YEREL HABERLER - 23 Aralık 2015 Çarşamba 12:34

Tunceli'de Dağcılar Şamuaları Fotoğrafladı

A
A
A
Tunceli'de Dağcılar Şamuaları Fotoğrafladı

Tunceli’de profesyonel dağcılık yapan ekipler, 3 bin rakımın üzerinde nesli tükenmekte olan çengel boynuzlu dağ keçilerini (Şamua) fotoğrafladı.
Tunceli’de profesyonel dağcılık yapan İsmail Ateş adlı vatandaş, Munzur Dağlarının zirvesine yaptığı tırmanışta çengel boynuzlu dağ keçilerini fotoğraflamayı başardı. Şamuaları fotoğraflamış olmanın kendisini mutlu ettiğini belirten İsmail Ateş, “Bizler kentte profesyonel dağcılık yapan ekipler olarak yaz kış demeden kentin doğasını tanımak amacıyla tırmanışlar gerçekleştiriyoruz. Bu tırmanışlar esnasında Kentin yaban hayatının ne kadar zengin olduğuna da şahitlik ediyoruz. En son tırmanışımızda 3 bin rakımın üzerinde çengel boynuzlu dağ keçilerini fotoğrafladık ve bu bizleri son derece mutlu etti” dedi.
Dağ keçilerinin Aleviler tarafından kutsal kabul edildiğine vurgu yapan Ateş, “Ancak maalesef civar illerden gelen kaçak avcılar, kutsal kabul edilen bu hayvanları katletmekten geri durmuyorlar. Yine bu hayvanlar av turizmi ihalelerinin metası haline getiriliyor. Bizler doğaseverler olarak nesli tükenme tehlikesi altında olan ve kutsal kabul edilen dağ keçilerinin avlanmasının tümden yasaklanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul "Yeni doğan bebek" vurgununda detaylar ortaya çıktı Yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıran şebekeye yönelik operasyonda detaylar ortaya çıktı. Aralarında doktor, hemşire ve hastane yöneticilerinin bulunduğu şebekenin yüzde 20 komisyonla çalışarak bebekleri kamudan özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ettikleri belirlendi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele şube ekiplerinin İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenlediği operasyonlarda yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıra şebeke çökertilmişti. Soruşturmaya ilişkin detaylar ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada aralarında doktorlar, hemşireler ve hastaneye yöneticilerinin de bulunduğu 300 kişilik şebekenin yeni doğan bebekleri çeşitli gerekçeler göstererek kamudan özel hastanelere sevk ettikleri, yoğun bakım ünitelerinde günlerce tuttukları ve devlete yüklü miktarda fatura çıkardıkları tespit edildi. Aralarında Reyap Hastanesi Çocuk Doktoru ve Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi Dr. Fırat Sarı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. İlker Gönen’in de bulunduğu çok sayıda doktorun yüzde 20 komisyonla çalışarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Operasyon için düğmeye basan ekipler haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 41 kişiden 40’ını ’ini İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenledikleri baskınlarda yakaladı. 259 kişinin ise savcılığa ifadeye çağrıldı. Şebekenin 2 yıl içerisinde yüzlerce bebeği naklettikleri Beylikdüzü Medilife, Avcılar Hospital, Medicine Esenyurt ile Reyap Esenyurt ve Reyap Çorlu gibi özel hastaneler de mercek altına alındı. Firari bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, zanlıların “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi” ve “rüşvet” suçlarından emniyetteki sorguları devam ediyor.