ÇEVRE - 31 Mart 2022 Perşembe 14:13

Başkan Genç’ten Reşadiye Kavşağı ve Boztepe viyadükleri için özeleştiri

A
A
A
Başkan Genç’ten Reşadiye Kavşağı ve Boztepe viyadükleri için özeleştiri

Trabzon’da yapımı süren Kanuni Bulvarı Projesi çerçevesince ‘Doğal SİT-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescillenen Boztepe’de ormanlık alandan başlatılan ve tepkilere neden olan yol ve tünel inşaatının siluetinin daha güzel görünüm hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Trabzon’da yapımı süren Kanuni Bulvarı Projesi çerçevesince ‘Doğal SİT-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescillenen Boztepe’de ormanlık alandan başlatılan ve tepkilere neden olan yol ve tünel inşaatının siluetinin daha güzel görünüm hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’da tartışmalara neden olan Boztepe viyadükleri ve Reşadiye Kavşağı konusunda düşüncelerini dile getirerek özeleştiride bulundu.


Reşadiye Kavşağı yapımıyla ilgili a ciddi bir yanlış yapıldığını ifade eden Genç, “Bu konuda bir çalışma var hem Karayollarımız hem Büyükşehir Belediyemiz. Eğer yıkabilirsek yıkan bir başkanlar olarak daha çok övgüye sahip olacağız. Yapan değil yıkan başkanlar olarak daha çok övgüye sahip olacağız bundan eminim. Çünkü o yanlış yapıldı” dedi.


Boztepe viyadükleri ve tüneli içinde eleştiride bulunan Genç, burasını güzel bir görünüme kavuşması için belediye olarak çalıştıklarını kaydederek öz eleştiride bulundu.


“Bizim dönemimizde yapılan her şey doğrudur diyemeyiz, böyle bir şey yok” diyen Genç, “Reşadiye Kavşağı için ucube tanımlanacaksa o kavşak için bu tanımı basınla kamuoyunla paylaşmış bir yöneticiyim. Meydan bölgemizdeki viyadüğünde yer altından geçişi daha kolay ise vaktiyle onu da yapmalıydık. Yapamadık ama bana göre o da yapılmalı. İkisi de kötü. Meydandaki viyadük yoğun bir trafik sirkülasyonu alıyordu şeffaf olmamız lazım. Siyaset yapılacaksa siyasetimizi samimiyet üzerinden yapalım. Bizim dönemimizde yapılmış olabilir. Bizim dönemimizde yapılan her şey doğrudur diyemeyiz, böyle bir şey yok. Allah aşkına oradan 15 tane araç geçiyor buradan bayağı bir trafik geçiyor. O da bizim dönemimizde yapılmadı o da doğu değil bana göre. Oranın da Boztepe’nin önünü kestik. O da yer altından geçilebilmeliydi olması gereken odur. Ama Reşadiye’de 15 tane araç geçiyor. Çok ciddi bir yanlış yapılmıştır bunu bizzat bu kelimelerle beraber Ulaştırma Bakanımızla bir toplantıda vali bey Büyükşehir Belediye Başkanımız, vekillerimiz hep beraber paylaştık, çok doğru söylüyorsun dedi. Yıkmalıyız bunu yalnız bu yıkımında bir alt yapısı var. Bu konuda bir çalışma var hem Karayollarımız hem Büyükşehir Belediyemiz. Eğer yıkabilirsek yıkan bir başkanlar olarak daha çok övgüye sahip olacağız. Yapan değil yıkan başkanlar olarak daha çok övgüye sahip olacağız bundan eminim. Çünkü o yanlış yapıldı. Tıpkı viyadükler gibi onu da savunmuyorum ben. Boztepe viyadüklerini biz Karayolları Genel Müdürümüz, Ortahisar Belediyesi olarak peyzaj konusunda bir iş birliği ortaya koyduk bir çalışma yaptık. Şimdi genel müdürlüğümüzle beraber onu paylaşacağız çalışma bitti. Ben de geçen hafta çalışmayı gördüm. O peyzajı o görüntüyü o viyadüklerin görüntüsünü nasıl silüeti uygun hale getirerek güzel bir görselliğe kavuşturabiliriz. Ben bunu mecliste de söyledim. Tabi ki alternatif daha faklı bir güzergâh olsaydı çok daha iyi olurdu. En azından peyzajıyla birlikte o çalışmayı daha güzel bir silüet haline getirmek için belediye olarak da çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yılbaşı tedbirleri Sinop Valiliği, kentin 2026 yılını huzur, güven ve esenlik içerisinde karşılaması ve kamu hizmetlerinin herhangi bir aksama yaşanmadan sürdürülebilmesi amacıyla kapsamlı tedbirler alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, yılbaşı süresince asayiş ve güvenliğin sağlanması amacıyla il genelinde 541 emniyet, 355 jandarma ve 40 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 936 personelin görev yapacağı belirtildi. Sağlık hizmetlerinin de kesintisiz sürdürüleceği ifade edilen açıklamada, hastaneler ve entegre sağlık merkezlerinin 24 saat esasına göre hizmet vermeye devam edeceği, 115’i acil servis personeli olmak üzere toplam 352 sağlık çalışanının görev başında olacağı bildirildi. Ayrıca 25 ambulans ve bu ambulanslarda görevli 75 sağlık personelinin hazır bulundurulacağı, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde ise 26 personelin kesintisiz hizmet vereceği kaydedildi. Muhtemel meteorolojik uyarılar ve acil durumlara karşı İl Özel İdaresi’ne bağlı 66 iş makinesi ve 150 personelin kış tedbirleri kapsamında göreve hazır olduğu belirtilirken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde 2 tam donanımlı acil durum müdahale aracı, 1 öncü acil müdahale aracı ve 6 personelin görev yapacağı, Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde ise 5 araç ve 8 personelin hazır bulunacağı aktarıldı. Açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün merkez ve 8 ilçede 10 ekip ve 20 personel ile gıda ve hijyen denetimlerini aralıksız sürdüreceği, Ticaret İl Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ise marketler ile yeme-içme işletmelerinde etiket ve fiyat denetimlerine devam edeceği ifade edildi. Telefon, elektrik, su ve doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı da ilgili kurumlarca gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.