GENEL - 23 Kasım 2015 Pazartesi 14:55

Üniversiteli Öğrenciler Kadın Cinayetleri İçin Eylem Yaptı

A
A
A
Üniversiteli Öğrenciler Kadın Cinayetleri İçin Eylem Yaptı

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Kadın Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, kadın cinayetlerinin bir an önce önlenmesini isteyerek öldürülen tüm kadınlar ve Özgecan’ı unutturmamak için üniversitedeki duvara sprey boyayla Özgecan’ın silueti çizdi.
Yaklaşık 9 ay önce Mersin’in Tarsus ilçesinde minibüste bıçaklanarak öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan (20) için, KTÜ Kadın Kolektifi mensubu bir grup öğrenci eylem yaptı.
KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan grup, kadın cinayetlerinin biran önce önlenmesini istiyerek öldürülen tüm kadınları ve Özgecan’ı unutturmamak için üniversite duvarına sprey boyayla “Kalkın kadınlar bizim size ihtiyacımız var” şeklinde yazarak Özgecan’ın silueti çizdi.
Grup adına bir konuşma yapan Gizem Donat, kadın onlarca kadının katledildiğini ifade ederk “Bizler korkmuyoruz, her ne olursa olsun mücadeleye devam ediyoruz. Bunun silinme ihtimali olabilir ve sorumlusu da rektörlüktür. Onlarca kadın katlediliyor, onlarca kadın tecavüze uğruyor. Tacizcisini, tecavüzcüsünü öldürülen kadın müebbet hapis yerken, tacizci ve tecavüzcüler iyi hal ve takım elbise giyinmekten dışarılarda geziyorlar. Biz bunların da karşısındayız. Kadın cinayetlerinin biz politik olduğunu düşünüyoruz. Her ne olursa olsun, susmuyoruz. Kadınız, varız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.