EKONOMİ - 07 Ağustos 2025 Perşembe 09:43

Balıkçıların gözü bu sezon hamside

A
A
A
Balıkçıların gözü bu sezon hamside

Karadeniz’de balık sezonunun başlamasına bir aydan az bir süre kalmasına rağmen genelde Temmuz aylarında tezgahlarda yerini alan çingene palamudu henüz görülmemesi balıkçıları endişelendirdi.


Balıkçılar, bu yıl palamut açısından umutlu olmadıklarını ancak hamsinin bol olacağının işaretlerini aldıklarını belirtirken, geçen sene bol olan palamudun yerini bu sezon hamsiye bırakacağını düşünüyorlar.


Balıkçılardan Kadir Pınar, palamudun bu sezon tezgâhlarda yerini alamayacağını tahmin ettiklerini belirterek "Palamut henüz tezgâhlara inmedi. Bu sezon palamut olacağını düşünmüyoruz, hamsi ise bol olacak gibi görünüyor. Geçen sene palamut oldukça fazlaydı ancak bu yıl pek umutlu değiliz. Zaten hamsinin bol olduğu yıllarda palamut az olur; palamudun bol olduğu yıllarda ise hamsi pek olmaz. Bu yıl tersi olacak gibi duruyor; hamsi bol olacak. Çingene palamudu ise normalde bu zamanlarda tezgâhlarda olurdu ama henüz görünmedi" dedi.


Balıkçılardan Ahmet Çoğalmış ise bu sezon hamsinin bol olacağı yönünde işaretlerin umut verici olduğunu kaydederek "Çingene palamudu geçen yıl yedinci aylarda çıkmaya başlamıştı ancak bu yıl henüz hiç görülmedi. Bu sezon olmayacak gibi duruyor. Şu an gelen mezgitlerin içinden hamsi yavruları çıkıyor, bu da hamsinin bu sezon bol olacağına işaret. Palamut açısından geçen yıl son yılların en iyi sezonunu yaşadık diyebilirim. Neredeyse dört ay boyunca sürekli palamut sattık. Bu yıl da umutluyduk ama şu ana kadar hiçbir belirti yok. Şu anda daha çok kültür balıkları ve mezgit satıyoruz" şeklinde konuştu.



Balıkçıların gözü bu sezon hamside

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thorsten Fink: "Tarih yazmak bize bağlı" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Kuzey Makendonya ekibi Shkendija’yı eleyip tarih yazmanın kendi ellerinde olduğunu söyledi. UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu 2. maçında Kuzey Makendonya ekibi Shkendija ile oynayacakları maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, "İlk defa kendi evimde bir karşılaşmaya çıkacağım. Maçı dört gözle bekliyorum. Son 16’ya kalmak tarihi bir başarı olacaktır. Kısa zaman oldu ben buraya geleli. Takıma biraz enerji getirdiğimi düşünüyorum. İlk maçta bunu çok iyi bir şekilde başardık. Karagümrük maçında topa sahip olan taraftık. Yarınki karşılaşmayı kesinlikle kazanmamız gerekiyor. Yarınki karşılaşmada oynayabilecek farklı oyuncular olabilir. 2 forvet olabilir. Kontra ataklarda ve geçişlerde de iyi oynamak istiyoruz. Sadece kontra oynayan bir takım değiliz. Beklemek istemiyoruz. Kendi oyunumuzu oynamak istiyoruz. Enerjiye ve özgüvene sahip olmamız lazım. Taraftarımıza da ihtiyacımız olacak. Herkesin beklediği bir isim olmayabilir ama kendi evlerinde sadece 1 karşılaşma kaybettiler. Onlara karşı kazandık. Avantajlı bir skor elde ettik ve onu kullanmak istiyoruz" dedi. "Tarih yazmak bize bağlı" Shkendija’yı yenerek son 16 turuna kalmak istediklerini sözlerine ekleyen Fink, "Adım adım gitmemiz lazım. Son 16’ya kalmak istiyoruz. Her şeyden önce yarınki karşılaşmayı oynamamız gerekiyor. 2 hafta sonra daha iyi olacağız bunu bilemiyoruz. Tarih yazmak bize bağlı. Kulüpte büyük bir enerji olduğu için her futbolcunun kendisine ait odası var. Kulüp tarafından güzel imkanlar sağlanıyor. İleride de başarılı olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yarınki maçı kazanmak için iyi şekilde odaklanacağız" diye konuştu.
Muğla Fethiye’de aranan şahıslara operasyon: 3 tutuklama Muğla’nın Fethiye ilçesinde haklarında toplam 42 yılı aşkın kesinleşmiş hapis cezası bulunan firarilerin de aralarında olduğu 12 şüpheli yakalandı. Operasyonda silah ve uyuşturucu ele geçirilirken, 3 kişi tutuklandı. Edinilen bilgilere göre; Çiftlik Mahallesi’nde iki farklı villada kaldığı belirlenen H.İ.Ö.’ye yönelik, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda H.İ.Ö., M.K., İ.A., F.F.S., F.S., Ö.Ç., K.D., A.V., E.K., E.O., K.Ş. ve Z.D. isimli toplam 12 şüpheli yakalandı. Aramalarda otomatik tabanca ve şarjörü, 179 fişek ile 94 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin 6’sı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. H.İ.Ö.’nün dolandırıcılık ve hükümlünün kaçması suçlarından 18 aranma kaydı ile kesinleşmiş 30 yıl 11 ay 22 gün hapis cezası bulunduğu, M.K.’nin ise çeşitli suçlardan 7 aranma kaydı ve 11 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası olduğu belirlendi. İ.A.’nın da dolandırıcılık suçundan 3 aranma kaydı olduğu öğrenildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden K.Ş. adli kontrolle serbest bırakılırken, İ.A., M.K. ve H.İ.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden A.V. ve E.K.’nin kayıp şahıs olarak arandığı belirlendi. Kayıp olarak aranan 2 yaşı küçük şahıs işlemlerinin ardından Muğla İl Kabul Çocuk Evleri Sitesi’ne teslim edildi.