ÇEVRE - 22 Ocak 2018 Pazartesi 16:46

Başkan Gümrükçüoğlu yıkımı süren Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılacak projeyle ilgili konuştu

A
A
A
Başkan Gümrükçüoğlu yıkımı süren Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılacak projeyle ilgili konuştu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yıkımı devam süren Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılması planlanan ve kesinleşen henüz bir proje olmadığını belirterek bu yöndeki proje incelemelerinin sürdüğünü söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yıkımı devam süren Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılması planlanan ve kesinleşen henüz bir proje olmadığını belirterek bu yöndeki proje incelemelerinin sürdüğünü söyledi.


Konunun basında yer alması ile ilgili bugün Atatürk Alanı’ndaki eski belediye binasında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Toplantımızın amacı, şehrimizin tarihi stadı Avni Aker ve çevresinin düzenlenmesine dair basında çıkan hususlardır. Avni Aker Stadı şu anda yıkılıyor. Bitişiğinde Yavuz Selim Stadı, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu var. Bu çerçevede bütün bunları 400 milyon TL’lik bir yatırımla Akyazı’daki dolgu alanında stadı inşa eden TOKİ büyük paydaş olarak izlemekte, takip etmekte ve yürütmekte. TOKİ bu konudaki çalışmalarını devam ettirirken daha işin en başında olduğumuzu bilmek gerek. Bu çalışmaların öncesinde TOKİ ile görüşmelerimizde kimin ne tasarımı var, kimin ne projesi var, ne önerisi var diye tabi olarak şehrin belediyesiyle de görüşülmüştür. Tabii olarak diğer kurum ve kuruluşlarla da görüşülmüştür. Bu görüşmelerin neticesinde ’Kimin bir tasarımı varsa buyurun, hazırlatın bize gönderin’ bize de denmiştir, başka kurumlara da denmiştir. Orası TOKİ’nin tapusunda bir yer. Proje varsa TOKİ inceler ve ilgili paydaşlarla paylaşır” dedi.



"Daha işin başındayız"


Ortada oluşmuş veya mutabık kalınmış bir projenin bulunmadığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Ortada oluşmuş, taraflarca mutabık kalınmış bir proje yok. Diyelim böyle bir proje oluştu, paydaşlar tarafından görevli taraflarca oluşturuldu. Bir veya iki proje veya üç proje oluşturuldu. O zaman onları tabi olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Meclisi’ne geldiğinde Şehir Planlamacıları Odası’na, Çevre Mühendisleri Odası’na, İnşaat Mühendisleri Odası’na, Peyzaj Mimarları Odası’na göndereceğiz. Yani tüm bileşenlere göndereceğiz. Erken iftar açmaya gerek var mı? Daha işin başındayız. Bunlar adım adım aşama aşama görüşülecek. Ortada bize gönderilmiş, gösterilmiş bir hususun olmadığını sayın Çevre Mühendisleri Odası başkanı söylemiş. Bizim önerimiz olur, dayatmamız olmaz. Şehrin ortak kanaatine sunduğumuz nedir, bir kütüphanedir, bir devlet tiyatrosunun oraya daha iyi yerleşebileceği önerisidir. O devlet tiyatrosunun olduğu bölgede de kültür ve sanat salonları olarak hizmet edebilecek bir ikiz binanın oluşturulabilmesidir” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmaları etkinliğinde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ile bir araya geldi. GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Ahmet Fikret Kileci, sektöre ve iş yaşamına dair tecrübelerini aktardı. Doku-Kumaş Tasarım Yarışması’na tüm öğrencileri, genç tasarımcıları davet eden Kileci, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödüllü Doku-Kumaş Tasarım Yarışması hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Dünyada çok hızlı bir değişim ve farklılaşma olduğunu belirten Kileci, “Bu farklılaşma öyle bir noktaya gidiyor ki yeni doğruların, dinamiklerin çok farklı olduğu ve akılcı hareket edilmesi gereken bir döneme giriyoruz. Öğrencilere, genç kardeşlerimize bu sistemin dışında kalmamalarını, eğitimlerini nasıl tamamlamaları gerektiğini bu tür etkinliklerle anlatmaya çalışıyoruz” dedi. “Sürdürülebilirliği birinci planda tutacağız” Tekstilin hızlı bir şekilde değişiklik gösterdiğini aktaran Kileci, “Sürdürülebilirliğin, geri dönüşümün en önemli kuralı işi kaynağında araştırmaktır. İşin kaynağında birbirine uymayan malzemeleri bir araya getirip sırf tasarım, moda uğruna yaptığınızda kabul edilmiyor. Malzeme tasarımında, ürün tasarımında diğer tüm yapılan işlerde sürdürülebilirliği, insanın geleceğini birinci planda tutacağız. Buna göre ürün tasarlayacağız” şeklinde konuştu. Katma değeri yüksek tekstil ihracatına katkı sağlamak ve sürdürülebilirlik temasını tasarım ekosistemine kazandırmak adına düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması; ‘dokuma, örme ve baskı’ olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek. Son başvuru 12 Temmuz 2024 olan yarışmada başarılı olanlara toplam 1 milyon 950 bin TL para ödülü dağıtılacak.