GENEL - 23 Nisan 2012 Pazartesi 14:34

TUNCELİ`DE, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

A
A
A
TUNCELİ`DE, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Tunceli`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde coşkuyla kutlandı. Çelenk koyma töreninde Tunceli Üniversitesi`nde kimsenin bulunmayışına CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç tepki gösterdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Tunceli`de de coşkuyla kutlandı. Sabah saat 09.30`da Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenklerin konmasıyla başladı. Törene Tunceli Üniversitesi çelengini koyacak kimsenin bulunmayışı nedeniyle orada hazır bulunan Valilik görevlileri tarafından konulması, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç tarafından tepkiyle karşılandı. Yapılanın suç olduğunu söyleyen Genç, geçen yıl da aynı durumun yaşandığını ve Rektörün görevden alınması
gerektiğini dile getirerek, "Cumhurbaşkanı, Cumhuriyete ve devlete bu gözle bakan insanları göreve getiriyor. Bu Rektörün burayla bir ilgisi yok. Bir tarikat mensubu olduğu açıkça ortada. O tarikatın kurallarını burada uygulamaya çalışıyor. Cumhuriyet ve devrimleri benimsemeyen bir adamın Rektörlük makamında durması bence büyük bir hata" dedi.
Cumhuriyet ve kurumlarına sıcak bakmadığını açıkça ortaya konduğunu, Edirne`de bir rektörün de "Hıristiyanlar cennete gider ama Aleviler gidemez" dediğini belirten Genç, "Maalesef Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün üniversitelere atadığı Rektörlerin kalitesi bu" dedi. Genç, Rektörün çelenk koyma törenine neden gelmediği ve çelenk koymadığı konusunda TBMM`de bir gensoru vereceğini kaydetti.
Atatürk Stadyumu`nda devam eden ikinci tören Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı`nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamalarıyla başladı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç`in de katıldığı saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından öğrenci andı okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul günün anlam ve önemini belirten konuşması ardından şiirler okundu. Okulların halk oyunları ekipleri Kürtçe "Şemmame" şarkısı eşliğinde halay çekerek ve Atabarı
oynayarak izleyicileri coşturdu. Spor grupları gösterileri ardından stadyum töreni sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir