SPOR - 03 Eylül 2024 Salı 16:02

Trabzonspor'da 5. Şenol Güneş dönemi

A
A
A
Trabzonspor'da 5. Şenol Güneş dönemi

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu artık Şenol Güneş'e emanet. Bordo-mavililerde, 5. Güneş dönemi resmen başlıyor.

Avrupa'da ve Trendyol Süper Lig'de beklentilerin gerisinde kalarak iyi bir başlangıç yapamayan Trabzonspor'da, Teknik Direktör Abdullah Avcı ile yollar ayrılmıştı. Bu ayrılığın ardından Şenol Güneş ile görüşmelere başlayan bordo-mavililer tecrübeli teknik adam ile her konuda anlaşmaya vararak 5. Güneş, dönemi başladı.,

72 yaşındaki Şenol Güneş, daha önce 13 Eylül 1988 - 17 Ağustos 1989, 23 Eylül 1993 - 3 Şubat 1997, 17 Ocak 2005 - 26 Eylül 2005 ve 4 Aralık 2009 - 29 Ocak 2013 tarihleri arasında bordo-mavili takımda 4 dönem görev yaptı.

Güneş'in teknik adamlık kariyerindeki en büyük başarıları ise A Milli Futbol Takımı'nın başında 2002 Dünya Kupası'nda elde ettiği 3.'lük olurken Trabzonspor'daki oyunculuk kariyerinde bordo-mavili ekip ile 6 şampiyonluk yaşadı. Beşiktaş ile 2 lig şampiyonluğu yaşarken, Trabzonspor ile 2 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa elde etti.

Kaleciliği döneminde 3 de Türkiye Kupası kazanan Güneş, Trabzonspor ve A Milli Takım hocalıkları dışında Türkiye'de Boluspor, İstanbulspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor, Beşiktaş takımlarını çalıştırdı. Deneyimli teknik adam 2007-2009 yılları arasında ise Güney Kore'nin FC Seoul takımında görev yaptı. Trabzonspor, Şenol Güneş döneminde 367 maçta 211 galibiyet, 80 beraberlik ve 76 mağlubiyet elde etti.

 Gökmen Şahin 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.