GÜNDEM - 04 Temmuz 2024 Perşembe 16:09

Başkan Ahmet Metin Genç: “Raylı sistem yapılacak, Reşadiye Viyadüğü kalkacak”

A
A
A
Başkan Ahmet Metin Genç:  “Raylı sistem yapılacak, Reşadiye Viyadüğü kalkacak”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, raylı sistemi şehre kavuşturacaklarını belirtirken, Reşadiye Viyadüğünü de ortadan kaldıracaklarını yineledi.


Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen Trabzon Kent Konseyi 19. Olağan Seçimli Genel Kurulu’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kent Konseyi’nin ve ortak aklın önemine vurgu yaptı. Genç “Reşadiye kavşağının yapıldığı zamanı hatırlıyorum. Konseyimizin de aykırı fikri vardı. Oda başkanlarımızın farklı fikirleri vardı. Ancak yapıldı. Şu anda Allah nasip ederse şehrimize yakışmayan o projeyi ortadan kaldırmakla ilgili girişimlerimiz var. İnşallah onu da şehrin gündeminden kaldıracağız. Tarihi şehir, kültür şehri, sanat şehri diyoruz. Ondan sonra tarihin bize emanet ettiği surların önü viyadükle beraber kesiliyor. Kamu yararı olsa neyse diyeceğiz. Tanjant da benzeri şekilde ancak orada ciddi bir trafik sirkülasyonu var. Reşadiye, 15-20 tane aracın geçtiği bir viyadük olmuş. Ben 2009 yılında yerel seçim çalışmalarını yaparken bundan sonra Trabzon’da yapan değil, yıkan belediye başkanları daha konuşulacak demiştim” ifadelerini kullandı.


Raylı sistemle ilgili de yapılan çalışmayı anlatan Genç “Seçildiğimiz günün 24. gününde protokolünü imzaladık. Ay, gün, saat demeden, peşine koşarak bunu şehre kazandıracağım. Burada teknik olarak sadece bakanlık bürokrasimizin veya oradaki teknokrat kadromuzun değil bu şehirde yaşayan ve bu şehirde dinamik bir mesleki örgütlenmenin sahibi olan sizlerin teknik olarak güzergah noktasında kıymetli görüşlerini istiyoruz. Bu teknik bir şey, bilimin işi. Bu şehirde yaşayan kıymetli meslek örgütlerimizin kafa yorarak, düşünce üreterek ortaya koyabilecekleri bir irade. O nedenle çok kıymetli buluyorum. Üniversitemizde de toplantı yapacağız. 11 Temmuz’da bu salonda daha geniş katılımlı raylı sistemle ilgili toplantı gerçekleştireceğiz. Bu şehre yapılan her güzel iş, geleceğe dair bu şehri daha yaşanabilir kılmak demek. Gelişen trendi turizm olan bir ülkeyiz. Şehirde 12 ay boyunca turizm nasıl yapılabilir. Buna da kafa yormamız lazım. Çünkü şehrin en önemli ekonomik getirisidir. İnşallah bundan sonra da kent konseyimizle bugüne kadar olduğu gibi yine aynı katılımcı anlayışla yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



Başkan Ahmet Metin Genç:  “Raylı sistem yapılacak, Reşadiye Viyadüğü kalkacak”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul U17 Avrupa Güreş Şampiyonası başlıyor U17 Avrupa Güreş Şampiyonası, yarın Bulgaristan’da başlıyor. Bulgaristan’ın Samakov kentinde, 11-17 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenlenecek U17 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek milli takım kafileleri, Avrupa Şampiyonası için hazır. Ay-yıldızlı sporcular, minderde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edecek. Milli takımlar şöyle: Grekoromen Stil Milli Takımı 45 kg - Ömer Arslan 48 kg - Şamil Şahan 51 kg - Zafer İldeş 55 kg - Barış Soylu 60 kg - Furkan Öden 65 kg - Muhammet Reşit Yürük 71 kg - Orhan Eymen Taşçı 80 kg - Abdullah Bal 92 kg - Yusuf Yaser Aksu 110 kg - İbrahim Mert Eren Teknik Sorumlu: Serkan Özden Antrenörler: Adem Taşçı, Ahmet Göze, İlker Aydın, Yasin Güneş, Şerif Kılıç Kadın Güreş Milli Takımı 40 kg - Şirin Aşkara 43 kg - Aysemin Kaçan 46 kg - Tuğçe Naz Ucuz 49 kg - Emine Beyza Barışkan 53 kg - Ecrin Salik 57 kg - Delal Kadir 61 kg - Özdenur Özmez 65 kg - Bade Su Doğan 69 kg - Kıymet Rümeysa Tezcan 73 kg - Esma Nur Kara Teknik Sorumlu: Fatih Kobal Antrenörler: Sedat Altıntaş, Mehmet Volkan Asan, Yasin Akkan, Mehlika Öztürk Serbest Stil Milli Takımı 45 kg - Buğra Eldemir 48 kg - Yiğit Hamza Egemen 51 kg - Muhammed Gölha 55 kg - Muhammed Mustafa Yiğit 60 kg - Muhammed Sami Odabaşı 65 kg - Aydıncan Gümüşdağ 71 kg - Cemal Yiğit Purçu 80 kg - Emirhan Çayır 92 kg - Yasin Ertürk 110 kg - Muhammed Abdurrahman Baysal Teknik Sorumlu: Erhan Bakır Antrenörler: Mustafa Kartal, Yasin Akgül, Ahmet Peker