GENEL - 10 Mayıs 2019 Cuma 10:35

Trabzon Vakfıkebir İşadamları (TVİT) Topluluğu anneleri unutmadı

A
A
A
Trabzon Vakfıkebir İşadamları (TVİT) Topluluğu anneleri unutmadı

Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu (TVİT) üyeleri, Anneler gününe özel olarak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (METEM) Özel Eğitim Sınıfı Öğrencilerine ve Annelerine manevi destek olmak ve anneler gününü kutlamak amacı ile bir program düzenlediler.

Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu (TVİT) üyeleri, Anneler gününe özel olarak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (METEM) Özel Eğitim Sınıfı Öğrencilerine ve Annelerine manevi destek olmak ve anneler gününü kutlamak amacı ile bir program düzenlediler.


Vakfıkebir’de bir otelde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu, TVİT üyeleri, öğretmenler, özel sınıf öğrencileri ve velileri katıldılar.



“Siz değerli annelerimiz unutmadık ve hiçbir zaman unutmayacağız”


TVİT üyelerinin sözcüsü Murat İslam, yaptığı konuşmada “Bugün burada Anneler Günü nedeniyle yapmış olduğumuz programa, çocuklarınızın siz annelerine bir hediyesidir. Bizler de iş adamları olarak bu hediyelerine bir aracı olmaktır. Siz değerli annelerimizi unutmadık ve her zaman yanınızda olduğumuzu hissettirmek istedik. Bu amaçla okulumuzla yaptığımız istişare sonucunda en uygun zamanı ayarlayarak sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu, arkadaşlarım adına ifade etmek istiyorum. Kısa adı TVİT olan Trabzon Vakfıkebir İş Adamları Topluluğu 11 kişiden oluşan işlerinde başarılı olmuş, markasını ve faaliyetlerini yurt içi ve yurt dışında devam ettiren arkadaşlarımızdır. Trabzon’da ilk 100’de 4 firması bulunan 500 kişi den fazla iş imkanı sağlayan ilçemizde ayrılmayarak özel hayatını da burada devam ettiren bu arkadaşlarımız, iş hayatındaki aktif özelliklerini sosyal hayatında da göstererek ilimizde ve ilçemizde birçok kişiye örnek olmuştur. TVİT’in hiçbir ticari faaliyeti, siyasi bir düşünce üzerine değil. Herkesin farklı sektörlerdeki iş hayatı gibi, farklı düşünce ve görüşlerin oluşturmuş olduğu bir topluluktur. Ortaklıkların bile zor yürüdüğü bu coğrafyada 5 yıldan beri bunu sağlayan arkadaşlarıma sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Belli bir kural ve kaidesi bulunan bu topluluğun, aidat sistemi üzerine yürüyen ekonomisi, Her hafta cumartesi günü kahvaltı programıyla alınan karalar doğrultusunda, konu konuklar, gündem, yapılacak olan organizasyonlar belirlenir. Bu vesileyle yüzlerce örgenciye burs imkanı, başarılı sporcularımıza desteklemek, okullara ve öğrencilerimize de bir nebzede olsa desteklerimiz olmuştur. Hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımızı kısaca tanıtmak istiyorum. Ahmet Uzun, Ahmet Kamburoğlu, Alper Gürdal, Bilal İslam, Cemil Albayrak, Gürbüz Kamburoğlu, Hayrullah Garip, Recep Bayraktar, Yaşar Alış, Yasin Karadeniz ve Murat İslam. Bu organizasyonu gündeme getiren arkadaşlarıma, gerçekleştirilmesinde çok emeği olan Ayşe Birinci öğretmenimize ve müdürüne çok teşekkür ederiz. Anneler günümüz kutlu olsun. Katılımlar için çok teşekkürler” dedi


Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu yaptığı konuşmada, “Özel öğrencilerimiz ve özel annelerimiz için Vakfıkebirli İşadamlarımızdan oluşan TVİT topluluğu olarak sizlerin buraya gelmesinde ve yaşam ortamlarınızdan bir nebzede olsa uzaklaşıp kendinizi özel hissetmeniz için sizlere vermiş oldukları fırsattan dolayı öğrencilerim ve velilerim adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Bizler yerel yöneticiler olarak siz değerli öğrencilerimizin her zaman yanındayız”


Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmada, “Öncelikli olarak bizlerle sizleri buluşturan, bu güzel ortamı hazırlayan işadamları topluluğu TVİT üyelerinin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu topluluktaki işadamları Vakfıkebir’de oturuyor ve iş yerleri bu ilçede. İstisnama çok büyük katkıda bulunuyorlar bu çok önemli. Bizlerde kendilerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bu anlamda onlarda bizlere sahip çıkıyorlar. Eğer birbirimizi sahiplenirsek Vakfıkebir’in geleceğine sahip çıkmış oluruz ve ilçemizi daha güzel inşa etmiş oluruz. Bizler yerel yöneticiler olarak siz değerli öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Bu özel günde özel annelerin anneler gününü kutluyorum. Ben tekrar bu ortamı hazırlayan değerli işadamlarımızdan oluşan TVİT üyelerinin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



“Bu öğrencilerimizle eğitim aldıkları süre içerisinde sık sık bir araya geliyoruz”


Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta da konuşmasında “Burada METEM’de eğitim gören özel öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizle eğitim aldıkları süre içerisinde sık sık bir araya geliyoruz. Kendilerini takip ediyoruz ve gerçekten eğitim öğretim anlamında güzel şeyler kazanıyorlar. Çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek ve hayata kazandırmak için ellerinden gelen her türlü gayreti gösteren başta okul müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu hayatta çeşitli vesilelerle biz insanlar çeşitli sınavlara tabi oluyoruz. Bu özel çocuklarımızla ilgilenen değerli annelerimiz sizler de bu özel çocuklarımızla olan sınavdan başarı ile çıkacaksınız ve bunun ödülünü öbür dünyada alacaksınız. Türkiye de 9 milyon civarında engelli insan yaşamaktadır. Bunların hayata katılmalarını sağlamak, iş bulmalarına yardımcı olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak biz devletin ve yerel yönetimlerin görevidir. Bu çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri devletimiz alıyor. Bu gün burada bu güzel ortamda bir araya gelmemize vesile olan İşadamları topluluğumuz olan TİVİT üyelerine teşekkür ediyorum. Bu ilçeye değer katıyorlar. Böyle güzel ve anlamlı bir organizasyonla birlikte bizleri bir araya getirdiler” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.