YEREL HABERLER - 19 Kasım 2014 Çarşamba 10:59

95 Yaşındaki Safiye Ninenin Kaymakam Sevinci

A
A
A
95 Yaşındaki Safiye Ninenin Kaymakam Sevinci

Trabzon’un Of ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki Safiye Saygun ilk kez bir kaymakam görmenin sevincini yaşadı.
Of Kaymakamı Eren Arslan, Yemişalan mahallesinde yaşayan 95 yaşındaki Safiye ve Davut Saygun çiftini ziyaret etti. Mahallelerde yaşayan yöre sakinleri ile bir arada olmak ve sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak amacıyla her hafta düzenli olarak ziyaretler gerçekleştiren Kaymakam Eren Arslan, Yemişalan mahallesinde ziyaretlerde bulundu.
Cumhuriyetin kuruluşuna bizzat şahit olan Safiye ve Davut Saygun çiftini de evinde ziyaret eden ve gönüllerini alan Kaymakam Arslan’a uzun ömürler dileyen çift, ilk kez karşılarında bir Kaymakam görmenin mutluluğunu yaşadılar. Ziyaret esnasında “Kaç yaşındasın?” sorusuna “Doğduğumdan beri yaşıyorum” cevabı veren Safiye nine, yaşama sevinci ve esprileri ile herkesi güldürdü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dolmuşun açık bırakılan kapısından düşen kadın hayatını kaybetti Adana’da otobüste ücret ödemek için ayağa kalktığı sırada açık bırakılan kapıdan 24 Nisan günü aşağı düşerek ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede bugün hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre kaza, 24 Nisan günü saat 14.30 sıralarında Sarıçam ilçesi Balcalı Mahallesi Güney Kampüs yolunda meydana geldi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kontrole giden Hatice Sabahi (75), evine dönmek için Vedat K.’nin kullandığı 01 J 0364 plakalı özel halk otobüsüne bindi. Sürücü direksiyon başında sigara içtiği sırada otobüs kapısı açık bir şekilde ilerlerken, Sabahi ulaşım kartını göstermek için ayağa kalktı. Manevra sırasında dengesini kaybeden Sabahi, açık olan kapıdan aşağı düşerek başını asfalta çarptı. İhbar üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri, Sabahi’yi ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürdü. Sürücü ise gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Hastanede ameliyata alınan 6 çocuk annesi Sabahi’nin beyin kanaması geçirdiği, köprücük ve kürek kemiği ile göğüs kafesinde kırıklar olduğu belirlendi. Kafatasında biriken kan boşaltılan Sabahi, yoğun bakım ünitesinde entübe edildi. Sabahi’nin emekli öğretmen eşi Cemil Sabahi (74) ile çocukları hastaneye giderek, gelecek iyi haberi beklemeye başladı. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen sürücü Vedat K. ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sabahi ise bugün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sabahi, yakınları tarafından alınıp toprağa verilecek.
Balıkesir CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili, yaşamını Sinem Satılmış ile birleştirdi. Çiftin Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen nikâhını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili ve Sinem Satılmış, Ayvalık’ta gerçekleştirilen nikâh töreniyle yaşamlarını birleştirdi. Çiftin nikâhını CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. Başkan Ahmet Akın, nikâh öncesi yaptığı konuşmada, “Genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, parti meclisi üyelerimiz hepimiz birlikteyiz. Yani büyük bir aileyi, ‘ailem’ dediğim Balıkesir’de toplamanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Cennet bölgemiz Balıkesir’e, Ayvalık’a hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı. Ayvalık’taki bir restoranda gerçekleştirilen nikah törenine, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, CHP PM üyeleri Mehmet Tüm, Semra Dinçer, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu katıldı.