EKONOMİ - 15 Nisan 2019 Pazartesi 11:29

Soran çok, alan yok

A
A
A
Soran çok, alan yok

Trabzon’un Yenimahalle Fuar Alanında hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’ne ait oto pazarında yaklaşan yaz mevsimi dolayısıyla yoğunluk yaşanırken, bu durum satışlara pek yansımadı.

Trabzon’un Yenimahalle Fuar Alanında hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’ne ait oto pazarında yaklaşan yaz mevsimi dolayısıyla yoğunluk yaşanırken, bu durum satışlara pek yansımadı.


Oto satıcıları, vatandaşların düşük olan ÖTV’den dolayı sıfır arabaları tercih ettiğini belirtirken, satışların istenilen ölçülerde olmadığından yakınıyor. Oto pazarında yaklaşık 300 araç satışa sunulurken bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarına park ederek burada müşteri bekledikleri gözlendi.


Daha önceki günlere oranla yoğunluğun yaşandığı oto pazarında araç fiyatları 10-80 bin TL arasında değişirken, vatandaşlar genelde yerli otomobillere daha çok talep gösterdiği gözlendi. Oto satıcıları yoğunluğun kendilerine pek yansımadığından yakınırken fiyatların geçen seneye göre arttığını belirttiler.


Aracını satmaya gelen Olgun Bulut, piyasanın durgunluğundan yakınarak “Şuan piyasa durgun. Pek alan yok. Vatandaş sadece bakıyor. Yoğunluk var ancak kuru kalabalık. Önümüz Ramazan ve yaz var. Vatandaşlar bu dönemlerde araba almayı düşünüyor ancak bu ÖTV’den sonra biraz zor olacakmış gibi görülüyor. İkinci el araçlarda geçen seneye göre artış oldu. Neredeyse yarı yarıya artış oldu. Şu an ÖTV’de indirim olduğu için vatandaş sıfır araba almayı düşünüyor. Bütçesi uygun olmayanlar ise ikinci el arabayı düşünüyor” dedi.


Araç satıcılarından Hasan Aydoğdu da arabalara pek ilginin olmadığını ifade ederek “Aracımı pazarda satmaya getirdim ancak pek ilgi yok. Sıfır arabaların ÖTV’si düşük olduğundan dolayı vatandaş tercihini sıfır arabadan yana kullanıyor. Yaz sezonu yaklaştı otomobillere talep daha fazla olacak diye düşünüyorum. Fiyatlar geçen seneye göre yüksek sayılır. En az yüzde 30 civarlarında arttı. Vatandaşlar genelde yakıtı az olan arabaları tercih ediyor” diye konuştu.


Adem Keskin de yaklaşan Ramazan ve yaz mevsimi dolayısıyla piyasaların canlanacağını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.