SPOR - 18 Ağustos 2017 Cuma 10:31

Her şey 2007’de yapılan atletizm sahası ile başladı

A
A
A
Her şey 2007’de yapılan atletizm sahası ile başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Trabzon’daki Söğütlü Atletizm sahası, şehrin bu branştaki kaderini değiştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Trabzon’daki Söğütlü Atletizm sahası, şehrin bu branştaki kaderini değiştirdi.


Adı futbolla özdeşleşen Trabzon’da, ülkenin en kapsamlı atletizm sahasının bu kentte yapılmasının ardından bu branşa olan ilgi ve beraberinde gelen başarılar dikkat çekiyor. 7 bin 200 seyirci kapasiteli sahanın tribünlerinin altında yer alan judo, karate ve boks salonları yaz kış dolup taşarken, olimpik standartlardaki atletizm sahası da sabah 05.00’dan akşam 21.00’a kadar hem sporculara, hem de sağlık için spor yapan vatandaşlara hizmet veriyor. 2007’de yapılan 1. Karadeniz Oyunları vesilesi ile Söğütlü’ye kurulan atletizm sahasının Avrupa’daki sayılı tesislerde arasında gösteriliyor.


Tarihinde atletizmde önemli başarılara imza atan Trabzon, bu tesisin şehre kazandırılmasının ardından bu branşta iyice tavan yaptı. Her geçen yıl ilginin arttığı bu branşta ulusal ve uluslararası arenada büyük başarılar elde edildi. Sadece son 1 yıl baz alındığında; Disk atmada Türkiye rekoru Trabzon’a geldi. Diskte Dünya şampiyonu Trabzon’dan çıktı, ciritte balkan üçüncülüğü geldi. Türkiye şampiyonalarına ise Trabzon damgası vuruldu. Son bir yıl içinde çeşitli kategorilerde yapılan yarışlarda Trabzonlu atletler, 16 birincilik, 18 ikincilik, 15 de üçüncülük elde etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Girişimcilik maratonu 2024 başladı Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark iş birliğiyle düzenlenen Girişimcilik Maratonu 2024, Düzce Teknopark’ta gerçekleştirilen açılış programıyla başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, 2016 yılından bugüne iş fikri yarışmalarıyla girişimcilere önemli fırsatlar sunduklarını ifade ederek Girişimcilik Maratonu’nun bir marka haline geldiğini dile getirdi. Girişimcilik Maratonu’nda girişimci gençlerin fikirlerinin, 48 saatlik yoğun bir çalışma temposu ve mentor desteği ile geliştirilerek girişimcilerin ticarileşme süreçlerine ilk adımları atmalarının sağlandığını belirten Prof. Dr. Resul Kara, gençleri ve onların fikirlerini çok önemsediklerini ve hayata geçirmeleri için tüm destekleri sağmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. Girişimcilik Maratonu 2024’te; 80 farklı üniversiteden, 193 iş fikri başvurusu, 245 takımlara katılmak isteyen bireysel başvuru olmak üzere toplam 438 başvuru yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Kara, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emekleri olan paydaş kurumlara ve sponsorlara teşekkür etti. Açılış konuşması ve sonrasında Öğretim Görevlisi Dr. Betül İşbilir Kula tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme oturumunun ardından fikir sunumlarına geçildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda 15 takım belirlendi. Fikirden-şirkete uzanan bir serüven olan Girişimcilik Maratonu 2024’te; 48 saatlik uykusuz maratona katılarak yenilikçi iş fikirleriyle teknoloji geliştirmek isteyen takımlar, fikirlerini hayata geçirme olanağına sahip olacak. Alanında uzman eğitmenlerce verilecek eğitimler ve mentorlerin destekleriyle fikirlerini bir iş modeline çevirecek olan öğrenciler, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenecek kapanış töreni ile sunumlarını yaparak ödülleri kazanma fırsatı yakalayacak.