GÜNDEM - 06 Ocak 2026 Salı 12:39

Arsin’e 62 milyonluk makyaj

A
A
A
Arsin’e 62 milyonluk makyaj

Trabzon’un Arsin ilçesinde Sahil Parkı Onarım Projesi ile ilçenin sahil bandı modern, estetik ve işlevsel bir yapıya kavuşturulacak.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Arsin ilçesinin en önemli sosyal yaşam alanlarından biri olan sahil parkı için düğmeye bastı. 62 milyon TL’ye ihalesi yapılan ve sözleşme süreci tamamlanan Arsin Sahil Parkı Onarım Projesi kapsamında, park alanında yenileme çalışmaları başlatılacak. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek proje ile sahil parkı modern, estetik ve işlevsel bir yapıya kavuşturulacak, parkın doğu bölümünde yer alan meydana salıncaklı pergola yapılacak. Ayrıca, etkinlik köprüsü tamamen yenilenecek, üzeri kapatılacak ve köprü üzerine 8 adet piknik masası yerleştirilecek. Mevcut plak taş döşemeler kaldırılarak park genelinde baskı asfalt uygulaması yapılacak. Toplam 5 bin 807 metrekarelik meydan alanının bin 212 metrekaresi, 41 araçlık otopark olarak düzenlenecek.


Park alanında zemini traverten taşlarla kaplanacak sanat sokağı oluşturulacak. Mevcut oturma bankları yenilenecek, kırık ve çatlak bölümler onarılarak yeniden boyanacak. Çakıl kaplı alanlar ise kaldırılarak yeşil alanlara dönüştürülecek. Bisiklet ve yürüyüş yolları da proje kapsamında tamamen yenilenecek. Bin 707 metre uzunluğundaki bisiklet yolu ile bin 438 metre uzunluğundaki yürüyüş yolu baskı asfaltla kaplanacak. Parka ayrıca 11’li bisiklet park alanı, fotoğraf çekim noktaları, akrilik zeminli sokak oyun alanları ve 2 adet çeşme yapılacak. Restoran önünde bulunan mevcut taş döşemeli otopark alanı da baskı asfaltla kaplanarak daha modern bir görünüme kavuşturulacak.



Hami Mandıralı’nın heykeli dikilecek


Park içerisinde özel bir alana Trabzonspor’un efsane isimlerinden Arsinli futbolcu Hami Mandıralı’nın heykeli yapılacak. Anıtın çevresi, ziyaretçilerin rahatça gezip fotoğraf çekebileceği şekilde düzenlenecek.


Parkta 24 adet çatılı piknik masası ve barbekü alanı da yer alacak. Dere kenarındaki korkuluklar yenilenecek, mevcut 3 çocuk oyun alanı baştan sona elden geçirilecek. Ayrıca engelsiz çocuk oyun alanı inşa edilecek. Amfi alanındaki ahşap döşemeler değiştirilecek, alanın üzerine güneş ve yağmurdan koruyucu üst örtü yapılacak. Amfinin arkasında daha önce tırmanma alanı olarak kullanılan bölüm ise yeşil alana dönüştürülecek.


Parkın simgelerinden olan çelik köprü tamamen yenilenecek. Çelik aksamlar zımparalanıp boyanacak, ahşap döşemeler değiştirilecek ve köprü üzeri kapatılarak orta bölümüne 8 adet piknik masası yerleştirilecek. Park içerisindeki güvenlik amirliği ve tuvalet binası da yenilenecek. Önümüzdeki günlerde yapımına başlanılacak olan çalışmaların 2026 sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ’Dur’ ihtarına uymadı, 122 bin lira ceza yedi Nevşehir’de polisin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü, önce motosiklet ile daha sonra da yaya kaçmaya çalıştı. Yakalanan sürücüye 122 bin lira para cezası kesildi. Güzel Yurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisi ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan 15 yaşındaki plakasız motosiklet sürücüsü İbrahim P., kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Sevk edilen ekiplerin de ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, mahalle aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden sürücü tekrar kaçmaya başladı. Ürgüp Caddesi üzerinde ters şeritten kaçan ve kavşaklara ters şeritten giren çocuk sürücü kırmızı ışıklarda da durmadı. Polis ekipleri motosikletin gidiş istikametinde gerekli tedbirleri alarak motosiklet sürücüsünü durdurmaya çalıştı. Yaklaşık 15 dakika kadar polis ekiplerinden kaçan sürücü Cevher Dudayev Mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde yakalanacağını anlayınca motosikleti yol kenarına bırakarak, motosiklette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki arkadaşı ile birlikte kaçmaya devam etti. Ekiplerin kovalamacası sonrasında yakalanan sürücü ve motosiklette yolcu olarak bulunan arkadaşı ekipler tarafından gözaltına alınarak çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Yapılan sorgulamada çocuk sürücünün ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kaçtığı belirlendi. 15 yaşındaki sürücüye çeşitli maddelerden 122 bin lira ceza yazıldı. Motosiklet trafikten men edildi.
Kütahya Kütahya’da şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam Kütahya’da şehir içi toplu taşımada uygulanacak yeni bilet ücretleri, Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kütahya Belediye Meclisi’nin 3. Dönem 1. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek ele alınırken, şehir içi ulaşımı doğrudan ilgilendiren ücret tarifesi görüşmeleri öne çıktı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde, Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanlığı tarafından sunulan fiyat artışı talebi müzakere edildi. Söz konusu talep, Belediye Meclisi’nin 3 Aralık 2025 tarihli ve 354 sayılı kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti. Eşel Mobil Sistemi kapsamında değerlendirilen talep doğrultusunda hazırlanan komisyon raporu, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda yeni tarife oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre, şehir içi toplu ulaşımda tam biniş ücreti 30 lira olarak belirlendi. İlkokul ve lise öğrencileri için indirimli kart ücreti 17 liraya, üniversite öğrencileri için biniş ücreti 24 liraya yükseltildi. Üniversite öğrencilerine yönelik ikamet kartı ücreti 22 lira olarak güncellenirken, üniversite hattı olarak bilinen 16 numaralı hatta biniş bedeli 12 lira oldu. Basın kartı kullanan yolcular için ücret 20 lira olarak belirlenirken, kredi kartı ile yapılan binişlerde ücret 30 lira, banka komisyonu ise 6 lira olarak uygulanacak. NFC ve QR kod ile yapılan temassız ödemelerde biniş ücreti 38 lira olarak belirlendi. Aktarma ücretinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi ve bu bedel 10 lira olarak korunmaya devam edecek. Yeni ücretlerin, belediye tarafından belirlenecek tarihten itibaren uygulanacağı bildirildi.