KÜLTÜR SANAT - 08 Temmuz 2023 Cumartesi 13:33

Akçaabat 4. Açık Hava Tiyatro Günleri sona erdi

A
A
A
Akçaabat 4. Açık Hava Tiyatro Günleri sona erdi

Trabzon’un Akçaabat Belediyesi organizesinde bu yıl 4.’sü düzenlenen Açık Hava Tiyatro Günleri’nin altıncı ve son akşamında Erzurum Medya Sanat Evi tarafından ‘Bir Masal Ya da Gerçek’ adlı tiyatro sahnelendi.


Oğuzhan Vartolioğlu’nun yönettiği Kenan Çinici, Şeyma Yanık, Elif Özhancı ve Bedir Önder’in rol aldığı oyunda, seyirciye ilk görüşte birbirlerine aşık olan iki kişinin yaşamlarının farklı alanlarından kesitler sunuldu. Biraz mutlu biraz hüzünlü radyo tiyatrosu hissinde sahnelenen ‘Bir Masal Ya Da Gerçek’ adlı tiyatro oyununda birbirlerine aşık olan çiftin aşkları, hayalleri, yaşanmışlıkları ve takıntıları anlatıldı. Her ne kadar hayatın cilveleri yaşamlarına yön vermeye çalışsa da bir şekilde mutluluğu yakalayan çift, gerçeklerin hiç de yöneldikleri gibi olmadığını görüyor. Bir nevi hayatın gerçeklerinin bir kesiti sahneye taşındı.


Tiyatro severlerden tam not alan oyun, ilgiyle izlendi.


4. Açık Hava Tiyatro Günleri için değerlendirmelerde bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımız kültür ve sanat şehridir. Bizler de yaptığımız organizasyonlarla şehrimizin bu sloganının altını doldurmaya gayret ediyoruz. Birbirinden güzel ve farklı işlere imza atıyoruz. Akçaabatlı vatandaşlarımız tarafından organizasyonlarımızın ilgiyle takip edilmesi de bize gurur veriyor. Bu yıl Açık Hava Tiyatro Günleri’nin 4.’sünü düzenliyoruz. Bu etkinliğimiz artık geleneksel hale getirdik. Biz, diyoruz ki tiyatro Akçaabat’ta izlenir. Akçaabat’ta organizasyonlar, etkinlikler bitmez. Aksine artarak devam eder. Sırada 31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimiz var. Şimdiden herkesi festivalimize davet ediyorum. Gecesiyle gündüzüyle, halk oyunları ekipleriyle ve sanatçılarıyla çok dolu bir organizasyon sizleri bekliyor. 20-23 Temmuz tarihlerinde 31. Uluslararası Akçaabat müzik ve Halk Oyunları Festivalimizde tekrar buluşalım“ dedi.


Akçaabat 4. Açık Hava Tiyatro Günleri sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli 954 milyon liralık vurgunun operasyon anı kamerada: 35 tutuklama Kocaeli merkezli 23 ilde internet üzerinden sahte araç kiralama ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı belirlenerek düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 46 şüpheliden 35’i tutuklandı. Soruşturma kapsamında şüphelilere ait hesaplarda yaklaşık 955 milyon liralık işlem hacmi tespit edildi. Operasyon anı kameraya yansıdı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, dolandırıcılık suçlarının önlenmesi ve faillerin yakalanmasına yönelik yürütülen projeli çalışmalar kapsamında internet üzerinden gerçekleştirilen "araç kiralama" dolandırıcılığına yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 7 Nisan tarihinde başlatılan soruşturmada, şüphelilerin internet arama motorlarına reklam vererek sahte araç kiralama sitelerini üst sıralara çıkardıkları tespit edildi. Yapılan incelemelerde, sahte internet sitelerinde yer alan GSM numaraları üzerinden vatandaşlarla iletişime geçen şüphelilerin kendilerini kurumsal firma gibi tanıttıkları, araç kiralama işlemleri için kasko poliçesi, sigorta bedeli ve depozito ücreti gibi gerekçeler öne sürerek mağdurlardan farklı hesaplara tekrar tekrar para yatırmalarını istedikleri belirlendi. Şüphelilere ait hesaplarda yaklaşık 955 milyon liralık işlem hacmi tespit edildi Ekiplerin çalışmaları sonucunda, şüphelilerin Kocaeli’de 13 ayrı olaya karıştıkları, ayrıca Türkiye genelinde çok sayıda benzer dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi. MASAK verilerine göre şüphelilere ait hesapların işlem hacminin yaklaşık 954 milyon 974 bin lira olduğu öğrenildi. 35 şüpheli tutuklandı Soruşturma kapsamında suç delillerinin elde edilmesi ve şüphelilerin yakalanması amacıyla 19-22 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli merkezli 23 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 46 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 35’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 şüpheli ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.