POLİTİKA - 14 Şubat 2019 Perşembe 15:37

Milletvekili Erol, "Tunceli’yi bir çekim merkezi yapabiliriz"

A
A
A
Milletvekili Erol, "Tunceli’yi bir çekim merkezi yapabiliriz"

Tunceli’ye gelenin hayran kaldığına dikkat çeken CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,"Doğasıyla, coğrafyasıyla, insanların yaşam tarzıyla burayı bir çekim merkezi yapabiliriz.

Tunceli’ye gelenin hayran kaldığına dikkat çeken CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,"Doğasıyla, coğrafyasıyla, insanların yaşam tarzıyla burayı bir çekim merkezi yapabiliriz. İnsanlar artık beş yıldızlı tatil köylerine gitmiyor. Dinlenmek için doğayla iç içe, farklı kültürlerin olduğu yerleri seçiyorlar. Tunceli bunu fırsata çevirebilir"dedi.


Tunceli Cemevi’nde vefat eden annesi Nurten Erol için düzenlenen kırk gün hayır yemeğine katılan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol daha sonra il başkanlığına geçerek parti yöneticileri ile bir araya geldi.


Parti binasında konuşan Milletvekili Gürsel Erol, "Burası sayın genel başkanımızın ili Tunceli. Demokrasinin, insan haklarının, evrensel değerlerin, inançların yaşadığı bir kent. Ve bu kentin gerçekten artık Cumhuriyet Halk Partisi gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin bu kenti yönetmesi lazım. Çünkü bizim yaşam tarzımızla cumhuriyetin temel ilkeleri örtüşen değerlerdir" dedi.


Tunceli Belediyesi’nin üç dönem HDP tarafından yönetildiğini ifade eden Erol, "Bundan kaynaklı kentin hem kentsel dönüşümü hem yapısal dönüşümü, kentin şehircilik anlamında planlanması, bu kentin bir marka değeri olarak kamuoyuna anlatılamaması, bir çekim merkezi haline dönüştürülememesi, yalnızca Tunceli’nin ideolojik mesaj veren, siyasal bir kültürle yönetilen kente dönüştürüldü. Bu aslında Tunceli’nin kendi değerlerinin Tunceli’nin Türkiye’nin geneline açılacak değerlerini de örtüledi. Tunceli’ye gelen hayran kalıyor. Doğasıyla, coğrafyasıyla, insanların yaşam tarzıyla burayı bir çekim merkezi yapabiliriz. İnsanlar artık beş yıldızlı tatil köylerine gitmiyor. Dinlenmek için doğayla iç içe, farklı kültürlerin olduğu yerleri seçiyorlar. Tunceli bunu fırsata çevirebilir. Tunceli’de bu potansiyel var. Bu potansiyeli bütün Türkiye’ye yaygınlaştırmak, Tunceli’yi çekim merkezi yapmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye seçimini mutlaka alması lazım"diye konuştu.


Milletvekili Erol’a, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, İl Başkanı Yılmaz Çelik, Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Kenan Aydın ve partililer eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta mezarlıklarda yenileme başladı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kuzey ilçelerde bulunan mezarlık alanlarında kapsamlı bir bakım ve iyileştirme çalışması başlattı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte mezarlıklarda bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı. Vatandaşların kabir ziyaretlerini daha temiz, düzenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar, özellikle kuzey ilçelerinde yoğun şekilde sürdürülüyor. Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında; Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak’ta bulunan tüm mezarlık alanlarında kapsamlı bir bakım süreci başlatıldı. Toplam 736 mezarlık alanını kapsayan çalışmalarla, bölgedeki mezarlıkların genel görünümünün iyileştirilmesi ve kullanım konforunun artırılması hedefleniyor. Ekipler, Elbistan’da yürüttükleri çalışmalar kapsamında Özcanlı, Akbayır ve Bakış mahallelerindeki mezarlıklarda bakım ve düzenleme faaliyetlerini tamamladı. Çiçek Mahallesi’nde ise çalışmaların yoğun bir şekilde sürüyor. İlçe genelinde sürdürülen uygulamalarla mezarlık alanları daha düzenli ve bakımlı bir görünüme kavuşturuluyor. Çiçek Mahalle Muhtarı Davut Doğan, hizmetten duyduğu memnuniyeti belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür etti. Yürütülen çalışmalar yalnızca temizlikle sınırlı kalmayıp çok yönlü bir bakım sürecini kapsıyor. Ekipler tarafından mezarlık alanlarında çim biçme, peyzaj düzenlemeleri, ağaç budama ve zararlı haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları titizlikle gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra mezarlık çevresinde bulunan duvar ve kapılarda da onarım ve yenileme çalışmaları yapılarak alanların güvenliği ve estetik görünümü artırılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen bu çalışmalarla, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi amaçlanıyor. Yaz sezonu boyunca periyodik olarak devam edecek bakım ve yenileme faaliyetleriyle, 4 ilçedeki tüm mezarlık alanlarının daha temiz, düzenli ve erişilebilir hale getirilmesi planlanıyor.
Denizli Babadağ’ın asırlık geleneği tezgâhlarda yeniden canlanıyor Denizli’nin Babadağ ilçesinde, unutulmaya yüz tutmuş el dokuma geleneği Babadağ Belediyesi’nin öncülüğünde yeniden hayat buluyor. Açılacak olan yeni atölye ile asırlık zanaatın gelecek nesillere aktarılması ve üretime kazandırılması hedefleniyor. Dokumacılık kültürüyle tanınan Babadağ’da, geleneksel el dokuma tezgâhlarının sesleri yeniden yükselmeye hazırlanıyor. Babadağ Belediyesi, ilçenin köklü mirasını korumak ve yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla kapsamlı bir eğitim ve üretim projesi başlattı. Proje kapsamında kurulacak olan atölyede, kursiyerlere geleneksel yöntemlerle el dokuması eğitimi verilecek. Usta öğreticiler eşliğinde gerçekleştirilecek eğitimlerle, Babadağ’ın kendine has dokuma teknikleri ve motifleri gün yüzüne çıkarılacak. Bu sayede hem kültürel miras korunacak hem de bölge ekonomisine katkı sağlayacak yeni bir üretim alanı oluşturulacak. "Emeği ve Ustalığı Yeniden Geleceğe Taşıyoruz" Babadağ Belediyesi’nden yapılan açıklamada, tüm ilçe halkı bu değerli kültürü yaşatmaya davet edildi. Belediye yetkilileri konuya ilişkin şu bilgilendirmeyi paylaştı: "Babadağ’ın emeği ve ustalığı yeniden tezgâhlarda hayat buluyor. Açacağımız atölyede vereceğimiz eğitimlerle, bu kıymetli zanaatı yeniden üretime kazandırmayı hedefliyoruz. El dokumasını öğrenmek ve bu kültürü yaşatmak isteyen tüm hemşehrilerimizi başvuru yapmaya bekliyoruz." İlçenin tarihi kimliğini yansıtan el dokumasına ilgi duyan vatandaşlar, belediye üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, Babadağ’ın geleneksel üretim zincirinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.
Denizli Denizli’nin modern sosyal tesisi hızla yükseliyor Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ocak ayında temeli atılan ve bölge halkının sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere titizlikle planlanan Yunus Emre Sosyal Tesisi’nde çalışmaları yerinde inceledi. Toplam 292 metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesis, Yenişehir Mahallesi’ndeki Yürüyüş ve Koşu Yolu yanında bulunan Yunus Emre Parkı’na estetik bir kimlik kazandırmaya hazırlanıyor. Ortası avlulu "U formlu" mimarisi sayesinde doğayla uyumlu bir yapı sergileyen projede; mekanik tuğla kaplamalar, silikon cam doğramalar ve modern kenet çatı sistemi kullanılıyor. Şıklığı ve işlevselliği bir arada sunan yapı, mahalle kültürünü modern bir dokunuşla canlandıracak. Kapsamlı sosyal yaşam alanı Bölge halkının kaliteli vakit geçirebileceği tesiste, dört mevsim hizmet verecek 250 metrekarelik kapalı kafe alanı, kaldırıma yakın konumu ve üç cephesi açık yapısıyla hızlı ve pratik hizmet noktası olacak 42 metrekarelik kiosk bölümü, modern mutfak bölümü ve fonksiyonel alanlar yer alacak. Mimarisi ve doğayla barışık tasarımıyla dikkat çeken projenin tamamlanmasıyla birlikte bölge, modern standartlarda donatılmış, erişilebilir ve konforlu bir sosyal tesise kavuşmuş olacak. "Vatandaşlarımıza yeni nefes alanları oluşturuyoruz" İnceleme sırasında teknik ekipten projenin ilerleyişi hakkında detaylı bilgi alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Başkan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Ocak ayında temelini attığımız Yunus Emre Sosyal Tesisi, vatandaşlarımızın bir araya geleceği, doğanın içerisinde nefes alacağı bir yaşam merkezi olacak. Fonksiyonel yapısıyla Denizlimize yakışır bir eseri daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın bütçesini halkımız için kullanmaya ve kentimize değer katmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.