YEREL HABERLER - 19 Mayıs 2017 Cuma 14:04

Trabzon Şehir Müzesi 61 bin kez ziyaret edildi

A
A
A
Trabzon Şehir Müzesi 61 bin kez ziyaret edildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’a kazandırılan Şehir Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’a kazandırılan Şehir Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor.


Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 24 Şubat 2017’de kapılarını ziyaretçilerine açan Trabzon Şehir Müzesi, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yıldönümü olan 19 Mayıs 2017 tarihine kadar 61 bin 196 kez ziyaret edildi.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Şehir Müzesine yaşanan ziyaretçi akınının ne kadar önemli bir çalışmaya imza attıklarının en net göstergesi olduğunu kaydetti. Trabzon’a verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin ve titizlikle sürdürdükleri çalışmanın sonucunu en iyi şekilde almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gümrükçüoğlu, “Müzemizi ziyaret eden hemşehrilerimiz Trabzon’umuzun böylesi bir esere sahip olmasından duydukları memnuniyeti tarafımıza ifade etmektedirler. Gerek şehrimizde gerekse il dışında yaşayan Trabzonluların, şehrimize gelen misafirlerimizin göstermiş olduğu teveccüh bizleri ayrıca sevindirmektedir. Müzemiz her geçen dönemde daha da farklı eserlerle ziyaretçilerine ev sahipliği yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ebru Sanatçısı Yücel Edis’ten muhteşem ebru sergisi Ebru sanatçısı Yücel Edis’ten ’Hayat’ temalı ebru sergisi açıldı. Devlet Güzel Sanatlar galerisinde açılan sergiye sanat severler, vatandaşlar ve protokolün katılımı ile açıldı. ’Hayat’ Ebru sergisinin açılışına Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, Karesi Kaymakamı Metin Arslabaş ile birlikte açan Sanatçı Yücel Edis konuklara yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. " 2014 yılında İstanbul’da Sancaktepe’de bulunan Genç Gelecek Merkezinde ebru ve resim sanatına yönelik dersler aldım. Aynı zamanda seramik yapıyorum. Bugüne kadar 9 sergi ve yarışmaya katıldım. Son olarak ebru sanatçısı Neliman Şentuna Karasu Hocamın öğrencileri olarak karma sergide eserlerim sergilendi. Bugün burada siz sanatseverleri görmek beni çok mutlu etti. Hepiniz Hoşgeldiniz. İnşallah sergimin geleni ve göreni çok olur. Bana destek veren başta ailem olmak üzere yardımı geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi. Sanatçı Yücel Edis’in ebru sergisi klasik müzik eşliğinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. ’Hayat’ ebru sergisi 8 Haziran tarihine kadar Devlet Güzel Sanatlar galerisinde gezilebilecek. Sergi açılışını Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Müdürleri Cihan Menevşe ve Atalay Duran, BalSanat Güzel Sanatlar Dernek sanatçıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ebru Sanatçısı Neliman Şentuna Özkarasu, Üniversite öğrencileri, sanatçılar ve vatandaşların katılımı ile açılışı gerçekleştirildi.
Balıkesir Manyas’ta “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kutlanıyor Balıkesir’in Manyas ilçesinde, “Hayat boyu öğrenme haftası,” etkinlikleri kapsamında Manyas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce sergi açılışı gerçekleştirildi. Manyas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, ”Hayat boyu öğrenme haftası,” etkinlikleri kapsamında giyim teknolojileri ve el sanatları sergisi açılışı yapıldı. 1-Eylül’de açılan Halk Eğitim kurslarında 82 farklı alanda kurs açıldığı ve bu kurslara 1236 kursiyerin katılarak meslek edindiği belirtildi. Manyas Halk Eğitim Müdürlüğü hizmet binasındaki giyim teknolojileri ve el sanatları sergisinin açılışı Manyas Kaymakamı Emre Yeşil ve Belediye Başkanı Ahmet Duru tarafından gerçekleştirildi. Türk-Osmanlı sentezinin ağırlıkta olduğu sergideki kıyafetler ve el sanatları ile yakından ilgilenen Kaymakam Yeşil, “Bayanlarımızın birbirinden güzel el emeği, göz nuru eserlerini memnuniyetle izledim, kursiyerlerimizin istekleri doğrultusunda Belediye Başkanımız el sanatlarının pazarlanması konusunda bir satış noktası koyacağı sözünü de verdi. Ben tüm bayanlarımıza ucuza mal ettikleri ancak markalarla yarışabilecekleri kıyafet ve el sanatı eserleri için kendilerini kutluyorum,” dedi. Manyas Halk Eğitimi Müdürü İsmail Kurt hafta boyunca çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğini ve 6 Haziran tarihinde Balıkesir’de 20 ilçenin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan eserlerin Atatürk parkında sergileneceğini söyledi. Sergi açılışına Manyas Milli Eğitim Müdürü Abdülmuttalip Erek ile kursiyerlerin yakınları katıldılar.
İstanbul Çocukların heyecanla beklediği Ümraniye Çocuk Festivali başladı Ümraniye Çocuk Festivali, ilk gününde yüzlerce çocuğu ağırladı. Her gün farklı bir parkta düzenlenecek olan festivalde Başkan İsmet Yıldırım, çocukların sevincine ortak oldu. Ümraniye Belediyesi, çocukların eğlenceli ve verimli bir yaz dönemi geçirmesi için çocuk festivalini yeniden başlattı. 3 Haziran Pazartesi günü İstiklal Mahallesi’ndeki Hacı Arif Şimşek Parkı’nda başlayan Ümraniye Çocuk Festivali’nde birbirinden eğlenceli aktiviteler yer alıyor. Başta çocuklar olmak üzere tüm mahalle sakinlerini bir araya getiren etkinliklerde interaktif çocuk oyunları, animatörler, yarışmalar, şişme oyun parkurları, palyaço, yüz boyama ve ikramlar yer alıyor. 15 gün boyunca sürecek olan etkinlikler, 17 Temmuz Çarşamba günü Altınşehir Mahallesi’ndeki Kumru Parkı’nda sona erecek. Başkan İsmet Yıldırım: “Her şey çocuklarımız için” Etkinlikte çocuklarla tek tek ilgilenen, salıncakta sallayan ve misafirlere simit ikramında bulunan Başkan Yıldırım, “Yazın geldiğini parklara gelip, eğlenen çocuklarımızdan anlıyoruz. Çocuk festivalimize biz de İstiklal Mahallesi’nden başladık. Ümraniye’mizde çocuk olmak bir başka. Her şey çocuklarımız için. Bütün çocuklarımıza her yerde, her platformda değiniyoruz. Temmuz’un 17’sine kadar her hafta 3 gün boyunca bu festivali diğer parklarımızda da düzenleyeceğiz. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İyi eğlenceler” dedi.