GÜNDEM - 17 Şubat 2026 Salı 12:04

Akçaabat’ın kurtuluşunun 108. yıl dönümü etkinlikleri

A
A
A
Akçaabat’ın kurtuluşunun 108. yıl dönümü etkinlikleri

Trabzon’un Akçaabat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümü çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.


Atatürk Parkındaki programa Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Oğuzhan Yıldırım, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Şeref Özsöğüt, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Tören, çelenk sunma programı ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Program kapsamında öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ekipleri tarafından gösteriler sunuldu.


Programda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kurtuluşun anlam ve önemine vurgu yaparak "Bugün burada, tarihimizin anlamlı ve onurlu bir gününü idrak etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün takvimler bir yılı daha gösteriyor olabilir; ancak bazı tarihler vardır ki aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, ilk günkü heyecanını ve anlamını yüreğimizde taşımaya devam ederiz. İşte bugün de o günlerden biridir. Akçaabat’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümünü, derin bir saygı, büyük bir minnet ve güçlü bir vefa duygusuyla kutluyoruz. Bundan 108 yıl önce bu topraklarda zor günler yaşandı.İşgalin gölgesi ilçemizin üzerine düştüğünde, Akçaabatlılar sadece bir şehri savunmadı; namusunu, onurunu, bayrağını ve istikbalini savundu" dedi.


Kutlama programı, tören alanında gerçekleştirilen hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.



Akçaabat’ın kurtuluşunun 108. yıl dönümü etkinlikleri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakırköy’de otoparktaki araçlardan 30 milyon dolar çalındığı iddiasına ilişkin 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi İstanbul Bakırköy’de site otoparkındaki iki araçtan 30 milyon dolar çalındığı iddiasına ilişkin gözaltına alınan şüpheli sayısı 11’e yükselmişti. Şüphelilerden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişiye ise yurt dışı yasağı uygulanarak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 Şubat’ta Şenlikköy Mahallesi Ekşi Nar Sokağı’nda bulunan sitenin otoparkında park halindeki iki araçtan 30 milyon dolar çalındığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına 11 kişi alınmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlanarak Bakırköy Adliyesine sevk edilmişti. Savcılık ifadelerinin ardından şüphelilerden K.K. "örgüt kurmak ve yönetmek", "nitelikli hırsızlık", "nitelikli hırsızlığa teşebbüs", "suç delillerini yok etme, değiştirme veya gizleme", R.S. isimli şahıs ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "nitelikli hırsızlık" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs", E.K. "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs", Ş.K. isimli şüpheli "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından, E.K, M.G, B.B, R.K, O.D. ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek" suçlarından tutuklamaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti. Sevk edilen şüphelilerden 9’u gözaltına alınarak cezaevine gönderilirken, 2 kişiye ise yurt dışı yasağı uygulanarak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.