm Erbaalılar adına. Biz göreve geldiğimizde buraya Ahmet başkanımızın adı yakışır diye karar almıştık. Engin Günaydın’da o dönemde bilgi vermiş. Sahne ile sahne arkasıyla genişlikle, yükseklikle alakalı. O da bizim çok önemli bir değerimiz. Sahnenin adını da biliyorsunuz Engin Günaydın sahnesi olarak değiştirmiştik. Değerlerimizi biz bu binada yaşatmaya çalışıyoruz. Burada sahnelenen oyunlarla o değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Kültüre sanata önem veriyoruz. Burada kotlama ile alakalı bazı değişiklikler ve onun yanı sıra renklerle alakalı oyuncuların bizden bir talebi vardı. Dedik hemen belki müdahalede bulunamayız, israftan ziyade biz yenileme sürecinde ancak bunları yapabiliriz demiştik. Zamanı da gelmişti artık, o kadar çok etkinlik düzenliyoruz ki yıpranmıştı. Biz hem rengini değiştirdik hem koltuklarımızı değiştirdik hem zeminimizi değiştireceğiz. Hem de sahnede renklerle alakalı oyuncuların, sahneyi kullananların gözünü almaması açısından bir değişiklik gerekiyordu. İnşallah tadilatımızı 1 ay içinde tamamlayıp Erbaalıların sanata, etkinliğe doyduğu bir salon olmaya devam edecek" diye konuştu.









