ASAYİŞ - 08 Haziran 2020 Pazartesi 19:57

Tunceli’de etkisiz hale getirilen ’Doktor Deniz’ kod adlı terörist turuncu listede çıktı

A
A
A
Tunceli’de etkisiz hale getirilen ’Doktor Deniz’ kod adlı terörist turuncu listede çıktı

Tunceli’de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristten ’Doktor Deniz’ kod adlı Sadık Akmaz’ın terör arananlar listesinde 1 milyon TL ödüllü turuncu listede yer aldığı ortaya çıktıTunceli Valiliği, Ovacık kırsalında etkisiz hale getirilen 6 PKK’lıdan 1’inin turuncu listede olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Tunceli’de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristten ’Doktor Deniz’ kod adlı Sadık Akmaz’ın terör arananlar listesinde 1 milyon TL ödüllü turuncu listede yer aldığı ortaya çıktı


Tunceli Valiliği, Ovacık kırsalında etkisiz hale getirilen 6 PKK’lıdan 1’inin turuncu listede olduğunun tespit edildiğini bildirdi.


Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Tunceli Ovacık kırsalında, İl Jandarma Komutanlığımızın koordinasyonunda Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katılımıyla gerçekleştirilen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin; terörden arananlarda 1 milyon TL’ye kadar ödülle turuncu listede yer alan sözde saha karargahında doktor olarak faaliyet yürüten ’Doktor Deniz’ kod adlı Sadık Akmaz olduğu tespit edilmiştir.Teröristin 2016 yılında Jandarma Uzman Çavuş Murat Durmaz’ın ve 2019 yılında Jandarma Uzman Onbaşı Eren Yücel’in şehit edildiği saldırının faillerinden biri olduğu belirlenmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.