SPOR - 26 Aralık 2025 Cuma 13:21

Paul Onuachu: "Bir futbolcunun yaşayabileceği en güzel şey kupa kazanmak"

A
A
A
Paul Onuachu: "Bir futbolcunun yaşayabileceği en güzel şey kupa kazanmak"

Trabzonspor’un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, bir futbolcunun yaşayabileceği en güzel şeyin kupa kazanmak olduğunu söyledi.


Trabzonspor’da 11 golle takımın en skorer ismi olan Paul Onuachu kariyer hedeflerinden, mental gücünden, unutamadığı gollerden ve özel yaşamından olmak üzere kulüp dergisine birçok konuda açıklamalarda bulundu. Bir futbolcunun yaşayabileceği en güzel şeyin kupa kazanmak olduğunu belirten golcü oyuncu, "Profesyonel futbolculuğun zor yanları var. İnsanlar psikolojik ve fiziksel olarak ne çektiğinizi görmeden değerlendirme yapıyor" dedi.



"Şampiyonlar Ligi finalinde gol atmak isterdim"


Zamanda yolculuk yapma şansı olsa herhangi bir Şampiyonlar Ligi finalinde oynamak ve gol atmak isteyeceğini belirten Onuachu, "Yılı fark etmez, herhangi bir finalde sahada olup gol atmak isterdim" şeklinde konuştu.


Özel bir gücü olsa bir günlüğüne görünmez olmak isteyeceğini dile getiren golcü oyuncu, futbolcu olmasaydı ticaretle uğraşacağını söyledi. Yaşam felsefesini ise, "Hiçbir şey moralimi bozamaz" sözleriyle özetledi.



"Konyaspor’a attığım golü unutamam"


Kariyerindeki en sevindiği maçın Midtjylland formasıyla Manchester United’a karşı oynadıkları ve gol atarak kazandıkları karşılaşma olduğunu hatırlatan Onuachu, "Ancak kaybettiğimiz her maç beni üzer" dedi. Nijeryalı forvet, unutamadığı golün ise Konyaspor’a attığı gol olduğunu ifade etti.



"Mental olarak güçlü bir oyuncuyum"


Antrenmanlarda dahi olsa takım arkadaşlarının umursamaz tavırlarının kendisini en çok sinirlendiren durum olduğunu belirten 31 yaşındaki futbolcu, sahadaki en güçlü yönünün mental dayanıklılığı olduğunu vurguladı. Golcü oyuncu, "Mental olarak güçlüyüm. Son saniyeye kadar mücadele eder, oyundan asla kopmam" ifadelerini kullandı. En çok zorlandığı rakibin ise Virgil Van Dijk olduğunu söyledi.



"Savaşçı ve tutkulu bir oyuncuyum"


Oyun stilini savaşçı ve tutkulu olarak tanımlayan tecrübeli oyuncu, antrenmanlarda taktik çalışmalardan ziyade çift kale maçları tercih ettiğini kaydetti. Genç futbolculara da tavsiyelerde bulunan Nijeryalı golcü, "Sıkı çalışın, hep mücadele edin ve mütevazı olun" dedi.



Ailesinden aldığı tavsiye yol gösteriyor


Hayatındaki en iyi tavsiyeyi anne ve babasından aldığını söyleyen Onuachu, "Devam et, asla durma" sözlerinin kendisine her zaman yol gösterdiğini belirtti. En büyük korkusunun sevdiği birini kaybetmek olduğunu dile getiren golcü futbolcu, hayatının en önemli gününü ise "Güzel eşimle evlendiğim gün" olarak tanımladı. Asla affetmeyeceği şeyin "sahte arkadaşlıklar" olduğunu da sözlerine ekledi.



Takım içindeki ‘en’ler


Takım arkadaşlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Onuachu; en şakacı futbolcunun Christ Oulai, en dakik oyuncunun Edin Visca, en disiplinli oyuncunun Arseniy Batagov, en sessiz futbolcunun Mustafa Eskihellaç olduğunu söyledi. En hırslı oyuncu olarak Danylo Sikan’ı gösteren Nijeryalı forvet, en duygusal futbolcunun Stefan Savic, en iyi giyinenin Okay Yokuşlu olduğunu belirtti. En yakışıklı futbolcuları Felipe Augusto, Rayyan Baniya ve Tim Jabol Folcarelli olarak sıralayan Onuachu, en fazla yemek yiyen oyuncunun ise Rayyan Baniya olduğunu ifade etti.



Paul Onuachu: "Bir futbolcunun yaşayabileceği en güzel şey kupa kazanmak"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde İş Birliği Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı Resmi Gazete’de yayımlanan Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde İş Birliği Yönetmeliği ile Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastaneleri arasındaki iş birliği süreçleri yeniden tanımlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile uluslararası sağlık turizmi yetki belgesine sahip Sağlık Bakanlığı tesisleri ile üniversite hastaneleri arasında köprü kurarak, nitelikli sağlık personelinin ve kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını hedefliyor. Yayımlanan yönetmelik, kurumlar arası bürokrasiyi azaltarak şeffaf, güvenli ve esnek bir çalışma modelini esas alıyor. Düzenleme ile diş tabibi ve uzman sağlık personeli; iki kurum arasında planlı, süreli veya vaka bazlı (belirli bir ameliyat veya tedavi için) görevlendirilebilecek. Hekimlerin ve personelin hizmet sundukları tesisteki idari, mesleki ve hukuki sorumlulukları, herhangi bir belirsizliğe yer bırakmayacak şekilde açıkça belirlenecek. Tüm klinik süreçlerin, uluslararası hasta güvenliği ve kalite standartlarından ödün verilmeden yürütülmesi yasal zemine oturtulacak. "Bütçelerin ayrı olması" ilkesi korunarak, kurumlar arasındaki mali işleyişin tamamen şeffaf ve izlenebilir olması sağlanacak. Bu yönetmelik, sürdürülebilir bir başarı hedeflenirken ayrıca yeni model ile uluslararası sağlık hizmetlerinde kurumsal koordinasyonun maksimize edilmesi, Türkiye’nin sahip olduğu nitelikli insan kaynağının en etkin şekilde değerlendirilmesi, hizmet sunum kapasitesinin artırılarak daha fazla uluslararası hastaya ulaşılması. Türkiye’nin sağlık turizmindeki lider konumunun sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi amaçlanacak.
Malatya Malatya’da fuhuş operasyonunda tutuklu sayısı 3’e yükseldi Malatya’da düzenlenen fuhuş operasyonu kapsamında 6 masaj salonu mühürlenirken, tutuklu sayısı 3’e yükseldi. Malatya’da, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekiplerince kent genelinde ‘fuhşa teşvik, aracılık ve yer temini’ suçlarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 6 masaj salonuna operasyon düzenlendi. Operasyon çerçevesinde söz konusu iş yerleri mühürlenerek faaliyetten men edildi. Operasyonda, şüphelilerin kendi aralarındaki iletişimi sağlamak amacıyla kullandığı değerlendirilen 5 adet telsiz ile birlikte fuhuş faaliyetlerinin kayıt altına alındığı belirlenen 2 adet kamera kayıt cihazı, 3 adet hard disk ve 1 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 35 bin 950 TL nakit para, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 23 adet fişek, piyasa değeri 739 bin TL olan ziynet eşyası ile 2 adet iş yeri telefonu ele geçirildi. Operasyon kapsamında zorla çalıştırıldığı veya fuhşa sürüklendiği tespit edilen 8 mağdur kadın koruma altına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce 1 şüpheli tutuklanırken, son operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, şüphelilerden 2’sinin tutuklanmasına karar verirken, 1 şüpheli küçük çocuğu bulunması nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.