GENEL - 30 Aralık 2018 Pazar 10:46

Balık fiyatlarında değişiklik devam ediyor

A
A
A
Balık fiyatlarında değişiklik devam ediyor

Trabzon’da tezgahlar farklı balık çeşitleriyle dolarken, fiyatlar günden güne sürekli değişiyor.

Trabzon’da tezgahlar farklı balık çeşitleriyle dolarken, fiyatlar günden güne sürekli değişiyor.


Balık fiyatlarında sık sık değişiklik yaşanırken kalitesine göre hamsinin fiyatı 10 ile 15 TL arasında değişiyor. Balıkçılar sezonun genel olarak verimli geçtiğini söylerken, hava durumunun sürekli değişmesinin fiyatları olumsuz etkilediğini belirtti. İstavritin fiyatı 12.5 ile 15 TL arasında değişirken, diğer balık fiyatlarında da geçen haftaya göre artış sürüyor.


Balıkçılardan Garip Hayata, "Balık fiyatları günden güne değişiyor. Özellikle son yıllarda balıkçıların yanlış avlama yapması balıklara büyük darbe vurdu. Yanlış avlama yapılması sonucunda da balık fiyatları günden güne farklılık gösteriyor. Balık teknelerinin zamanlı bir şekilde avlanmaları lazım ki balıklarımız güzel gelsin" dedi.


Düzenli bir şekilde avlanma gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Hayata, "Hamsiyi kasayla alıyoruz. Kasaların da fiyatları 100 ile 200 TL arasında değişiyor. Düzenli bir şekilde balıkçılık yapılırsa vatandaş da hamsiyi uygun fiyatlardan satın alacak ve fiyatlardan memnun kalacaktır. Fakat düzenli avlanma yapılmadığı sürece fiyatlar gün gün değişecektir. Temennimiz bizim de vatandaşın da fiyatlardan memnun kalması yönünde" şeklinde konuştu.


Balıkçılardan Ayhan Keleş ise, "Havalar iyi olduğunda balık bol oluyor. Havalar kötü rüzgarlı olduğu zaman balık çıkmıyor. Bu durumda da fiyatlar artıyor. Hamsi 7.5 ile 15 TL aralığında satılıyor. Fiyatlar pahalı olunca müşteri olmuyor. Trabzon’da hamsinin fiyatı 10 TL’yi geçince halkımız almıyor, müşteri sıkıntısı çekiyoruz. Tezgahımızda hamsinin dışında yerli istavritlerimiz de mevcut. Fakat fiyatlar biraz pahalı" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu. Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi. Makine sesini duyunca olay yerine gelen mahalle sakini Engin Zaman, bölgenin korunması için dilekçelerinin olduğunu ancak ağacın kesildiğini fark edince çalışmaları durdurduğunu anlattı. “Porsuk ağaçlarının yer aldığı denize en yakın seviyedeki yer dünyada tek bu vadi” İş makinesinin operatörünü bölgeden uzaklaştırdığını ardından da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini ifade eden Zaman şöyle dedi: “Ağacı kestiklerini görünce kepçeciyi kovdum. Sonra yetkilileri arama çalıştım. Bir kısmına ulaştım, bir kısmına ulaşamadım. Ben burayı anlatmak istiyorum. Burası Gökgöl Vadisi. Bu vadinin özelliği şu. Bütün dünyada Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşar. Dünyada bir tek Gökgöl Vadisi’nde denize en yakın seviyede olan yer bu vadidir. Buranın korunması için dilekçelerim var. Burası dünyaya mirasımız bir yer. Kestikleri ağaç bin 183 yaşında olacaktı" diye konuştu. Ekipler gelene kadar ağacın başında nöbet tuttu İhbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri söz konusu ağacın kesilmesiyle ilgili zabıt tuttu. Bölgeye tersip bendi yapılacağını öğrendiğini anlatan Zaman, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelip zabıt tuttu. Yapacakları bir şey yok. Kepçeciyi kovdum. ’Bu dereye giremezsiniz’ dedim. Kepçeciden öğrendiğim buraya tersip bendi yapacaklarmış. Tersip bendi yapacaksınız da burada ne işiniz var sizin" dedi. Tutanağın tutulmasının ardından ekipler ve mahalle sakini Engin Zaman kesilen ağaçtan hatıra amacıyla bir parça alarak olay yerinden ayrıldı. Ağacın kesildiği ve çalışmaların yapıldığı bölge dron ile havadan görüntülendi.