ASAYİŞ - 26 Ekim 2023 Perşembe 18:17

Tokat’ta 800 bin lira değerinde uyuşturucu ve malzeme ele geçirildi

A
A
A
Tokat’ta 800 bin lira değerinde uyuşturucu ve malzeme ele geçirildi

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından iki adrese yapılan operasyonda 800 bin lira değerinde uyuşturucu madde ve malzeme ele geçirildi.


Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce geçtiğimiz günlerde Erbaa ilçesinde yapılan çalışmalar çerçevesinde bir ikamet ve bir işyerine düzenlenen operasyonda piyasa değerleri yaklaşık 800 bin TL olan uyuşturucu madde ve bir malzeme ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında 678,56 gram metamfetamin maddesi, 465,38 gram bonzai maddesi, 1 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 30 adet 9 mm çapında fişek, 3 adet 7,65 çapında fişek, 9 adet şarjör, 8 adet tabanca sürgü kapağı, 4 adet tabanca gövdesi, 2 adet sabit namlulu tabanca gövdesi, 4 adet ucu açılmış tabanca namlusu, 3 adet şarjör yayı, 8 adet gergi yayı, 60 adet muhtelif tabanca parçası, 33 adet silah imalinde kullanılan muhtelif torna aletleri ele geçirildi. Bir şüpheli şahsa, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve ateşli silah imal ve ticareti yapmak suçundan adli işlem başlatıldı. Tamamlanan işlemlerin ardından şüpheli şahıs Erbaa Adliyesine sevk edilerek ceza evine gönderildi.



Tokat’ta 800 bin lira değerinde uyuşturucu ve malzeme ele geçirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler Belediyesi kırsal mahallelerde yol çalışmalarını sürdürüyor Efeler Belediyesi, kırsal mahallelerin yollarında yaptığı çalışmalarla çiftçilerin en büyük giderlerinden olan akaryakıtta tasarruf yapmalarını sağlıyor. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve çalışma arkadaşları tarafından yürütülen çalışmalarla üretim desteklenmeye devam ediyor. Vatandaşların çeşitli ürünler yetiştirdiği tarım arazi ve arsalarına hem kısa zamanda hem de konforlu şekilde ulaşması için harekete geçen Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri birçok mahallede yol açma ve onarım çalışmaları sürdürüyor. Ekipler son olarak; Kızılcaköy, Konuklu, Aşağı Kayacık, Terziler, Dağemiri, Kenger ve Doğanköy mahallelerinde yıpranan yolları onarıp ve yeni yol açma işlerini gerçekleştirdi. Yapılan çalışmaların Efeler Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanındaki ihtiyaç duyulan tüm mahallelerde devam edeceği belirtildi. Çalışmalar nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, “Bizler için mevcut yollardaki sorunun giderilmesi ve yeni yollar açılması çok önemli. Akaryakıt fiyatları belimizi büken en büyük gider. Yollarımız düzgün olunca ve arazilerimize ulaşmak için daha kısa alternatif yollar açıldığında bu giderden tasarruf edebiliyoruz. Aynı zamanda kaza riski de azalıyor. Bu imkânları bize sağlayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve ekiplerine teşekkür ederiz” diye konuştu.
Erzurum Psikiyatri hastalarından el sanatı sergisi Erzurum Şehir Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) tedavi gören psikiyatri hastalarının el sanatları sergisi ziyarete açıldı. Erzurum’da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne kayıtlı 908 hasta tarafından ortaya çıkarılan ve Erzurum Şehir Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen serginin açılışına; Vali Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Başhekim Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, hastane yönetimi, hastane çalışanları, hasta yakınları ve davetliler katıldı. “Erzurum için önemli bir rakam” Vali Mustafa Çiftçi, Kanuni Sultan Süleyman’ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözlerini ifade ederek, "TRSM’de 908 hastamız tedavi görüyor. Bu ilimiz için ciddi rakam. Bütün hastalara şifa diliyorum. Gerçekten her meslek hakkıyla yapıldığında kutsaldır. Ama iki meslek bu anlamda çok daha önemli. Bunlardan biri şifaya vesile olan doktorlar, diğeri bize bilmediklerimizi öğreten öğretmenlerdir" dedi. “Bu kardeşlerimize sahip çıkacağız” Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin verdiği hizmetin değerli olduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Toplumumuzda çeşitli engelli vatandaşlarımız var bunlardan bir bölümü de akıl ve ruh sağlığı sıkıntısı çeken kardeşlerimiz. Bu insanlar toplumumuzda tüm engelli bireyleri baz aldığımızda yüzde 8 ile 12 arasındaki dilimde yer alıyorlar. Bu kardeşlerimizi göz ardı etmek, yok saymak doğru değil. Gelişmiş toplumlar bu bireyleri topluma kazandırmak için farklı çalışmalar yapmaktadır” diye konuştu. “Yoğun bir çaba ve özgüvenle çalışılıyor” Bin 700 yatak kapasiteli, yaklaşık 5 bin 500 çalışanıyla kentin yanı sıra bölgeye hizmet sunulan şehir hastanesinde günlük ortalama 12 bin poliklinik hizmeti verildiklerini vurgulayan Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, “Merkezimizde 1 psikiyatrist, 3 hemşiremiz, 1 psikoloğumuz ve 1 sosyal çalışmacı arkadaşımız hizmet vermektedir ve kayıtlı 908 hastamız bulunmaktadır. Bu misafirlerimiz kaybettikleri yetileri merkezimizde aldıkları tedavi ile geri kazanmaktadırlar. Yoğun bir çaba ve özgüvenle çalışan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalarda yaptıkları konuşmalarda elde ettikleri kazanımları dile getirdiler ve verilen hizmetlerin kalitesinden bahsettiler. Konuşmaların ardından sergiyi gezen davetliler, TRSM’de tedavi gören hastaların eserlerini gezdiler. Açılışı yapılan sergi 17 Mayıs Cuma 2024 gününe kadar ziyarete açık olacak.
Antalya Bir haftalık Muratpaşa turları satışa çıkacak Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu. Uysal, Antalya turizmini geliştirmeye yönelik planladıkları 1 haftalık Muratpaşa turlarının satışa çıkacağını paylaştı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de aralarında hemşehri derneklerinin de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarıyla buluşmalarına devam ediyor. Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, “Her iş illa parayla olmaz” dedi ve yeni dönemde tasarruflu şekilde projelere devam edeceklerini söyledi. Link Muratpaşa Urban Experience projesi hayata geçiyor Fikirlerin hayatı değiştirdiğini aktaran Başkan Uysal, ekonomik krizin bir engel olmadığını, yeni dönemde az bütçeyle çok iş yapmaya gayret edeceklerini aktardı. Başkan Uysal, Antalya turizmini geliştirmeye yönelik planladıkları 1 haftalık Muratpaşa turlarının satışa çıkacağını da duyurdu. Turistlerin konaklayacağı oteller, restoranlar ve tur aktivitelerini seyahate çıkmadan önce planlayabilecekleri ‘Link Muratpaşa Urban Experience’ projesiyle Antalya’da turizmin 12 ay devam etmesi ve ekonominin canlanması hedefleniyor. Başkan Uysal bu projelerin yanı sıra güvenli gıda zinciri ve gıdaların atılmasını engelleyerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayabilecek projeler üzerinde de çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. Denekleri kamusal yarar adına birer çalışma arkadaşı olarak gördüğünü ifade eden Başkan Uysal tüm derneklere işbirlikleri için teşekkür etti ve şunları söyledi: "Her türlü kamu yararına projeyi hayata geçirmeye hazırız. Muratpaşa’mız sivil toplum kuruluşlarını hep kamusal faaliyetin bir parçası olarak görmüştür. Belediyemizin imkanlarını, tesislerini, mevcut organizasyonlarını, duyuru ve faaliyet imkanlarını sizlerle beraber en güzel şekilde toplum yararına kullanacağımızdan hiç şüpheniz olmasın."