ASAYİŞ - 23 Aralık 2025 Salı 10:27

Trabzon’da 8 kişinin yaralandığı bıçaklı kavga sonrası gözaltı sayısı 17’ye ulaştı

A
A
A
Trabzon’da 8 kişinin yaralandığı bıçaklı kavga sonrası gözaltı sayısı 17’ye ulaştı

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde dün iki grup arasında çıkan 8 kişinin yaralandığı bıçaklı kavga ile ilgili olarak 17 kişi gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre olay, dün öğle saatlerinde ilçenin İskenderpaşa Mahallesi Limonlu Sokağa beyaz bir otomobil ile gelen bir grup kişi otomobilden iner inmez aralarında daha önce alacak verecek meselesi bulunan kişilere saldırdı. İnşaatlarda çalıştıkları ve Ağrı nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenilen 2 grup arasında çıkan bıçaklı sopalı kavgada 8 kişi vücutlarının değişik yerlerinden yaralandı. Durumu ağır olan Habib Geçer (18) ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer yaralılar ise KTÜ Farabi Hastanesi ve Fatih Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.


Habib Geçer’in dün yapılan ameliyat sonrası hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenilirken, kavgaya karışan toplam 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların bazılarının tedavilerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkartılacağı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyamanlı Hanım Orman, 105 yaşında AK Parti’ye üye oldu Adıyaman’da, 105 yaşındaki Hanım Orman, AK Parti’ye üye oldu. Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Güzelçay köyünde yaşayan ve 105 yaşında olduğu belirtilen Hanım Orman, AK Parti’ye üye olarak Türkiye’nin en yaşlı AK Parti üyesi oldu. Asırlık ömrüyle hem Osmanlı Devleti’ne hem de Türkiye Cumhuriyeti’ne tanıklık eden Hanım Orman’ın bu anlamlı üyeliği, ilçede ve çevre köylerde büyük ilgi ve takdirle karşılandı. Hayatı boyunca birçok döneme ve zorlu sürece şahitlik ettiğini dile getiren Hanım Orman, AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu sevgi ve güveni ifade etti. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ve AK Parti Kahta İlçe Başkanı Gafar Çelebi, 105 yaşındaki Hanım Orman’ı evinde ziyaret etti. Belediye Başkanı Hallaç ve AK Parti İlçe Başkanı Çelebi, Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiklerini dile getirerek Hanım Orman’ın ellerinden öptü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin son yıllarda önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini belirten Orman, özellikle ekonomi, sağlık ve sosyal hizmetler alanında yapılan yatırımların vatandaşların hayatını kolaylaştırdığını söyledi. Orman, geçmiş dönemlerle kıyaslandığında bugün sunulan hizmetlerin çok daha güçlü ve yaygın olduğunu vurguladı. AK Parti Kahta İlçe Başkanlığı tarafından sürdürülen üye kayıt çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, Hanım Orman’ın hayır duası alınarak üyeliği gerçekleştirildi. Hanım Orman, AK Parti’nin en yaşlı üyesi olarak kayıtlara geçti.
Samsun Kantara girmeyen tırlara 849 bin 679 TL ceza Samsun’da yapılan kantar denetimlerinde, plakaları kapalı şekilde denetim istasyonuna girmeden seyreden 16 tıra toplam 849 bin 679 TL idari para cezası uygulandı. Ankara-Samsun kara yolu ile Samsun-Ordu kara yolu istikametinde bulunan Tekeli kantarında görevli Karayolları personelinin, plakaları kapalı halde yük taşıyan tırların kantara girmeden yollarına devam ettiklerini bildirmesi üzerine, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bildirim üzerine kantar denetimlerine yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda Çakallı mevkii ile Ordu Yolu Dikbıyık mevkiinde, farklı gün ve saatlerde seyir halinde bulunan ya da sabit uygulamalarda durdurulan toplam 16 tır kontrol altına alındı. Denetimlerde bazı araçların plakalarının okunmasını zorlaştıracak şekilde plaka üzerine çeşitli maddeler sürüldüğü tespit edildi. Kontrollerde tırların odun, talaş, tuğla, gübre ve benzeri yükler taşıdığı belirlendi. Araç sürücülerine denetim istasyonuna girmemek, istiap haddinin üzerinde yük taşımak, gabari dışı yük yüklemek, plakayı kapalı kullanmak, süre ihlali yapmak ve takograf kullanmamak gibi ihlallerden dolayı cezai işlem uygulandı. Kantar görevlileri ve trafik ekiplerince yapılan işlemler sonucunda, çeşitli kural ihlalleri tespit edilen 16 tıra toplam 849 bin 679 TL idari para cezası kesildi.