YEREL HABERLER - 19 Aralık 2011 Pazartesi 15:16

DİNK AİLESİ’NİN AVUKATINA ‘HAKARET’TEN 10 AY HAPİS CEZASI

A
A
A
DİNK AİLESİ’NİN AVUKATINA ‘HAKARET’TEN 10 AY HAPİS CEZASI

Yaklaşık 7 ay önce Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde görevi ihmal ve kötüye kullanma suçlarından yargılanan aralarında Trabzon İl Jandarma eski Alay Komutanı Ali Ö.’nün bulunduğu 8 jandarma görevlisinin Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanması sonrası Hrant Dink’in müvekkillerinden Avukat Hakan Bakırcıoğlu, sanık Ali Ö.’nün Avukatı Ali Sürmen’e "hakaret" ettiği iddiasıyla açılan davanın duruşmasında karar çıktı.
Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında sanık avukat Hakan Bakırcıoğlu katılmadı. Mahkeme heyeti sanık avukat Hakan Bakırcıoğlu’nun avukatına dosyanın karar aşamasında olduğunu ve avukatı Bahri Bayram Belen’e hükmün geri bırakılmasına karar verilmesini talebine katılıp katılmadığını sorması üzerine bu talebe katıldığını belirtti.
Mahkeme heyeti, Dink avukatı Avukat Hakan Bakırcıoğlu’nu hakaret sucundan TCK 125/1 maddesi gereği 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verirken, Heyet sanık Bakırcıoğlu’nun, TCK 62. maddesi gereğince 1/6 oranında indirim yaparak cezayı 10 aya indirdi. Sanığın daha önceden de her hangi bir suç işlememesi üzerine CMK 231/5-8 maddesi gereğince hükmün geri bırakılmasına ve 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.
Olay 7 ay önce Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın bitiminde basın mensuplarına açıklama yapan Dink avukatlarına hitaben yürütülen kovuşturmanın gizli olduğunu belirten Ali Ö.’nün avukatı Ali Sürmen’in kendilerine hitaben “böyle yapmayın sizin her şeye hakkınız var mı? Yasak herkes içindir" şeklindeki sözleri üzerine şüphelinin şikayetçiye “Siz ancak adam öldürürsünüz zaten” şeklinde hakaret içeren sözler söylediği için Albay Ali Ö.’nün avukatı Ali Sürmen, Dink avukatı Hakan Bakırcıoğlu hakkında hakaret davası açmıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun En değerli çocukların en özel günleri Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının desteğiyle "Engelsiz Sevgiye Davet" adlı etkinlik düzenledi. Samsun Cumhuriyet Savcılığının destekleriyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Atakum Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile geleneksel olarak hazırlanan "Engelsiz Sevgiye Davet" adlı etkinlik düzenledi. Samsun Adliyesi İsa Fidan Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının ev sahipliğini yaptığı programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu, Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, savcılar, avukatlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, adliye personeli ile davetliler katıldı. Açılış konuşması yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, "Engelliler Haftası’nda engelli değil en değerli çocuklarımızı bizce çocuklarımız engelli değil en değerli çocuklar. Bugün burada bu çocuklarımızı misafir ediyoruz. Başta sayın valimiz olmak üzere şehrimizin kıymetli protokolüyle ve adliyemizin çok kıymetli hakim ve savcılarıyla, ablalarıyla abileriyle bir araya getiriyoruz ve buradan bazı mesajlar vermek istiyoruz. Bu program geleneksel bir program. Yaklaşık 6 yıldır yılda bir kez yapıyoruz. Özel öğrencilerimizi, en değerli çocuklarımızı adliyemizde misafir ediyoruz. Onlarda bizlere hünerlerini sergiliyorlar" dedi. Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türk adaletinin sevgi dolu yüreği bütün vatandaşlarımızı kucakladığı gibi bizlerle birlikte özel çocuklarımızı da kucakladı. Ben özelikle başsavcımızın şahsında tüm adalet teşkilatına, mensuplarına teşekkürlerimi şükranlarımı ifade ediyorum" diye konuştu. Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri sahne aldığı etkinlik büyük alkış topladı.