GENEL - 17 Mart 2018 Cumartesi 09:10

Balıkla yaptığı yemeklere çektiği videolarla fenomen oldu

A
A
A
Balıkla yaptığı yemeklere çektiği videolarla fenomen oldu

Trabzon’da seyyar balıkçılıktan balık restoranı sahipliğine bir başarı öyküsü ortaya koyan Erşan Yılmaz, balıklarla yaptığı çeşitli yemekleri sosyal medyada paylaşmasıyla fenomen oldu.

Trabzon’da seyyar balıkçılıktan balık restoranı sahipliğine bir başarı öyküsü ortaya koyan Erşan Yılmaz, balıklarla yaptığı çeşitli yemekleri sosyal medyada paylaşmasıyla fenomen oldu. ’Balığı sevdiren adam’ olarak bilinen Yılmaz, çektiği balık pişirme videolarının sonunda soğan ve ekmek kırarak kendine has bir akım oluşturuyor.


Bordo-mavi Balık Restoranı’nın sahibi 36 yaşındaki Erşan Yılmaz, lise çağından Trabzon’un, Moloz semtinde seyyar balıkçılık yaparak hayatını kazanmaya çalışan ağabeyinin yanında iş hayatına atıldığını belirterek "İlk başlarda, satılan balıkları poşet açardım, harçlığımı çıkarırdım. Para kazanmaya başlayınca artık okul değilde iş olarak düşünmeye başladım. Ondan sonra 17-18 yıl seyyar balıkçılık yaptım. Güzel anılarımız vardı ama kurulu bir düzene geçince daha güzel oldu. ’Küçük 5 masalı bir yer açalım’ dedik. 5 masa daha sonra 7 masaya çıktı. 7 masa 15’e çıktı ve en sonunda yeni bir mekan yaptık. Bugünlerde ise 22 kişinin çalıştığı balık restoranı sahibi olduk. Balık restoranında yaptığım yemeklere video çekmeye ve bunların sosyal medyada paylaşmaya başladım. Sonra bu büyük ilgi gördü" dedi.



"Yaptığınız işi seveceksiniz"


Bugünlere gelmesinde en büyük etkinin yaptığı işi sevmesinden kaynaklandığını belirten Erşan Yılmaz, her zaman araştırmacı bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Çeşitli balıklarla farklı yemekler yapmasının tamamen sevgiden ortaya çıktığını belirterek "Öncelikli bu işin ana nedeni sevgi. Yaptığın işi alakalı bir şey. Bir işi seviyorsan iyi yaparsın. Balık bizim memleketimizde sevilen bir ürün. Balığı dışarıda bilmeyenler var. Güzel pişiremeyip, ilk defa yiyenler tadını sevmeye bilir. Ondan sonra da balık yemeyenler var. Balığı herkese sevdirebilmek için değişik, değişik videolar yapıyoruz. Balıktan her şey olur. ’Balıktan buda mı oldu. Buda mı yapılır?’ diye görmelerini istiyoruz. Balıktan her şey olur ama tabiki en güzel lezzeti sade bir şekilde pişirmektir. Benimde tavsiyem budur. Biz onları ilgi çeksin diye insanlar balığı sevsin diye yapıyoruz daha çok" ifadelerini kullandı.



"Herhangi bir kursa gitmedim. İşinizi sevdinizmi sürekli araştırıyorsunuz"


Herhangi bir yemek kursuna gitmediğini ve sürekli araştırma yaparak balıkla yeni lezzetler bulduğunu belirten Yılmaz, "İşinizi sevdinizmi sürekli araştırıyorsunuz. Sürekli deneme içerisindeyiz. Deneme-yanılma yöntemiyle yeni ürünler, yeni fikirler ve yeni yemekler ortaya çıkıyor. Tabi damak tadı önemli. Tutulanları sunuyoruz. Trabzon’a özgü olarak mısır ununda kızartması, buğlaması, çıtlaması ve ızgarası gibi ana menü olarak sunduğumuz yemekler var. Herkes balığın ayıklanmasından hoşlanmaz. Kılçığını aldığın zaman, insanlar zahmetsiz yediği yemeği seviyor. Her kesime göre ayrı ayrı bir çeşit sunuyoruz" diye konuştu.



"Çektiğim videoların sonunda soğan ve ekmek kırarak kendi doğallığımızı gösteriyoruz"


Yılmaz, sosyal medyada paylaştığı videolarda sürekli ve soğan ve ekmek kırmasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:


"Soğan bizim yöreye özel bir şey. Herkes bilir çocukluğumuzda yer sofrasına oturduğumuz zaman babalarımız soğan istediği zaman dizinde kırardı soğanı öyle verirdi. Bıçakla kesmezdi. Biz de sosyal medya görüntülerimizde bir doğallık gösteriyoruz. Balık böyle yenir diyoruz. Ekmeği büyüklerimiz eliyle kırardı. Eskinin güzelliklerini sunuyoruz aslında. Güzelde oluyor."



"Balığı sevdirdik"


Sanat, spor ve siyaset dünyasından bir çok kişinin Trabzon’a geldiğinde uğradığı en pöpüler yerlerden biri olmalarıyla ilgili olarak ise Yılmaz, "Bu bizim için hoş bir durum. Tanıdığımız simaların buraya gelip yemek yemeleri bizim için ayrı bir heyecan oluyor tabiki. Onlarla oturup, sohbet ediyoruz. Buradan keyifli bir şekilde ayrılmaları bizim içinde önemli bir tanıtım oluyor. Trabzonspor’lu futbolcularda balığı çok seviyorlar. Balığı sevmeyenlerede sevdirdik. Yerli ve yabancı oyuncularımız olsun balık tutkunu oldular" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Nemrut’ta Mayıs’ta bile kar kalınlığı 5 metreyi buluyor Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Dağı yolunda Mayıs ayına rağmen hala 5 metreyi bulan kar tünelleri bulunuyor. Zirvesinde dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nün yer aldığı Nemrut Kalderası kentin önemli turizm destinasyonlarının başında geliyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği kaldera bu yılda yoğun kar yağışı aldı. Geçtiğimiz günlerde Tatvan Kaymakamlığı tarafından zirveye kadar olan karla kaplı yolu açılan Nemrut’ta Mayıs ayına girilmesine rağmen halan yer yer 5 metreyi bulan kar tünelleri bulunuyor. 2 bin 250 rakım yüksekte bulunan mükemmeliyet ödüllü krater gölünü görmek isteyen birçok ziyaretçi kalderaya akın ederken, kar tünellerinin içinde geçerek zirveye ulaşıyor. Yolu kardan tünelleri andıran kaldera yolu yılın büyük bölümü kapalı kalırken, zirveden kaldera içine kadar olan kısmın ise kısa süre sonra açılması planlanıyor. Araçlarıyla zirveye kadar çıkan vatandaşlar gördükleri kar manzaraları karşısında hayretlerini gizleyemezken, zirvede gördükleri manzaraya ise adeta hayran kalıyor. Yazı ayrı kışı ayrı güzel olan kaldera doğal güzelliği ile ziyaretçilerin yanı sıra uzaydaki astronotların bile dikkatini çekmişti. Kalderayı görmek için zirveye çıkan ziyaretçilerden Enes Akar, 5 metreyi bulan kar tünelleri arasında zirveye ulaşmanın ayrı bir keyif olduğunu ifade etti. Mayıs ayına rağmen hala kaldera zirvesinde metrelerce kar bulunduğunu anlatan Akar, herkesi kalderayı ziyaret etmeye davet etti.
Konya Tekvando Milli Takımı Avrupa Tekvando Şampiyonasında tüm madalyalara talip Tekvando Milli Takımı 10-12 Mayıs’ta Sırbistan’da yapılacak olan Büyükler Avrupa Tekvando Şampiyonası’nın hazırlıklarını Konya’da tamamladı. Tekvando Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Şahin, bugüne kadar çok madalya aldıklarını, şampiyonada altın, gümüş tüm madalyaları almak istediklerini söyledi. 10-12 Mayıs’ta Sırbistan’da yapılacak olan Büyükler Avrupa Tekvando Şampiyonası’na Konya’da hazırlanan Tekvando Milli takımı hazırlıklarını tamamladı. 3 haftadır kampta olan takım, teknik direktör Ali Şahin gözetiminde antrenmanlarına devam etti. 8 milli sporcunun hazırlandığı Avrupa Şampiyonası’nın, olimpiyatlar öncesi güzel bir sınav olacağını ifade eden Ali Şahin, her türlü madalyaya talip olduklarını belirtti. Türkiye olarak tekvandoda altın yılları yaşadıklarını ifade eden Şahin, daha iyi yerlere gelebilmek için çok çalıştıklarının altını çizdi. “Hazırlıklarımız güzel bir şekilde devam etti” Konya’da gerçekleştikleri kamp sürecini değerlendiren Tekvando Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Şahin, “Konya’daki kampımızda şuanda 8 milli sporcumuz var. Burada Avrupa Şampiyonası için hazırlanıyoruz. Olimpiyatlara kota alan 5 sporcumuz da burada. Onlar da Avrupa Şampiyonası’na katılacak. 2 erkek sporcumuz İzmir’de, 3 kadın sporcumuz da burada hazırlanıyor. Yıl boyunca güzel hazırlık maçları geçirdik. Geçen yıl Azerbaycan’da kadın takımımız dünya şampiyonu oldu. Erkek takımımız ise dünya 3’ncüsü oldu. Güzel bir başarı periyodu ile hep birlikte olimpiyatlara doğru adım adım gidiyoruz. Avrupa Şampiyonası olimpiyatlardan önce hem deneme hem de güzel bir müsabaka. Hazırlıklarımız Konya’da güzel bir şekilde devam etti. Kamplarımızı tümüyle genel olarak değerlendirirsek iyi geçti. İnşallah bu tamlamayı Avrupa Şampiyonası’nda çoğu altın madalya olarak zirveye çıkmayı düşünüyoruz” dedi. "Altın, gümüş ve tüm madalyaları almak istiyoruz" Türkiye’nin tekvandoda sürekli başarılarının olduğunu kaydeden Ali Şahin, “Türkiye devamlı hem dünyada hem de Avrupa’da ilk üçte oldu. Bunun 3’te 2’sini birincilikle geçirdik. 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaştık. 2022 yılında da tüm kategorilerde dünya 1’ncisi olduk. Bunlar olimpiyatlar için önemli verilerdi. Bize moral verdi ama tabii ki sporda her zaman değişkenlik olabilir. Onun için çok dikkatli hazırlanıyoruz. Zirvedeki sporcularımızı özel taktik ve teknik olarak hazırlıyoruz. Performansımızı yükseltmeye çalışıyoruz. Tekvando, tüm olimpiyatlarda mutlaka madalya almıştır, kota olarak en iyi şekilde katılmıştır. 2024’te de bu yarışmalardan geçerek güzel bir başarı elde etmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Takım olarak turnuvalardaki hedeflerini ifade eden Ali Şahin, “Olimpiyatlarda, şampiyonalarda çok güzel madalyalar aldık. Hedefimiz de bu madalyaları orada tekrarlamak. Altın, gümüş ve tüm madalyaları almak istiyoruz” diye konuştu. "Antrenmanlarımız çok güzel geçti" Tekvandoya 2011 yılında başladığını anlatan milli tekvandocu Zeynep Taşkın (20) ise, “Yıldızlarda Avrupa şampiyonluğum, ümitlerde Avrupa 3’ncülüğüm, Balkanlarda şampiyonluğum var. Spora aslında jimnastik ile başladım. Jimnastikte kolum kırıldı. Daha sonrasında tekvando ile devam ettim. Avrupa Şampiyonası’na 2-3 haftadan beri Ali hocamız ile birlikte hazırlanıyoruz. Kadromuz çok güçlü olduğu için antrenmanlarımız da çok güzel geçti” ifadelerini kullandı.